Пазете се! Нервна уртикария атакува през лятото! Симптоми

При нервна уртикария не прибягвайте към самолечение, а потърсете консултация със специалист

Понятието нервна уртикария е известно и като копривна треска заради усещането наподобяващо това на опарване от коприва. Тя представлява алергична реакция, чиито прояви са в образа на обрив по кожата и много дразнещ сърбеж. Появата й е внезапна, а след като изчезне, може да атакува тялото ви отново, но на различно място.

Статистиката сочи, че жените са по предразположени към нервна уртикария.

Причините за появата й са доста разностранни и се изисква огромна предпазливост към редица фактори, за да бъде избегната. Високата температура, слънчевите и ултравиолетови лъчи, ухапване от паразити, допир с растения, храната, стрес… Почти всичко, което ни заобикаля може да бъде потенциална опасност за появата на нервна уртикария.

При появата на обрив е желателно веднага да потърсите медицинска консултация. Освен острият сърбеж, притеснителни симптоми са гаденето, повръщането и задухът. Те допълнително ще затруднят нормалното протичане на ежедневието ви.

“Фигурин
нервна уртикария симптоми

Самолечението на нервна уртикария може да доведе до ненужни усложнения

В много от случаите всичко отминава от само себе си, но все пак потърсете помощ от лекар.

Уртикария при деца: как да действат родителите?

Не са единични случаите, в които проблемите докарват страдащите до болници. Често те решават да се борят сами с досадната нервна уртикария и посягат към лекарства, които може да усложнят алергичната реакция. Това може да доведе до изследвания на кръвта и урината, ЕКГ и всякакви излишно предизвикани тестове, с които да се лекува състоянието ви и да се забави възстановяването ви.

Топ 15 начини за лечение на уртикария (+СНИМКИ)

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *