билки за кръвно налягане
Има ефикасни билки за кръвно налягане

Tрите най-ефикасни билки за кръвно налягане!

Ето кои билки за кръвно налягане са най-ефикасни и ще ви гарантират подобряване на състоянието

Кои са най-ефикасните билки за кръвно налягане? Народната медицина отново може да помогне осезаемо в такъв момент, така че тук ще ви представим три от най-сигурните решения. Колебанията в кръвното налягане е проблем, от който може да си изпатят както младите, така и възрастните хора.

Отдавна е установено, че съществуват билкови чайове, които оказват положителен ефект върху заболяванията на кръвоносните съдове и нормализирането на цялостното състояние на организма.

При хипертония лекарите са категорични, че смес от сушени билки е най-доброто решение и спокойно трябва да му се доверите. Тя се приготвя от равни части балканска чубрица, бял имел, няколко стръка дяволска уста, глог. корени валериана и листа на бреза. Две-три супени лъжици от този билков микс се варят 5 минути в половин литър вода, след което прецеждате чая. Приемайте го три пъти на ден, по възможност да е преди хранене.

Сред популярните билки за кръвно налягане е и запарката от копър. Тя също понижава кръвното налягане и разширява кръвоносните съдове. Приготвянето й няма да ви отнеме много време. Заливате една супена лъжица сух копър с 200-300 мл вряща вода. Може да я пиете на 3 пъти ежедневно.

Чесънът също е ефикасно средство в борбата срещу кръвното налягане.

Дайте мнение и Вие тук!
 билки за кръвно налягане
Има ефикасни билки за кръвно налягане

Изследванията сочат, че той има свойството да нормализира мастната обмяна, а освен това действа противосклеротично. Веществата, които чесънът съдържа, помагат на кръвта да се движи свободно из целия организъм. По време на вечеря изяждайте по една скилидка.

Кръвното налягане трябва да се мери редовно и да правите ежемесечни консултации с лекар.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Glawobolie

Как да надвием досадното главоболие – с билки, аналгетици или хомеопатия?

Първа помощ при главоболие. А при деца? Обичайното лечение. Най-доброто хапче. Ескапел. Цинк. Фламексин. Аналгин. …

2 Мнения

  1. дора бакалова

    На две места рекламирате апарати за кръвно налягане под снимка на слухов апарат. Нонсенс. Това поставя под съмнение всичко, което публикувате.

    • Лекар.БГ

      Госпожо, това са реклами, които се генерират автоматично от Гугъл. Не ние определяме какво да пускат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *