Как да махнем ужасните киселини? Ето едно супер решение. Прасковата е един от предпочитаните плодове през лятото.
Тя има чудесен вкус и аромат, като едновременно с това носи на тялото редица полезни вещества.
Водното съдържание на плода – около 80-90% от него е вода – го прави и щадящ по отношение на фигурата, а разнообразието от витамини и минерали – незаменим другар на имунната система.
За да може тялото да усвои всички полезни свойства на прасковата, тя трябва да се консумира узряла и леко мека.
Когато повърхността на плода започне да загрубява и да се появяват бръчки, това означава, че той вече е започнал да губи част от полезните си свойства.
Нишестето, което се съдържа в прасковата, се усвоява изключително лесно от организма, като едновременно с това подпомага храносмилателния процес и облекчава проблемите, свързани с него.
Именно поради това, прасковата се препоръчва при проблемна работа на червата, както и за подобряване на работата на жлъчката.
Плодът се използва и при нетежки случаи на запек и при наличието на киселини, тъй като стимулира производството на стомашни сокове, които подобряват функциите на цялата система.
За хората, които си падат по мазна храна, прасковите са изключително полезни, тъй като облекчават преработката и подобряват процесите.
Затова ако се колебаете на какво да се спрете за десерт, прасковата е идеален избор.