Дегазин и неудобството да се чувстваш балон

Дегазин срещу подуване и активно образуване на газове. Какво представлява дегазин? Потребителски мнения за дегазин от форумите

Дегазин срещу подуване на корема. Това чувство ви е познато, нали?

Когато нещо вътре във вас започва да се движи, издавайки неудобни звуци. Коремът ви се подува и се чувствате като балон, който всеки момент ще излети. Наясно сте, че няма още дълго да издържите натиска на вътрешните атмосфери. Не – няма да гръмнете в буквалния смисъл, а само в преносен! И се молите ако това се случи, наоколо да няма публика. Със сигурност в подобни ситуации ви трябва дегазин.

Какво е дегазин? Медицински продукт с високо съдържание на компонента симетикон, чийто прием потиска интензивното образуване на газове и предотвратява подуването на корема. Действието на дегазин овладява повърхността на множеството мехурчета, с които се изпълва чревният тракт при описаните симптоми. 1-2 капсули дневно неутрализират опасността от газове и подуване; дегазин е достъпно средство без странични ефекти (degazin.eu/bg).

Какво представлява дегазин? Как действа?

Дегазин е продукт, разчитащ в действието си на високото съдържание от симетикон. Въпросният компонент блокира повърхността на безбройните мехурчета, които изпълват чревния тракт при интензивното образуване на газове и създават усещането за дискомфорт и подуване. След като неутрализира тази пяна, симетиконът напуска тялото, без да се усвоява от организма. Именно това прави продукта дегазин напълно безопасен.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото
дегазин или еспумизан?

Дегазин бързо овладява бурята в червата ви

Научните изследвания върху ефекта от дегазин сочат, че приемът му облекчава дискомфорта с 57% по-успешно в сравнение с резултатите при доброволци, на които са давали плацебо. При такива сравнителни наблюдения се оказва, че подуването и газовете се овладяват и намаляват със 138% по-добре отново сравнено с плацебо-групата. Над 70% пък е овладяването на диарията, която често съпътства подобни неприятни състояния. Не е маловажен факт и бързото действие на дегазин след прием при нужда.

Потребителски мнения за дегазин от форумите

В мрежата преобладават одобрения, положителни мнения за действието на дегазин. Потребител споделя във форума на framar.bg, че само благодарение на дегазин е успял да се отърве от мъчителния метеоризъм, който го тормози години наред. Има любопитни въпроси за подробности около приема на продукта от потребители с различна здравна характеристика. Изяснява се например дали дегазин може да се приема паралелно с някои други продукти и медикаменти, подходящ ли е за бременни жени (според коментар от специалист – не, не е подходящ!).

Следвайки принципа въпрос-отговор, форумите попълват мозайката от важна информация за дегазин.

  • Активният му компонент не представлява опасност за организма.Продуктът се използва в Европа от 15 години и няма данни за негативни ефекти от приема му.
  • Комбинира се с други медикаменти без лекарствени взаимодействия с вредни последици.
  • Все пак е възможно да се получат неприятни симптоми, ако потребителят е алергичен към някоя от съставките.

Добре е да се запомни, че препоръчителната дневна доза дегазин е две капсули след хранене. Продуктът помага при състояния, провокирани от болестен проблем или прием на специфични храни и напитки. Използва се и като част от подготовката за някои изследвания на вътрешните органи. Ако обаче се налага твърде често да гълтате капсулите дегазин, със сигурност имате нужда от лекар и е добре да ви види гастроентеролог!

Spodeli.net тиражира любопитна дискусия за дегазин, провокирана от личната история на млада дама. Клетата с неудобство се оплаква от прекалено многото газове, които я тормозят, след като започнала да пие хапчета за отслабване. Дискомфортът в живота й стига до там, че се радва да няма приятел в този момент: не би могла да си представи как прави секс с всички тези балончета в корема си!

дегазин

Знае се кои храни причиняват активно образуване на газове

Кипналият форум все пак я съветва да иде на лекар, за да се провери наистина ли причината е във въпросните хапчета. Не е достатъчно да се пие дегазин, това е все пак средство за туширане на последствията от нещо! То може да е похабена микрофлора след прием на антибиотик, здравословно хранене с много бобови храни и зеленчуци, с фибри, някакво заболяване на стомашно-чревния тракт.

Интересното с дегазин е, че колебанията – дали ще помогне, са единични и тотално отрицание на продукта просто няма. Очевидно ефект за решаването на проблема с газове и подуване на корема има чрез дегазин. И все пак не забравяйте, че облекчението не е лечение!

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *