канела, паркинсон лечение на Алцхаймер
Какво още не знаем за успешното лечение с канела?

Лекуваме Паркинсон и Алцхаймер с канела

Учени от САЩ откриха, че обикновената канела има уникални свойства. Те я правят суперпродукт за профилактика на дегенеративни нарушения на мозъка. Според специалисти познатата канела е най-безопасното средство срещу измененията в главния мозък, характерни за Паркинсоновата болест.

Невролози от медицинския център при университета “Раш” са установили, че ароматната канела е в състояние да влияе върху сложни мозъчни процеси. Според medikforum.ru тя забавя клетъчни, биомеханични и анатомични нарушения в главния мозък, типични за болестта на Паркинсон.

Непосредственото въздействие на добавки с канела върху подобрената работа на нервните пътища в мозъка е било демонстрирано чрез опити с плъхове. Изследванията на болни гризачи показват нагледно как приемът на канела в орална форма води до нормализация на нервните импулси и до подобряване на моториката.

Действието на изследваната канела учените си обясняват с това, че при попадането й в организма – в резултат на метаболизма – се образува веществото натриев бензоат. Прониквайки в мозъка, то е в състояние да стопира рушенето на защитните протеини Parkin и DJ-1. По този начин стигаме до заключението, че лечението с канела е най-безопасният метод в забавянето на прогреса на болестта на Паркинсон.

Любопитното е, че за лечение с канела са мислили и други научни екипи. Група от Калифорния например по-рано е доказала благотворното въздействие на въпросната канела върху функциите на главния мозък.

Установено е, че някои компоненти на изследваната канела имат връзка с профилактиката на тежко заболяване от рода на Алцхаймер. Някои компоненти на нашата канела – епикатехинът и канеленият алдехид, забавят и предотвратяват натрупването в мозъка на вредния тау-протеин, който именно е свързан с развитието на болестта на Алцхаймер.

канела
Какво още не знаем за успешното лечение с канела?

Тези любопитни и обнадеждаващи анонси от света на науката без съмнение са повод за оптимизъм.

Дайте мнение и Вие тук!

Възможно ли е наистина с канела да се спасяваме от състоянията, до които с възрастта водят болестите на Паркинсон и Алцхаймер? Откритията все още не са потвърдени чрез изпитания с хора.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/04/04/%D0%B0%D0%BB%D1%86%D1%85%D0%B0%D0%B9%D0%BC%D0%B5%D1%80-2/

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Какво означава еднократно повръщане при дете?

Еднократно повръщане при дете. Повръщане при деца вечер. Защо жълта течност?

Какво означава еднократно повръщане при дете? На какво се дължи повръщане при деца вечер? Ако …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *