Осем работещи рецепти за лечение на акне

Кошмарът на тийнейджърите! Има цяла индустрия за лечение на акне, но положителният резултат не винаги се постига.

Заедно с препоръчваните лекарствени продукти за вътрешно и външно приложение, битуват и множество рецепти за домашно лечение на акне.

Най-правилно, разбира се, е да идете при дерматолог, съветват от medikforum.ru. Следвайте съветите му – но опитайте да направите нещо за себе си и с напълно достъпни компоненти от кухнята. Да не пренебрегваме народната медицина и домашните практики – никога не знаеш коя е твоята рецепта за лечение на акне!

Ето осем лесни и безопасни начина да започнете битка за собственото си достойнство чрез лечение на акне. Първо: настържете малко индийско орехче и добавете няколко капки прясно мляко, по възможност сурово. С получената кашичка намажете гнойните пъпки. Измийте с хладка вода след два часа. Повторете процедурата в продължение на няколко последователни дни. Втора възможност – канела и мед. Смесете малки количества до получаване на хомогенна смес. Преди лягане нанесете плътен слой върху пъпките и останете така през цялата нощ. На сутринта измийте с топла вода; процедурата се прави всяка вечер в продължение на две седмици.

Трета възможност за лечение на акне дават портокаловите корички. Пресните кори се накълцват на ситно; добавят се няколко капки вода и с получената смес се намазват проблемните зони. Стойте така 15-20 минути и измийте. Четвъртият вариант за лечение на акне изисква да смесите една супена лъжица пресен сок от лайм с толкова фъстъчено масло. Стойте намазани с тази паста не повече от 20 минути.

Дайте мнение и Вие тук!

Пета възможност – сок от мента. Смачкайте няколко пресни стръка от билката и изцедете сок, който с памучно тампонче внимателно се нанася върху пъпките. Това остава за цяла нощ, на сутринта се измива с топла вода. Процедурата за ментово лечение на акне повтаряме поне 10 дни.

Следващата рецепта за домашно лечение на акне изисква да се снабдим с розова вода. Смесваме равни количества от нея със сок от лайм и намазваме, след 20 минути лицето внимателно се измива.

Една от рецептите за лечение на акне препоръчва редовно миене на лицето със смес от лайм и прясно мляко.
Много полезна при лечение на акне е осмата рецепта. В стъклен съд смесваме розова вода с малко сандалово масло, разбиваме хубаво и с мек тампон нанасяме върху обривите. Не бива да стоим така повече от 15-20 минути.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Кръвоспиращи лекарства при продължителен цикъл.

Продължителен цикъл. Кръвоспиращи лекарства при менопауза. Хапчета при обилна менструация

Кръвоспиращи лекарства при продължителен цикъл. Примерно 14 дни. Как да се спре обилна менструация с …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *