С калций и Витамин Б12: Да подсилим организма по време на постите

От утре започват Великденските пости. В наши дни по-голямата част от хората, които постят, го правят за здраве, а не защото са вярващи.

Това има и своите логични обяснения, тъй като спазването на пост помага на тялото да се пречисти, да се освободи от натрупалите се в него вредни вещества и да се подготви за по-здравословен начин на живот.

Тъй като по време на пости голяма част от традиционно консумираните храни са забранени, тялото губи част от енергията си.

За да не допускаме това да се случи и от своя страна да доведе до намаляване на имунитета и заболяване, препоръчително е да спазваме изложените по-долу правила.

На първо място, от особено значение по време на постенето е да се консумират достатъчно белтъчини.

Тялото си ги набавя чрез приема на всякакви бобови растения, както и чрез редовната консумация макар и на малко количества разнообразни ядки.

За да се подсили тялото, добре е да се взима и витамин В12 под формата на таблетки.

Дайте мнение и Вие тук!

Той е един от основните витамини, които организмът си набавя чрез месото.

Калцият, от който тялото има нужда, за да функционира правилно, можем да си набавяме чрез консумацията на пълнозърнест хляб, на ядки, още на различни сушени плодове спанак и коприва.

Витамин С също е особено необходим за общото здраве, затова препоръчително е редовно да се похапва грах, зеле, цвекло, както и киселец и коприва.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *