шуслерови соли за отслабване, комбинации
шуслерови соли шуслер за отслабване, утвърдени комбинации

Шуслерови соли: Наръчник с топ начини за употреба

Шуслерови соли за отслабване. Комбинации и цени. Шуслерова сол за деца. Мнения. При хрема. При цистит. При колит. Температура. Разширени вени. При хемороиди. Диария и грип. При бронхит, астма и кашлица.

Още в текста: Детоксикация и пречистване на черен дроб.

При остеопороза. Намаляване киселинността в организма. При косопад. При целулит, стрии и бръчки. При депресия. При псориазис. При екзема. При невродермит. При безсъние. При киселини. При подагра. При гастрит и язва. При акне

Известните Шуслерови соли в точно определена комбинация могат да съдействат за редукция на теглото.

Този вариант за отслабване не е сред най-популярните, но според специалисти по хомеопатия си струва заинтересованите да научат повече за него.

Както се знае, солите на д-р Шуслер представляват малки дози от минерални съединения, които се съдържат в човешкия организъм (виж holistichno.com). Дефицитът им причинява различни болестни отклонения.

Идеята на Шуслеровото лечение е – подобна на това в хомеопатията – да се набави липсващото, за да се възстанови балансираният състав и минералният обмен да протича нормално. Оригиналното в терапията на д-р Шуслер е свързването на определени дефицити с точните болестни състояния. На всяко болестно състояние отговаря определена ефективна комбинация от соли.

Солите внасят в организма вещества в дози и консистенция, които лесно се възприемат директно през клетъчните мембрани. Оригиналните Шуслерови соли са 12 на брой и всяка от тях е важна за точно определени тъкани, органи и функции.

Така например сол №1 калциум флуоратум е сол на еластичната съединителна тъкан; №2 калциум фосфорикум – на здравите кости и зъби и т.н.; №12 калциум сулфурикум се прилага при гнойни възпаления.

Шуслерови соли за отслабване

Актуалната комбинация от Шуслерови соли, която подпомага отслабването, е с номера 5, 9 и 10. Сол №5 калиум фосфорикум въздействата върху нервната система и психиката; сол № 9 натриум фосфорикум въздейства върху обмяната на веществата; сол № 10 натриум сулфурикум регулира детоксикацията.

Ето как трябва да се приема комбинацията от Шуслерови соли за отслабване (по afya-pharmacy.bg):

 • Сутрин: 5 таблетки сол №10;
 • Обяд: 5 таблетки сол № 5;
 • Вечер: 5 таблетки сол №9.
Шуслерови соли справочник
Приемът на Шуслери соли се комбинира с редукция на калориите
Фигурин бързо отслабване при Хашимото

Таблетките най-често се приемат, като се поставят под езика до пълното им разтваряне. Не се поглъщат цели таблетки – това е специфика на приема. Солите на д-р Шуслер преминават директно в клетките през клетъчните мембрани, без да проследяват стомашно-чревния тракт.

Друг вариант е таблетките да се разтворят в половин или цяла чаша вода и разтворът да се изпие бавно след пълното им разтапяне.

Този режим на прием изисква да отделите специално време за себе си; ако това е трудно или ако сте на работа, без условия да следвате основната инструкция, можете да си приготвите разтвора от соли за целия ден.

Пуснете по пет таблетки от трите вида в половинлитрова бутилка и я изпийте до вечерта, като приемате малки глътки на приблизително равни интервали.

Счита се, че по-бързо отслабване може да се постигне, ако всяка доза таблетки според режима се разтваря в гореща вода и се приема на глътки 15 минути преди хранене.

Ефект от приема на Шуслерови соли за отслабване е нормално да се очаква след 2-3 месеца. Внимателният прочит на характеристиките за всеки компонент показва, че всеки ден на отслабване с Шуслерови соли започва с детоксикация: сол №10 има точно такова предназначение.

Приемът на сутрешните таблетки насърчава изхвърлянето на токсини и излишни течности, като същевременно се оптимизират функциите на черния дроб. Обедната доза сол №5 стабилизира състоянието на нервната система и психиката, балансира енергията при усещане за умора и депресия. Вечерната доза от сол №9 ускорява метаболизма и оптимизира киселинно-алкалния баланс в тялото. Популярно казано – спасява от прословутите киселини.

Комбинации и цени

Шуслерови соли
Принципът на Шуслеровите соли е да се открие слабото място в организма лесно, а дефицитът на минерали да се попълни бързо и точно

Казват, че учениците на д-р Шуслер са развили неговото наследство и към оставените от него 12 соли са добавили още 13. Втората “серия” соли обаче не са така популярни и се прилагат изключително в немскоезичните държави. Д-р Шуслер и оставил и описания на комбинациите от соли, които са ефективни при голям брой заболявания; той ги е прилагал с успех в практиката си. Има различни варианти например за акне, за стабилизиране на имунната система, укрепване на хрущялната тъкан, сенна хрема, ревматизъм, тонзилит, подагра и дори срещу гризане на ноктите!

Комбинацията за отслабване, коментирана в доста форуми, е именно описаната №5 + №9 + №10. Част от коментарите засягат и темата за цените: твърди се, че Шуслеровите соли по-изгодно се пазаруват в Англия и Германия.

У нас комбинацията от трите вида соли за отслабване върви от 21 до 29 лв за пакет от 3х80 таблетки (aptekadara.com, multipharm.eu, framar.bg ). Това на практика означава да си приготвите към 50-60 лв месечно за таблетките, които ще приемате всеки ден.

Шуслерова сол за деца

Шуслерови соли
Тази комбинация от Шуслерови соли топи килограмите

Официалното мнение е, че Шуслеровите соли могат да се прилагат при лечението на деца. В afya-pharmacy.bg са представени комбинациите, които подпомагат оздравителните процеси при различни болестни състояния – травми, анемия, болки на растежа, нощно напикаване и т.н.

Препоръчва се например сол №6 за две седмици след лечение с антибиотици, за детокс и стабилизиране на имунната система.

Мнения

Щеше да е странно, ако вариантът отслабване с Шуслерови соли се приема безрезервно от всички. Разгледайте форумите и ще се убедите, че потребителите искрено се надяват този път чудото да е възможно, т.е. приемът на Шуслерови соли №№ 5, 9 и 10 да помогне за мечтаното отслабване.

Немалко млади дами имат желание да опитат, но им липсва подкрепа – така във форумите се заформят фен-групички на Шуслеровите соли. Младите потребителки взаимно се насърчават и нямат търпение да прочетат, че “това” наистина работи и щом е така – може да се получи и при тях.

Скептиците охлаждат този бликнал ентусиазъм с репликата, че е по-добре онези два лева на ден, които бихме дали за таблетките на д-р Шуслер, да ги похарчим за два банана и едно авокадо. Тук ползата е доказана, при разумно хранене и отслабването ще дойде. И никой няма да се чуди от какво точно са направените таблетките, какво поглъщаме с убеждението, че се грижим за здравето си.

При хрема

Удобството на лечение с Шуслерови соли е във възможността да се избере комбиниран продукт в зависимост от признаците на най-често срещания проблем – хремата. Възможно е при хрема да е налице бистър секрет, да е гъст и с жълтеникав или жълтеникаво-зелен цвят, да е в комбинация със зачервено гърло, да има определено характеристика на алергична реакция – с или без зачервена лигавица на носоглътката. Самоанализът на тези симптоми насочва към точната комбинация от хомеопатични продукти, комбинирани в различен “букет” и с различно разреждане (afya-pharmacy.bg).

мнения, отзиви, коментари, форум

Така например при бистър секрет от носа се препоръчват Шуслерови соли № 3 – Ferrum fosphoricum и №8 – Natrium chloratum. Други комбинации са №3 с №4 при белезникав секрет. В някои от случаите има фармакологична препоръка за приготвяне на капки за нос от таблетки Шуслерови соли и физиологичен разтвор. Тайната на лечението с хомеопатични продукти е да се започне своевременна терапия с подходящата комбинация. Подходящи при бактериален ринит с белезникав секрет са №№ 4 и 8, а при жълто-зелен №№ 6 и 12.

При цистит

Най-масово при цистит се прилага калиум хлоратум или Шуслерова сол №4 (afya-pharmacy.bg). Това е лекарството на възпалените лигавици – Шуслерови соли №4 въздействат оздравяващо не само при цистит, но също при гастрит, бронхит, изобщо при всякакви заболявания, когато е налице инфекция на този тип уязвими тъкани. №4 е особено ефективен вариант във втората фаза на възпалителния процес, когато е възможно процесът да се възобнови повторно и да се хронифицира. Дозировката е различна за възрастни и за деца, като максималният прием е 6х1 таблетки дневно при остри състояния и до три пъти по една – при хронични.

При колит

Възпалените чревни лигавици също се повлияват от Шуслерови соли №4 (afya-pharmacy.bg). Освен това терапевтично действат има съчетанието на тези Шуслерови соли с подходяща храна – препоръчват се домати, овесени ядки, банани, патешко месо, кокосов орех. Таблетките се вземат в устата и се оставят да се разтопят приблизително половин час преди или след хранене. Таблетките никога не трябва да се вземат едновременно с храна!

Острите състояния на колит изискват възрастните пациенти да вземат до 6 пъти по една таблетка дневно; за деца от 6 до 11 години лимитът е 4 таблетки, от 1 до 5 – 3 таблетки, за бебета – една таблетка. При деца под 5-годишна възраст консултацията с лекар е задължителна (framar.bg). Тази потребителска група приема въпросните Шуслерови соли под формата на разтвор: една таблетка в половин чаша вода, като количеството се дава периодично по супена лъжица.

Температура

шуслерови соли за отслабване
Лечението с Шуслерови соли стимулира собствените резерви на организма

Преди да стане дума за подходяшите Шуслерови соли при температура, е добре да си припомним, че повишената температура е признак за реакция на организма – доказателство за това, че имунната система е мобилизирана и действа, за да се справи с определен болестен причинител. Лекарите препоръчват да не се вземат температуро понижаващи медикаменти до 38.5 градуса (holistichno.com). В такава ситуация е достатъчно да се почива и да се приемат много течности.

Дайте мнение и Вие тук!

Същевременно при първите подобни признаци може да се приемат Шуслерови соли №3 – Ferrumphosphoricum; тази сол е наричана антисептик на Шуслеровата биохимия. Таблетките се вземат на 5-10 минути, докато температурата се нормализира.
Ако въпреки това температурата продължава да се повишава, към №3 се прибавят Шуслерови соли № 8, Natriumchloratum. Ролята на новите таблетки е да балансират обмяната на течности в болния организъм. Двата вида таблетки се редуват през половин час докато температурата спадне.

Разширени вени

Този случай е по-специален и предполага участието на три вида Шуслерови соли: №1 – Calcium fluoratum , №4 – Kalium chloratum, №11 – Silicea.

 • Шуслерови соли №1 подкрепят еластичността на съединителните тъкани, в случая подпомагат оздравителните процеси в стените на кръвоносните съдове; вземат се 5 таблетки сутрин.
 • Шуслерови соли №4 блокират възпалителните процеси във вените, нещо, което при застойни състояния създава сериозни усложнения; вземат се 5 таблетки на обяд;
 • Шуслерови соли №11 поддържат здравината на венозната тъкан, предотвратяват разкъсвания, подобряват гъвкавостта; приемат се 5 таблетки вечер.

Терапията с тази комбинация Шуслерови соли продължава от 2 до 4 месеца (afya-pharmacy.bg). Таблетките могат да се вземат наведнъж съответно всяка от дозите и да се разтворят в устата. Може да се направи и разтвор, с неголямо количество вода, който да се приеме 30 минути преди или след хранене.

Допуска се и “коктейл” за работещи хора, които нямат условия да приемат всяка от споменатите Шуслерови соли поотделно. Всички таблетки от трите вида за един ден се разтварят в бутилка с половин литър вода и се изпиват на глътки в рамките на деня. Не бива да се пие от разтвора по време на хранене и да се приемат големи количества наведнъж.

При хемороиди

Ако проблемът с хемороиди е хроничен, може да се използва същата комбинация Шуслерови соли както при разширени вени. При остри състояния се препоръчва засилен прием на Шуслерови соли № 1 – ролята на този продукт е да балансира тонуса на съединителните тъкани и да стабилизира еластичните влакна в строежа на вените. В такива случаи се вземат по 5 до 10 таблетки дневно за 2-3 месеца, а от храненето се изключват пикантните храни и се набляга на продукти с повече фибри, зеленчуци, овесени ядки, кафяв ориз. Ако хемороидите са възпалени е добре да се приемат и Шуслерови соли № 3, по 5-7 таблетки за няколко дни (monitor.bg). Шуслерови соли №3 са задължителни в началните фази на инфекциите. Това е Ferrum phosphoricum – добре е да се приема при всякакви случаи на инфекции, не само при хемороиди – при нараняване, ожулване, порязване, слънчево изгаряне.

Диария и грип

Познатите вече Шуслерови соли №3 вършат добра работа при атаките на летни вируси с диария. Този вариант Шуслерови соли са необходими за блокиране на започващата инфекция и трябва да се приемат по възможно най-бързия начин. Във възможната комбинация при летен грип с диария успешно участват и Шуслерови соли №4 – действат успокояващо на лигавиците на носоглътката и червата. Следват Шуслерови соли №5 – това е калиев фосфат, с чиято помощ се въздейства при температурни състояния, подкрепя се сърдечната дейност и работата на сърдечно-съдовата система (puls.bg). Прибавянето на Шуслерови соли №8 подпомага правилния баланс на телесни течности и терморегулацията на тялото. Комбинация от Шуслерови соли от посочения вид може да се приема профилактично преди пътуване.

При бронхит, астма и кашлица

Всяка кашлица е тревожен знак, но правилното лечение зависи от това – дали ще бъде определен по най-точния начин видът й. Така например сериозни заболявания като астма имат различна характеристика; ако в основата на заболяването е алергична причина, трябва да се заложи на Шуслерови соли №№ 2, 6 и 10 – такава комбинация помага да се преодолее въздействието на чужди белтъци, каквито са алергените, същевременно ускорява изчистването на междуклетъчното пространство от компоненти, усилващи пристъпите (monitor.bg). От тези соли се вземат всеки ден по три таблетки в продължение на три месеца; серията се изпълнява два пъти годишно.

 • Ако е налице остър астматичен пристъп, комбинацията е Шуслерови соли №№ 2,3 и 7. Взема се на всеки 15 минути по една таблетка от всяка сол до отпускане на мускулатурата и облекчаване на дишането.
 • При астма от друг, неалергичен характер комбинацията е Шуслерови соли №№ 7 и 8; този вариант за три месеца осигурява ефективен профилактичен режим, укрепва бронхиалната мускулатура и втечнява секретите за по-лесно изхвърляне.
 • Ако е налице вирусна инфекция с кашлица, при спастична кашлица решението е Шуслерови соли № 7, а при суха, дразнеща – №№ 3 и 8 се редуват (d-rmario.com). При бронхити може да се заложи на №12.

Детоксикация и пречистване на черен дроб

За детокс и пречистване на черния дроб се практикува комбинация от Шуслерови соли №№ 6, 9 и 10 (afya-pharmacy.bg).

Шуслерови соли №6 – пет таблетки, се приемат сутрин. Тяхната роля е да се усили функцията на черния дроб за по-бързо извеждане на токсините от организма. Шуслерови соли №10 – пет таблетки, се вземат по обяд. Необходими са за пълно освобождаване на чернодробните клетки от токсини. Пет таблетки вечер се вземат от

Шуслерови соли № 9 – важно е за оптимално ефективно разграждане на мазнините и регулиране на киселинността в телесните течности.
Детокс-програмата с Шуслерови соли продължава по описания начин един месец; може да се прави 2-3 пъти в годината, за пречистване на черния дроб и възстановяване на енергийния баланс.

При остеопороза

При остеопороза – профилактично и за лечение, действат успешно Шуслерови соли №№ 1, 2 и 11. Шуслерови соли №1 са важни за еластичността на съединителните тъкани и за здравината на костите и зъбите (homeopathytoday.eu). Шуслерови соли №№ 1 и 2 взаимно допълват функциите си за оптимално балансирано изграждане на костното вещество, без да се допуска свръхпроизводство и образуване на т.н. шипове. № 11 – силициев двуокис, силицея, регулира отлагането на калций и фосфор в костите. Силицеята се усвоява бавно и предпазва от загуба на костно вещество. При остеопороза е необходимо да се приема продължително време.

Комбинация от изброените Шуслерови соли е добра за профилактика: вземат се веднъж дневно по три таблетки от всеки вид и се оставят да се стопят в устата. Профилактичната програма продължава три месеца. Ако вече има проявена остеопороза, лечебната доза е по 5 таблетки от всяка сол веднъж на ден. Приемът може да продължи до девет месеца – колко точно, трябва да прецени лекар Шуслеров терапевт.

Намаляване киселинността в организма

За регулиране на алкално-киселинния баланс в организма и по-точно за намаляване на киселинността са подходящи Шуслерови соли №9 – натриум фосфорикум. Този представител на известните Шуслерови соли насърчава отделянето на излишни течности, освобождава от стомашни спазми и киселини (framar.bg). Всичко това се постига чрез ускорен метаболизъм и оптимизирани функции на отделителната система.
Приема се по една таблетка от един до 6 пъти дневно – в зависимост от възрастта и от това дали състоянието е остро или хронично.

При косопад

Причините за косопад са различни – може той да е на хормонална основа, последица от стрес или от дефицит на определени минерали. В зависимост от причината, която трябва да се дефинира точно, се избира и съответният вид от въпросните Шуслерови соли. Дефицитът на калциев фосфат например може да причини косопад и чупливи нокти – преодолява се чрез сол №2.

При потребност от общо заздравяване на косъма се препоръчва силицеа – сол № 11.

При стрес и депресия подкрепата на имунната система връща здравето на косата и кожата – приема се комбинация от №№ 3, 4, 6 и 10.

При целулит, стрии и бръчки

Споменаваните Шуслерови соли №№ 1, 2 и 11 в работеща комбинация за остеопороза, оказват положително въздействие и при проблеми с кожата – целулит, бръчки и стрии. Комбинацията може да се използва профилактично, като се вземат еднократно в разтвор по 3 таблетки от вид, или при остри състояния 3х5, възможно и под формата на разтвор за цял ден в половин литър вода.

При депресия

Още една работещата комбинация Шуслерови соли при стрес и депресия включва №№ 2, 5 и 7 (afya-pharmacy.bg). Този набор от Шуслерови соли зарежда клетките с калциум фосфорикум – №2, калиум фосфорикум – №5, магнезиум фосфорикум – №7. Приемат се в описания ред сутрин, на обяд и вечер – за всеки прием 10 таблетки от съответната сол се пускат в чаша гореща вода, изчаква се до пълното им разтваряне и се изпиват наведнъж. Специалистите препоръчват тази схема да се следва поне 14 дни, за да се преодолеят състоянията на тревожност, депресия, отпадналост и апатия, преумора.

При псориазис

Комбинацията от Шуслерови соли при псориазис включва четири компонента: №1 – 5 таблетки сутрин, №№ 6 и 8 – по 5 таблетки от двата на обяд, № 7 – 5 таблетки вечер.

Тази комбинация от Шуслерови соли поддържа еластичността и здравината на кожата, потиска възможни възпалителни процеси, подобрява клетъчното хранене и кондицията на клетъчните обвивки, насърчава регенерацията на клетките от епидермиса, балансира нервната система и неутрализира стреса като възможна причина за псориатични прояви (multipharm.eu).

При екзема

Препоръчителната комбинация при екзема е от Шуслерови соли №№ 6 и 1.
Шуслерови соли №6 – калиум сулфурикум, съдействат за преодоляването на хронични инфекции, особено на кожата. Ускорява се замяната на болни и мъртви клетки със здрави. За №1 – калциум флуоратум вече казахме, че поддържа еластичността и тонуса на съединителните тъкани. От двете Шуслерови соли се вземат всеки ден по 5 таблетки – №6 сутрин, а №1 вечер. За профилактични програми – три пъти на ден по 1-2 таблетки в продължение на 1-2 месеца (afya-pharmacy.bg).

При невродермит

Немалко клетници с невродермит търсят начин да се избавят от кортикостероидите, които обикновено се препоръчват в такива случаи. Невродермитът се повлиява добре от кортикостероиди, но само докато се прилага. А има предупреждения такива медикаменти да не се използват дълго време. Ето защо като разумна алтернатива се приема лечението с Шуслерови соли №6, самостоятелно или в комбинация с други Шуслерови соли (befit.bg).

Шуслерови соли №6 – това, както знаем, са солите на хроничните възпаления . С тяхна помощ се постига пълноценно хранене за клетките на дермата и епидермиса. Калиум сулфурикум подпомага появата на нови клетки на съединителната тъкан и регенерация на засегнатите от невродермит зони на кожата.

При безсъние

В този случай върши работа комбинацията от Шуслерови соли №№ 9, 5, и 7.

 • №9 – натриум фосфорикум, пет таблетки сутрин; балансира метаболизма, извежда излишните течности от организма;
 • № 5 – калиум фосфорикум, пет таблетки на обяд; стабилизира нервната система, успокоява тревожност, подкрепя при емоционално изтощение;
 • № 7 – магнезиум фосфорикум, отпуска мускулите, съдейства за релакс, преодолява напрегнатост и главоболие.
  Комплексното въздействие на трите Шуслерови соли балансира организма за по-бързо заспиване и здрав сън (afya-pharmacy.bg).

При киселини

Определено в този случай помагат Шуслерови соли №9 – вижте по-горе. Към вече казаното е добре да добавим и това, че солите неутрализират високата киселинност на стомашните сокове и помагат при спазми и болки в стомашно-чревния тракт. Ето защо Шуслерови соли №9 се наричат още Шуслерова сода. С помощта на тези таблетки се нормализира алкално-киселинният баланс в организма. Подобряват се функциите на отделителната система и се извеждат излишните течности (afya-pharmacy.bg).

При подагра

За този болестен проблем трябва да си набавите Шуслерови соли №№ 9 и 11. Вземат се по 5 таблетки от всяка през ден, т.е. редуваме един ден № 9, следва № 12 и така.

Въздействията на двете соли вече са коментирани; №9 неутрализира алкално-киселинния баланс на телесните течности, което за заболяване като подагра е изключително важно. №11 – силицея, отговаря за хидратацията и еластичността на съединителните тъкани и забавя клетъчното стареене. Насърчава възстановителните процеси у боледуващи от подагра (afya-pharmacy.bg).

При гастрит и язва

При този вид болестни проблеми може да се разчита на Шуслерови соли №7, магнезиум фосфорикум. Десет таблетки от солта се разтварят в чаша гореща вода и се изпиват на глътки, като чай. Тези соли успокояват спазмите на стомаха и спасяват от болки. Ако специалистът препоръча, биха помогнали и соли №9, с чиято помощ се регулира алкално-киселинният баланс и се предотвратяват възпалителни процеси на стомашната лигавица (monitor.bg).

При акне

Препоръчвана комбинация при акне от Шуслерови соли е с №№ 1, 9 и 11. За тях вече е ставало дума: №1 калциум флуоратум отговаря за здравината и еластичността на кожата, №9 – натриум фосфорикум, за освобождаване на клетките от токсини и излишни течности, №11 – силицея, за поддържане здравината и добрата хидратация на кожата (shuslerova-sol.com). Режимът на прием трябва да бъде определен от лекар – Шуслеров терапевт.

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

muskuli-03

Схващане на бедрения мускул. Втвърдяване и стягане на мускулите на краката

Какво да правим за и против стягане и втвърдяване на мускулите на краката. Крампи и …

34 Мнения

 1. Анелия Иванова

  Здравейте! Може ли да ми кажете А депресия кои соли мога да взимам и в какви дози? Благодаря!

 2. мариана

  ЗДАРЕЙТЕ , БИХТЕ ЛИ МИ КАЗАЛИ МОЖЕ ЛИ ДА СЕ ЛЕКУВА АМЕНОРЕЯ !

  • Лекар.БГ

   Аменореята обикновено е следствие на друга болест. За да се справите със следствието, трябва да разберете коя причина е породила вашата аменорея и да се опитате да излекувате причината, а не следствието. Тук можете да погледнете кои са основните причини за аменорея: zdrave.ws/48002/бабини-илачи-при-аменорея/, както и някои бабини средства за нейното повлияване. Но лечението трябва да бъде насочено другаде (в зависимост от причината).

 3. Molia da mi pomognete dasteria mi koiato email na 6 godini ima problem sas zabite emaila se gubi I zabite izglezdat kafenikavo zalti tova se sluchva I canada levitra pills s novite postprandial zabi.

 4. Радостина Здравкова

  Може ли таблетките да се сдъвчат от детето, вместо да му се разтварят във вода? Детето ми не обича да приема каквото и да било разтворено в течност. Искам да започна да му давам от солите, но той дъвче хапченцата. Ще има ли ефект по този начин?

 5. Здравейте,моя проблем от много години е високото кръвно
  налягане ,съпътстващо с безсъние.
  Моля да споделите вашия опит за лечение на това заболяване със шуслерови соли.Това е жестоко страдание.
  Предварително благодаря.

 6. Деспа Маркова

  Здравейте направих си тест кои номера от шуслерови соли да взимам.Номерата са 7,1 и 6 пише по 3 по 5 бр.Не ми е ясно от трита вида наведнъж по 5бр.ли?Значи 15бр наведнъж,така ли?

 7. Теменужка Иванова

  Здравейте, имам остеопороза, хашимото и проблем с килограмите. Каква комбинация от солите трябва да взимам при положение, че за остеопороза са 1, 2 и 11, за отслабване – №5 + №9 + №10?
  Предварително благодаря!

 8. След резекция на ректума ми се появи солитарна чернодробна мета. Мога ли да подкрепя лечението си със соли и кои?

 9. Здравейте, искам да попитам за целогодишна алергия, причината за която са акари и алергия от котки какви соли мога да използвам и ще ми помогнат ли? Алергията ми се изразява в това, че ми тече постоянно вода от носа и лицето ми се подува от едната страна, устните също.

 10. Силвия Стоянова

  Здравейте, вследствие на хистеректомия имам нарушена инервация на пикочен мехур и задържам урина, по точно невъзможност за уриниране. Коя шуслерова сол би могла да помогне ?

 11. искам да ми препоръчате соли за увеличаване на кърмата
  имам бебе на 3м
  вредно ли е за него

  • Здравейте…имах подобен проблем….вземете си лактогонен чай на Хипотеза, при мен подейства почти веднага

 12. Пийте боза,от нея ще имате мляко,а е и полезна.

 13. за шипове кой комбинации да се вземат

 14. Здравейте купих си Шуслерови соли за лечение на акне.. 1,9,11 как трябва да ги приемам? Благодаря предварително за съвета!

 15. Здравейте, може ли да ми кажете каква комбинация мога да използвам при множество гнойни пъпки по гърба и тялото на 37годишен мъж?

  • Калинка Георгиева

   По добре отидете на дерматолог. Аз имах същия проблем и д-р Цанкова ми го реши от раз.

 16. Здравейте. Закупих си шуслерови соли на Bioherba Dr. 100 мг. а DHU са по 250 cialis 20 mg tablet мг. Приема в таблетки увеличава ли се или се запазва?

 17. Здравейте, искам да попитам относно приема на соли номер 5 и 12. Вземам ги за отделни проблеми, а не с цел комбинация от двете. Сол номер 5 – за памет и концентрация – приемам по 5 таблетки всяка сутрин. Сол номер 12 за това, което е описана, че действа, а именно гнойни процеси в организма, акне и т.н. Вземам я и нея сутрин по 5 таблетки. Но правилно ли е? За сол номер 5 това е правилния прием, но за сол номер 12 не мога да намеря информцаия и не съм обедена, че така приемайки ги една след друга двете сутрин ще действат.

 18. Павлина Атанасова

  Здравейте, моля ви кажете ми коя е подходящата комбинация от соли при е вътрешно нервно напрежение /източника за състоянието е известен, но не може да бъде игнорира/, в резултат на това получих и нервен стомах. Благодаря ви!

 19. Здравейте! Искам да попитам при нощно напикаване, кои номер и как да се приемат? Благодаря

 20. Петя Тодорова

  Здравейте,каква е комбинацията при катаракта? Благодаря!

 21. Може ли да давам комбинацията от шуслерови соли 5, 9, 10 на 9 годишно дете с наднормено тегло и по каква схема? Предварително благодаря!

 22. Здравейте,в менопауза съм и имам топли вълни и обилно изпотяване.Купих соли 3,5,7.Как да ги приемам?

 23. Имам нощни пристъпи на кашлица. Двата белодробни диспансера не се разбраха да ли е автоимунно заболяване или астма. Не желая вече да се лекувам с кортикостероиди. Смятам, че за мен е подходяща комбинация от Шуслер N 3, buy levitra uk 7 и 8, но как точно да ги приемам? Моля за помощ и компетентен отговор. Много, много блсгодария за отделеното време!!!

 24. здравейте оперирана съм на щитовидната жлеза от която ми е отстранена изцяло щитовидната жлеза и пия Еутирокс 125 mg мога ли да ги пуя и аз тези соли . Благодаря ви предварително

 25. Петрана

  Здравейте ,на 34 год съм и имам обилно изпотяване по дланите, стъпалата….Нервна и раздразнителна съм..Има ли комбинация от соли ,които да ми помогне? Благодаря

 26. Снежана Иванова

  Здравейте.купих ш.соли 1/7/11.мога ли да ги комбинирам и как да ги взимам

 27. Даниела

  Здравейте! Кои соли са подходящи за подобряване на паметта и концентрацията при дете на 10 години?

 28. Илияна Велчева

  Здравейте имам множествена склероза . Хашимото с хипо функция и наднормено тегло . Кои соли ще ми препоръчате да приемам. Благодаря

 29. Здравейте! Купих си соли 2 и 4 , очаквам и всички останали до няколко дни. Като ги отворих се оказа, че не са таблетки, а малки сферички колкото глава на малка топлийка. Със сигурност са оригинални , защото ги купих от реномирана немска аптека.

 30. ЗДРАВЕИТЕ ПОСТОЯНО САМ С ГЛАВОБОЛИЕ.ОТ КОИ СОЛИ МОГА ДА КОМБИНИРАМ И ПО КОЛКО.

 31. Здравеите ползвам солите за отслабване 10,5,9 вече повече от месец и ми се отразявят добре но имам нужда и от комбинация за капиляри или раширени вени,1,4,11.Искам да попитам мога ли да ползвам две комбинации едновременно и как да ги приемам .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *