Необходима ли е реално здравна или др. застраховка, когато теглим кредит?

Случвало ли ви се е, когато теглите кредит, банката да ви предложи застраховка?

Това може и да е чудесно, но често това предложение за кредит крие и подводни камъни. Вижте кои са вероятните уловки, които можете да срещнете.
1. Банката има своя фирма, с която работи.
Вие искате да си направите застраховка „Живот“, „Имот“. Попълвате декларация, че се застраховате, но реално нямате контакт със застрахователя и реално вие се съгласявате индиректно с условията на застрахователната фирма на банката.
2. В общите условия на договора са включени условията,
при които застрахователя поема част от щетите и в случаи, в които нищо не прави. Прочетете внимателно тези условия, преди да подпишете.

3. Възможно е и банката да прекрати своя договор със застрахователя.

Вие няма как да знаете за това, ако не се интересувате. Така в един момент, когато ви потрябва застраховката, вие няма да можете да разчитате на нея. Това важи само за полиците, при които застраховката е бонус. Ако договорът е отделен от кредитния, вие сте застрахован дори и банката да се откаже от услугите на съответната фирма.

4. Ако по някаква причина спрете да плащате вноските си

кредит консулт - 01по застрахователната полица, то вие няма да бъдете обезпечени за този период. Възможно е това да се промени, когато започнете да плащате редовно своите вноски.

5. Ако имате застраховка срещу безработицата,

то застрахователят няма да ви изплати обезпечение, ако сами сте решили да напуснете работното си място или сте уволнен по дисциплинарни причини. Също така, ако искате да се възползвате от услугите на фирмата през този конкретен период, трябва все пак да се регистрирате и в бюрото по труда.

6. Дори и да имате застраховка,

вашите вноски по кредита ще бъдат погасявани само до 12. Не разчитайте на това, че застрахователят ще погасява кредита ви, ако времето на вашата нетрудоспособност се проточи.

Източник: forex-factor.com

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Необходима ли е реално здравна или др. застраховка, когато теглим кредит?
5 (100%) 1 vote

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *