хомеопатия при паразити

Хомеопатия при паразити. Хелмицид, Ивермектин, Декарис и др. лекарства

Коя хомеопатия при паразити е добра? Как действат Ивермектин, Декарис и Хелмицид? Коя тинктура е добра? Кое българско лекарство? Изчистване по Мермерски. Свещички и детокс

По-рано чревните паразити се атакуваха с растителни средства – хеноподиево масло, куркумов пелин (цина), тиквени семки и др. В последните години фармацевтичните компании произведоха немного на брой, но качествени и ефикасни препарати. Разработени на основата на синтетични вещества, те имат по-изразена противопаразитна активност и са с по-високо ниво на безопасност.

Противопаразитните лекарства са три вида според тяхната насоченост – против трематодози, цестодози и нематодози. По-важно е как действат. Основните механизми даваме в таблица.

ПРЕПАРАТИ СРЕЩУ ПАРАЗИТИ
ВЪРХУ КАКВО ВЪЗДЕЙСТВАТКАКВО ПРИЧИНЯВАТ
нервна система на хелминтитенаркотични лекарства, въздействат върху предаването на нервни импулси
кутикула (външна обвивка)причиняват изгаряния
нервно-мускулната с-мапричиняват парализа
ензимните процесипотискат или усилват аеробното дишане

Хомеопатия при паразити

Най-често ползваното хомеопатично средство от всички класически хомеопати е Цина. Препоръчва го редовно на пациентите си д-р Румяна Манева. Лекарството се дава дори на деца, защото е безопасно, ако се прилага правилно и по предписание на вещ специалист като д-р Манева.

Също така масово се предписва и Текуриум Марум, но тук дозировката е още по-индивидуална и не бива да се взима на своя глава.

Хепар сулфурис калкареум отново е добро хомеопатично лекарство против паразити.

Най-добре отидете при хомеопат, но по възможност да се занимава с класическа хомеопатия. Той ще ви препоръча най-доброто, което е подходящо за вас и само за вас.

По-долу ще дадем и връзка към материал за прочистването от паразити с помощта на чесън и други народни средства.

Лекарства за чревни паразити

Не е приятно да осъзнаеш, че тялото ти е превзето от паразити с дължина до 4-5 метра. Премахването на неканените гости не съвсем просто. Паразитите трябва да загинат, без да ни отровят с токсините си. И да напуснат тялото ни, а не да гният в него. Ето как се справят най-модерните препарати.

Ивермектин
Paraziti-01
У нас ивермектин се продава под търговското название Хювемек

Активната съставка ивермектин (у нас се продава под името Хювемек) нашумя като ефективно лекарство против Ковид-19. Но то е създадено и се използва официално като противопаразитно средство. Ефективно е против въшки, краста, нематози, чревна стронгилоидоза. Лекарството е безопасно, освен ако не бъде предозирано. В указаните дози неговата токсичност е на минимума.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Принципно ивермектин може да се приема вътрешно, инжекционно и локално. Попадайки в организма, той се усвоява бързо. За 4 часа достига максимална концентрация, разпределя се равномерно и се извежда след 48 часа с изпражненията.

 • Как действа: блокира нервно-мускулните импулси на паразитите, което причинява гибелта им.
 • Лекарството е противопоказано за пациенти с маса под 15 кг и възраст под 5 г. Също така е неподходящо след зачеване и при кърмене, при дисфункция на ч. дроб и бъбреци и при недостатъчност в имунитета. Менингит и бронхиална астма също са пречка за използването му.
 • Странични реакции от ивермектин: сънливост, виене на свят, неразположение, разсеяност. Причина за поява на такива реакции може да е съчетание на лекарството с алкохол.

Според специалистите, най-подходящо е ивермектин да се приема перорално (на таблетки). Максималната енократна доза е 12 мг. Хювемек е на таблетки по 3 мг. Производителят указва брой таблетки, разчетени според теглото, но максимум 6 на брой ( 6 Х 3 = 18 мг).

Тук може да се поръча: Ивермектин при паразити, регистриран у нас като „Хювемек“.

Декарис

Декарис е едно от ефикасните средства против глисти. Активната съставка е левамизол.

 • Действа като ивермектин – поразява нервно-мускулната с-ма на кръглия червей. Той парализира хелминтите, а загиналите паразити се отделят чрез естествената перисталтика на червата. Това се реализира в течение на едно денонощие след приема на препарата (ако пациентът няма запек).

Левамизол паралелно стимулира имунитета, като мобилизира защитните сили срещу паразитите. Но при предозиране се получава обратното – нарушаване на защитата и отваряне към инфекции.

 • Странични явления са гадене, диария, повръщане, болки в корема, поражения върху ч. дроб, плацента, кости. По-често се наблюдават главоболие, умора, тремор.

Използването на Декарис е ограничено като време, защото има риск от предозиране. Обикновено се приема еднократно (1 таблетка), при необходимост се повтаря – още една таблетка след 1 седмица. При токсоплазмоза – 3 дни по 1 таблетка дневно, 2-3 курса с пауза от 1 седмица между тях.

Хелмицид
Paraziti-02
Паразитите се настаняват в различни органи и тъкани в тялото ни и не винаги си кротуват незабелязано

Пиперазин – това е името на активната съставка в този препарат. Назначава се при ентеробиоза и аскаридоза (острици, дребни и едри глисти). Въздействието е идентично на описаните препарати досега – парализира паразитите, поради което те загиват и се изхвърлят навън с фекалната маса. У нас се предлага в течна форма – сироп.

Пиперазин не се дава след зачеване, лактация и при хроничен бъбречен проблем.

Зентел, Вормил

Таблетки с албендазол се използват срещу всякакви хелминти, включително срещу едноклетъчни паразити. Албендазол е по-различен от предходните препарат – той спира усвояването на глюкоза от паразитите, с което те се обезвижват и загиват.

Има ред странични ефекти като поразяване на ч. дроб и имунни клетки, потискане на кръвотворенето, гадене, главоболие, вдигане на кръвно, нарушено дигане и др.

Обикновено се приема еднократно – 1 таблетка, но при особени случаи се провежда курсово лечение от 8 до 30 дни (при наличие на ларви), при ехинококоза и др. Заради силната токсичност на пациентите се дават допълнително лекарства против гърч и резки покачвания на кръвното.

Вермокс

Мебендазол – ефективен противоглистен препарат, който действа на кръгли и плоски червеи, но по-често се назначава за острици и аскариди. Потиска всмукването на глюкозата, обездвижва червеите и ги унищожава. Препаратът работи в червата и на 90% се изхвърля с изпражненията. В кръвта се всмукват до 10%, те се изхвърлят през бъбреците.

Странични явления от този препарат са виене на свят и главоболие, гадене, диария.

И тук се ограничава приемът и дозите са премерени заради риска от токсичност. Не е възможно лечението с този препарат при язва, колит, Крон и бъбречна недостатъчност. Застрашава живота на плода при бременност.

 • Дозата мебендазол е по 1 табретка еднократно при острици и 2 Х 1 таблетка, общо три дни, при хелминти.
Пирантел

Таблетки за нервно-мускулна блокада на хелминти, само възрастни форми. Назначава се преимуществено в детска възраст. Дозировката е спрямо теглото на пациента.

Кое българско лекарство против паразити е ок?

Тройчатка на тинктура и на капсули е производство на българската компания Биохерба.

Това е най-доброто глистогонно лекарство за хора, разработено на растителна основа. Активните компоненти са три (както сочи името) – извлеци от карамфил, пелин и зелен орех.

Те създават в организма неблагоприятни условия за паразитите. Съдържат горчиви в-ва, които имат сокогонен и жлъчегонен ефект. Това съдейства за извеждане на паразитите навън, заедно с продуктите на тяхната жизнена дейност.

мнения, отзиви, коментари, форум

Изчистване от паразити по Мермерски

В човешкото тяло се натрупват бактерии, паразити, отрови, токсини – все неща, които пречат на имунитета да ни защитава. Професорът препоръчва периодичен детокс с ленено семе, за базово изчистване на тялото от вредностите. Рецептата е 1 с.л. семе, попарено с 0.5 л вода, да ври на тихо 15 мин. Ленът изхвърляме, а отварката пием – тя е лечебна.

Към това Хр. Мермерски дава по 2 ябълки дневно, за периодично чистене на бактериите. За бъбреците – шипка.

Детокс против паразити

Тройчатка е едно от доказалите се средства за общ детокс на тялото.

Paraziti-03
Две сборни билкови тинктури против паразити

Освен че извежда паразитите, растителният екстракт изчиства храносмилателния тракт по цялото му продължение + ч. дроб и жлъчката.

За профилактично изчистване се предпочитат капсулите. Възможен е прием по две схеми – всеки месец по 7 дни или 50 дни наред, без прекъсване.

Други добавки за пречистване при съмнения за паразити: Орех на Биотика, Колон клийнър за дебело черво, Паки за деца, Паразит клийнър, Билкова смес №26, Екстракт от пелин на Панацея и др.

Свещички при глисти

Антипаразитните свещи са разработени за пациенти, които имат възпалителен процес в червата и някакви противопоказания за перорална терапия. Те са особено полезни при запек, какъвто се причинява от някои паразити. Помагат и при намален имунитет.

Към момента в България не се продават такива продукти.

Дайте мнение и Вие тук!

Тинктура против паразити

Най-известната тинктура е Тройчатка и нейни разновидности – тинктура от зелен орех, от орехови кори, PaKi за деца с екстракти от левурда, карамфил, мащерка и портокал.

Тинктурата „Антипаразитна програма“ разчита на спиртни извлеци от орех, лайка, пелин, иглика, карамфил и канела. Съчетанието чисти не само паразити, но също така и бактериални и вирусни частици. Пие се профилактично и за лечение, като в първия случай срокът е 30 дни, а във втория – 60 дни. За предпазване се взима еднократно, а за изчистване – двукратно. Дозирането е на капки според теглото.

Вреда от паразитите

Паразити в кръвта причиняват повечето болести. Непрекъснатите проблеми с имунитета на хората доведоха до феноменално разпространение на паразитните болести.

Но това не е всичко. Наскоро учените откриха в поведението на паразитите (аскариди, токсоплазми и прочее хелминти) признаци на колективен разум. Откритието на паразитолозите е наистина удивително. Досадните хелминти демонстрират чудеса в адаптацията: те са се научили да образуват колонии, да съгласуват стриктно действията си, да функционират като единен организъм с цел преживяване и размножение.

Добре би било, ако проблемът беше само в това. Ние живеем в крайно агресивна среда, така че шансовете ни да се заразим са извънредно големи. Своята лепта в процеса внасят четириногите, които наричаме наши приятели.

Спорът, дали да се борим с паразитите, или не, и до днес не е прекратен. Една от гледните точки е, че хелминтите тренират някак нашия имунитет, държат го в тонус. Наскоро аржентински лекари стигнаха до изумителен извод: те са установили, че множествената склероза и някои други автоимунни заболявания протичат по-леко и се развиват по-бавно при хора, заразени с чревни хелминти.

azinoks-paraziti-lekarstva-01
Още лекарства против паразити

Отделяните от тези паразити вещества потискат активността на клетките на имунната система, която престава да разрушава собствените си тъкани и нервни клетки.Според други данни повече от 80 процента от съществуващите заболявания така или иначе са съпътствани от паразити.

В това число са:

 • астмата;
 • анемията;
 • алергията;
 • артритът;
 • атопичният дерматит;
 • безплодието;
 • безсънието;
 • хепатитът;
 • хемороидите;
 • гинекологичните болести.

Освен това паразитите могат да са причината и за възникването на диабета, диатезата, импотентността, имунните разстройства, инсулта, колита, невродермита, неврозите, туморите, остеопорозата, панкреатита, простатита, папиломите, сърдечносъдовите заболявания, цирозата на черния дроб и други.

Паразитите активно поглъщат от кръвта и тъканите на човек хранителните вещества, витамините, микроелементите, в буквалния смисъл пият кръвта (в някои случаи до 0,5 л на денонощие!), изяждайки еритроцитите и левкоцитите. Освен това те отделят млечна киселина, лош холестерол, различни токсини, постепенно отравяйки целия организъм. Изводите са очевидни..

Носители на паразити

Кучетата и  котките са носители на огромно количество паразити. 

 • в 1 г котешки изпражнения се съдържат до 20 млн. цисти на токсоплазмата;
 • в 1 г кучешки – до 5000 яйца на глисти.

Съхнейки, фекалиите на животните насищат въздуха, който дишаме със спорите на паразитите, а вятърът ги разнася на десетки километри. В цивилизованите страни, където собствениците на домашни животни са задължени да събират фекалиите им по улиците, глистните инвазии са намалели. Ние също подхванахме такава инициатива, но засега няма резултати.

Лечение при паразити

 

За да се спасим от паразитите, е необходим комплексен подход. Наред с препарати като азинокс (празиквантел), алкопар, вермокс, хелминтокс, пиперазин, пирантел, трихопол, фенасал, хлоксил, се приемат и билкови настойки. Курсът на лечение се определя и назначава от лекар на основание на резултатите от изследванията. Ценно лекарство е Декарис, а също и Хелмицид.

Храната като лекарство срещу паразити

За да не станете жертва на хелминтите, яжте повече чесън и подправки. Ароматните подправки оказват мощно антипаразитно действие.

Изпробвана рецепта:

Смелете в кафемелачка равни количества карамфил, джинджифил, кардамон, куркума и кимион. Изсипете сместа в буркан, затворете я и я поставете на тъмно. Добавяйте от тази смес в храната (не повече от ч. л. на порция, за деца над три години – лъжичка).

Внимание! Сместа е противопоказана за деца до три години и за алергичните към подправки, при язва на стомаха и дванадесетопръстника.

Профилактика на паразитите

Превантивните мерки се свеждат до отстраняването на рисковите фактори и стриктна лична хигиена.

Като помощно средство се въоръжете и с една любопитна информация. В хода на изпитание на нови антипаразитни препарати върху свине учените били учудени от факта, че едно от прасетата така и не успяло да се зарази с хелминти, колкото и да ги добавяли в храната му. Оказало се, че опитното зверче се отличавало от събратята си с необичайно весел и добър нрав. Това му послужило като своеобразна защита срещу заразата. Направете си изводите!

Да чистим ли паразитите или не?

Няма особен смисъл в примитивното очистване на организма. Хелминтите са снабдени с богат арсенал от средства за фиксиране към най-различни повърхности (хоботчета, кукички и др.), които те използват с голям успех по време на такива процедури, за да останат в организма. Максималното, което можете да постигнете, е да изведете от организма токсичните продукти от дейността им.

Не забравяйте обаче, че всяко очистване е силен стрес за организма, затова не си струва да го правите.

Сега учените разработват нов метод за борба с хелминтите, основан на парализирането им. Лишени по този начин от способността да се закрепват в органите и тъканите, те се отстраняват по-лесно.

Учени от Единбургския университет са открили, че хелминтите произвеждат особено вещество, което заблуждава имунните клетки със защитна роля да разпознаят кой е свой и кой чужд в човешкия организъм.

Ако учените започнат да използват това вещество, ще се появи надежда да се победи диабетът, астмата и сенната хрема, без прилагане на медикаментозна терапия.

 • 4,5 милиарда човека в света са заразени от паразитни заболявания.
 • 650 млн. души се заразяват с тях всяка година.
 • около 1500 души умират всяка година в България от паразитни болести.

Задължително погледнете и ТОВА:

Прочистване от паразити с чесън. Тройчатка, Триактал, Ивермектин и др. лекарства против паразити

Рискът от заразяване с хелминти нараства, ако:

 • се къпете в открити водоеми (реки, езера, язовири);
 • не миете ръцете си с топла вода и сапун преди хранене;
 • не миете със сапун и не изплаквате с вряла вода плодовете, зеленчуците, ягодите (личинките на паразитите се прилепват здраво към листата и плодовете и е невъзможно да се измият с вода).
 • не измивате яйцата със сапун;
 • употребявате в храната си сланина с месни жилки, слабосолена риба от пресни водоеми, свински шишчета;
 • пиете непреварена вода (извън града, на вилата, на село, сред природата);
 • ходите боси по тревата;
 • държите вкъщи котка или куче.

Ясно е как може да се намали рискът. И непременно следете здравето на вашите питомци, два пъти в годината провеждайте необходимите профилактични процедури.

Диагностика за опаразитяване

За откриване на хелминтите днес се използва вегетативният биорезонансен тест, разработен от немския лекар Х. Шимел. Специален прибор въздейства чрез електромагнитни полета върху клетките на органите и върху тъканите в организма на човек и на хелминтите. Тестът позволява да се идентифицира конкретният паразит.

 

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Ивермектин за коронавирус - 01 ivermectin-01-huvemec

Ивермектин е вече на българския пазар!

Изпълнителната агенция по лекарствата (ИАЛ) е разрешила за употреба в България лекарствения продукт „Хювемек“ с …

5 Мнения

 1. Чудесна статия

  Чудесна публикация

 2. Просто и важно !!!

 3. Георги Иванов

  Доколкото съм запознат, Хювемек е българско лекарство против паразити, произвеждано в България, българският ивермектин.

 4. Теменужка

  След всяко лято правя пълно изчистване от паразити и детокс с орехова тинктура. Стана ми правило, след като се върнахме от едно море с една чанта инфекции.

 5. Пламена

  Накисвам 40 ореха в ракия и сама си правя прочистване, без да давам пари. Чувала съм, че е рецепта за изчистване по Мермерски, по-важното е, че е перфектна и почти без пари.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.