отслабване на корема
Сред най-трудните задачи, с които се сблъсква всеки, решил да се отърве от излишните килограми, е така желаното отслабване на корема

Какво да направим, за да постигнем отслабване на корема?

Сред най-трудните задачи, с които се сблъсква всеки, решил да се отърве от излишните килограми, е така желаното отслабване на корема

Образуването и натрупването на мазнини затруднява двигателната активност, натоварвайки костната система и сърцето, което пък на свой ред е причина за редица допълнителни усложнения, които могат да възникнат. Веднъж натрупани, вече е много трудно да стопим нежеланите килограми, което все пак не е нещо непостижимо, ако се спазва подходящ хранителен режим, съчетан с различни физически упражнения.

Факторите, благоприятстващи напълняването в тази конкретна област от човешкото тяло, са прекалената консумация на въглехидрати и мазнини, липсата на ежедневна физическа активност и много други.

Една от първите причини за натрупване на мазнини в областта на корема е ежедневният стрес, повишаващ нивото на кортизол в организма. В този случай специалистите съветват да се разтоварваме от натрупалото се напрежение чрез дълбоки вдишвания и издишвания – елементарно упражнение, което се прави два пъти дневно в продължение на 5 – 10 минути.

Друг ключов фактор е алкохолът, който трябва да бъде силно ограничен или напълно спрян, тъй като и неговата консумация води до повишаване на нивото на кортизол в тялото.

Храните, от които трябва да се откажем, за да постигнем желаното отслабване на корема, са белият хляб, шоколадът, тестените сладкиши, мазното месо, пържените храни, газираните и подсладени напитки, солта.

отслабване на корема
Сред най-трудните задачи, с които се сблъсква всеки, решил да се отърве от излишните килограми, е така желаното отслабване на корема

Вместо тях можем спокойно да консумиране различни пълнозърнести продукти, съдържащи фибри, които създават усещане за ситост и регулират перисталтиката; плодове и зеленчуци. Нужно е да пием и достатъчно количество течности, включително чиста вода, чай и прясно изцедени сокове.

Редовната двигателна активност е един от най-важните фактори за отслабване на корема, тъй като движението регулира дейността на червата и други важни процеси в тялото. Съществуват редица упражнения за справяне с килограмите в тази проблематична област, чието прилагане води до стопяване на калориите и последващо оформяне на самия корем. Такива са бягането, скачането, плуването, карането на велосипед и др., които с малко дисциплина и постоянство могат да ни донесат така желаното отслабване на корема.

Дайте мнение и Вие тук!

3-те фатални грешки, които правят отслабването невъзможно!

Ето защо колкото и да се стараем, все сме си дебели!

Отслабването е тема на разговор за много дами и господа, за които излишните килограми са нещо повече от неприятно отражение в огледалото. Още повече – те, ние, правим дори непосилното, за да отслабнем, а резултат все няма ли няма.

Известен френски диетолог иде на помощ точно в този момент и посочва 3-те основни грешки, които често допускаме, когато си поставим за цел да намалим телесното си тегло, а желаният резултат не идва ли не идва.

Ето ги и тях:

  • калорийно презапасяване – става дума за това, че когато искаме да отслабнем, ние се стремим да се храним по-малко. Допускаме обаче грешката да погълнем голяма част от калориите за деня в края на вечерта или днес се храним веднъж, утре – четири пъти и тялото ни не знае как да реагира и за какво да се приготви, в резултат на което настъпва презапасяване;
  • пренебрегвате калоричността – не става дума за следене на всяка калория, но често се тъпчем с излишни калории. Ще похапна само шепичка ядки!, но тези ядки са цели 200-220 ккал. Как ще го компенсирам?!;
  • диетата е хаотична и изтощителна – има ли нужда да говорим! Здравословно хранене, а не лишение и после тъпчене.

Непременно вижте и ТОВА:

Отслабване в корема. Диета за отслабване на корем, меню и съвети и мнения

Демир бозан за безсъние

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Отслабване с джинджифил, джинджифил за зверско отслабване

Джинджифил за отслабване. С мед и лимон и др. рецепти. Мнения

Как се ползва джинджифил за отслабване. Зверско отслабване с мед и лимон, напитка. Мнения. Канела …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *