зелено кафе какво трябва да знаем за него отслабване
Тук са митовете и истините за известното зелено кафе!

Магията зелено кафе – митове и истини

Зелено кафе – става ли за отслабване? Мнения за т.н. green coffee, на зърна и на таблетки. На каква цена се продава?

Почти магическото зелено кафе е сред най-често споменаваните компоненти в програми за редукция на теглото.

Какви са качествата на въпросното зелено кафе и действително ли със зелено кафе е възможно сигурно, бързо и безопасно отслабване?

Признайте, че има изобилие от информация за ползата от консумация на зелено кафе и то в посока отслабване: твърди се, че е възможно най-безопасното отслабване чрез прием на продукти от сурови, неизпечени (а според някои мнения недоузрели) зърна на кафето, коментират от medikforum.ru.

Диетите със зелено кафе са резултатни дори без промени в храненето и физическата активност, обещават вещи в материята.

Зелено кафе – става ли за отслабване?

зелено кафе мнения форум
Според Наньо Дженев варенето ликвидира полезните свойства на хлорогеновата киселина. Според вас това така ли е или поредният мит за зеленото кафе ще се окаже истина? Коментирайте и вие, като кликнете върху изображението, държим на вашето мнение!

Зърната от зелено кафе според група експерти не съдържат стимулиращи съставки, които биха претоварили нервната и сърдечно-съдовата система. Редица публикации цитират изследвания и експерименти, чиито изводи насочват към съдържащата се в зърната зелено кафе хлорогенна киселина.

Нейна заслуга е ускоряването на метаболизма, което гарантира по-бързо разграждане на мазнините. При потреблението на зелено кафе кръвното налягане се намалява и се контролира по-бавното усвояване на глюкозата.

Изпичнето на кафето руши хлорогенната киселина, затова в този обичаен за любителите на кафето вид продуктът няма описания ефект.

Ускореният метаболизъм осигурява и изгарянето на мазнините в черния дроб; блокира се отлагането им в този важен орган – процес, който може да причини опасното заболяване стеатоза. Продължаваме с това, че приемът на зелено кафе съдейства за контрол върху апетита и е доказан мощен антиоксидант.

С две думи – трябва да повярваме, че диетите със зелено кафе наистина постигат редукция на теглото. Но това е само един от ефектите на магическото зелено кафе. То съдържа истинска палитра от важни киселини – олеинова, стеаринова, линолинова. Те съдействат на организма да си изгради защитни реакции срещу опасността от захарен диабет.

Хубаво е обаче да се знае, че директната консумация на дози зелено кафе е мъчна работа: то е много горчиво, затова обикновено се предлага под формата на таблетки или капсули.

Мнения за т.н. green coffee на зърна и на таблетки

зелено кафе
Чаровникът д-р Оз е сред феновете на отслабването със зелено кафе
Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Продуктът зелено кафе, обсъждан надълго и нашироко като истинско откритие в индустрията за отслабване, има както горещи привърженици, така и противници с достатъчно убедителни аргументи.

Вижте коментара за продукта зелено кафе и митовете около него в zajenata.bg. Текстът разкрива, че голяма част от писаното за ефекта от приема на зелено кафе се позовава на едно единствено изследване.

То е проведено в Индия; продължило е около пет месеца и участващите в него доброволци са били само 16 – осем жени и толкова мъже. След спазването на диетата със зелено кафе доброволците смъкнали средно по около осем килограма.

зелено кафе
Как да отслабнем със зелено кафе?

Водещи специалисти по хранене, диабет и проблеми на затлъстяването обаче са скептични към изводите, че този резултат е постигнат ЕДИНСТВЕНО благодарение на кафето, без диетата на участниците да е била с намалени калории и допълнителна физическа активност.

Дайте мнение и Вие тук!

Нещата замирисват в момента, когато става ясно следното: това базово изследване за отслабването със зелено кафе е финансирано от компания в Тексас, която търгува със…зелено кафе. Наистина мирише подозрително и това съвсем не е миризма на зелено кафе!

Контратеза в подкрепа на магията зелено кафе цитира ТВ-шоуто на популярния д-р Оз, който повтаря експеримента със 100 човека, част от които специалисти в областта на храненето. За две седмици описаните ефекти на продукта зелено кафе се потвърждават!

Отслабването със зелено кафе очевидно си има привърженици, включително у нас – тази стока се оказва добре продавана както в био магазините, така и онлайн. Но ето как коментират темата зелено кафе заинтересовани млади майки в bgmamma.com:

  • “Зеленото кафе се използва доста широко в продукти предназначени за изгаряне на мазнини. Лично аз бих се доверила на подобен продукт стига да съм сигурна в произхода му. Надявам се скоро някои да сподели опита си с това кафе”
  • “Продължавам да се изненадвам, че има хора, които се хващат на подобни реклами.
    Смятате ли, че 26 свалени килограми за месец е нормално? Как точно ще стане това – ядеш, лежиш, но пиеш зелено кафе и о, чудо, килограмите, които си трупал последните няколко години изведнъж се изпаряват? Не си давайте парите за тези глупости, а оправете храната и включете движение“
  • “Зелено кафе ми помогна и още ми помага,и съм доволна.И понеже много хора ще започнат да опровергаят това ще кажа, че на мен ми понася добре и постигам резултати, но има хора който просто не могат да им подействат.Защо ?на този въпрос не мога да отговоря, не съм лекар. .. изчетох доста инфо и предупреждават, че пазарът е залят с некачествено зелено кафе от Китай и трябва да бъдете доста внимателни какво купувате”.

Сега приемате ли варианта отслабване със зелено кафе – или сте скептично настроени? Въпрос на личен избор!

зелено кафе
Хлорогенната киселина се губи, ако изпечен зелено кафе

Наистина може да се избира между това да забравим за въпросното зелено кафе – или да си го купим. От зеленокафе.net предлагат да си го купим смляно или на зърна и да го варим както по принцип се вари кафе.

Тази напитка ще постигне всички описани дотук положителни ефекти и освен това ще стимулира мозъчната ни дейност. Изпивайки нашето зелено кафе, ние ще се обогатим с желязо, калций, селен, витамини Е, С и РР.

Хората с хипертония, язва или проблемна щитовидна жлеза също могат да пият зелено кафе, но само след консултация с лекар.

Капсулите със зелено кафе са препоръчани във framar.bg освен с описаните ефекти, също и като продукт, забавящ стареенето: вечната младост се постига с две капсули зелено кафе на ден.

На каква цена се продава зелено кафе?

Зелено кафе на зърна може да се намери по 42.90 лв за опаковка от половин килограм, или по 22.90 за 250 грама. Смляното е съответно по 57.90 и 32.90. Дистрибуторите обаче често обявяват промоции; намаляват цените или по случай Коледа примамват с формулата “плащаш 1, вземаш 2” или 2:3.

За зелено кафе на капсули можете да се охарчите с 35 лв без една стотинка за 60 броя; това ще ви стигне за месец. Има и вариант на таблетки с малинови кетони по 41 лв, отново за 60 парчета.

За тези, които са навити да опитат отслабване със зелено кафе – рецепта: КАК ДА СИ СВАРИМ ЗЕЛЕНО КАФЕ от barista.bg: 60 грама зелено кафе на зърна се варят в 360 мл дестилирана вода. След като течността кипне, огънят се намалява и съдът се оставя на тих режим за 15 минути. Отдръпва се и се оставя да изстине, след което се прецежда. Отварата от зелено кафе се пие сутрин и вечер по 30 мл.

Първоначално публикувано на:18.11.2014 @ 12:34

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Инсулинова резистентност, Симптоми, лечение, диета, лекарства

Инсулинова резистентност: Симптоми, лечение и диета + лекарства

♠ Какво е инсулинова резистентност ♠ Лекарства ♠ Хомеопатия ♠ Глюкофаж ♠ Метформин ♠ Метфогамма …

8 Мнения

  1. Ако печенето на кафеените зърна унищожава хлорогеновата киселина, защо трябва да мислим, че варенето ще я запази?

  2. Благодарим ви, Наньо Дженев, за този коментар. Дописахме статията за зеленото кафе с него, надявайки се така да провокираме още читателски мнения, за да дообогатим материала. Ние също ще направим допълнително проучване за тази хлорогенова киселина и няма да запазим в тайна резултатите от него. Пишете ни пак! Това е много полезно за сайта и за неговите читатели! Желаем ви всичко най-добро!

  3. Повече от 10 дни пия от тези капсули Зелено кафе, като ограничи сладкото и мазни те неща.
    Резултат “0” – не вярвам на това което пише!

  4. Ха дано ама надали

  5. за 2 месеца свалих 10 кг. с течно зелено кафе и л-карнитин, с капсулите нищо не стана

  6. Мога ли да пия зелено кафе за отслабване?Като съм с леки проблеми на щитовидната жлеза?

  7. Здравейте!Виждам страхотни цени на зеленото кафе. Аз си взех на хапчета от Лидел и струваха по малко от 5€. Някой изпробвал ли е таблетките и има ли резултат.Смятам да опитам и тогава ще споделя

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *