бръчки
Появата на бръчки е въпрос и на генетика, и на поведение

Седем причини да имаме повече бръчки

Човечеството или по-скоро част от него харчи милиарди за различни кремове, лосиони и препарати против бръчки. Отдавна се знае, че ранната или закъсняла поява на бръчки е най-вече въпрос на генетика. Но с действията си можем както да увеличим, така и да намалим вероятността от прекомерно “обзавеждане” с бръчки.

Експерти на medikforum.ru коментират седем най-често допускани грешки в поведението, които увеличават опасността от ранна и прекомерна поява на бръчки. Ето кои са те:

1. Заседнал живот. Канадски учени са установили, че възрастни хора, които водят заседнал живот, могат да се подмладят визуално с десетина години, ако започнат да спортуват поне по трийсетина минути два пъти седмично. Физическите натоварвания влияят положително върху текстурата на кожата, предотвратяват появата на бръчки и включват “обратно развитие” за част от тях.

2. Прекомерна консумация на месо, млечни продукти, алкохол и захар. Специалисти от Американската академия по дерматология припомнят, че диетата, богата на плодове и зеленчуци, действа подмладяващо и забавя появата на бръчки. Въглехидратите състаряват кожата – също както и алкохолът, който създава условия за обезводняване.

3 .Илюзия е, че автомобилните стъкла предпазват кожата от слънцето. Автомобилното стъкло наистина е филтър за UV-лъчите, но не може да спре А-лъчите. Тази съставка от слънчевото греене причинява не само изсъхване и бръчки, но и рак на кожата.

4. Използване на сламка за пиене и отказ от слънчеви очила. И в двата случая рискуваме да се сдобием с повече бръчки. Пиенето през сламка стимулира появата на бръчки около устата. Отказът от тъмни очила ни кара да присвиваме очи от слънцето и да насърчаваме набръчкването на зоните около тях.

Дайте мнение и Вие тук!

5. Спането на страна. При това положение лицето на спящия човек е заровено във възглавницата. Притискането в тъканите е сигурен начин за предизвикване на бръчки. Спете на гръб!

6. Опъването на кожата при полагане на грим или манипулации с контактните лещи. Колкото повече опъваме кожата на лицето при тези операции, толкова по-бързо се появяват бръчки.

7. Прекалено миене или недостатъчно овлажняване на лицето. Това са крайности: прекаленото миене на лицето, особено с неподходящ препарат, създава доста рискове.

бръчки
Появата на бръчки е въпрос и на генетика, и на поведение
От страх да не прекалим не бива и да занемарим потребността периодично да овлажняваме кожата на лицето. Не е нужно всеки път да прилагаме хидратиращи продукти: по-скоро е добре да се наплискваме – водата не бива да е нито студена, нито прекалено топла. Така ще съдействаме на кожата да съхрани еластичността си и да остане по-устойчива дълго време срещу появата на бръчки.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Високи или завишени левкоцити. Норма

Левкоцити: Високи (завишени) и норма. В урината и влагалищния секрет

В урината. В кръвта. Във влагалищния секрет. Референтни стойности и норма. Повишени (високи) и ниски …

15 Мнения

  1. СНежана

    да съгласна съм че това са повечето причини. но за себи си съм намерила решение на бръчките. приемайте вътрешно колаген и ихиалуронова киселина.Хидраплениш е един от добрите варианти.

  2. Снежана

    обикновено си правя два курса -един на пролет и един на есен. повярвайте ми ефекта е голям.

  3. цена на продукта? скъпо ли е това удоволствие?от близо шест месеца си правя процедури за лице, но не съм особена доволна.

  4. колко време трябда да се пие,за да има ефект?

  5. около двадесет тридесет лева е. обикновено аз правя курс с една опаковка и резулатат е видим. освен това доста добре ми се отразява и на ставите,тъй като съм и спортиска.

  6. така че ползата от продукта не е малка.препоръчвам го на всяка дама,която иска да изглежда добре.

  7. в начало когато чух, че може да се пие колаген ми се стори доста неприемливо всичко.но ето,че и аз го пия и вече има видим резултат.

  8. кожата ми определено е доста по-стегната и гъвкава и малки несъвършенства се прикриха.

  9. много жени разчитат на продукта.край мен доста от тях го пият и ми го препоръчват. ще си взема и аз от него,за да премахна някои от несъвършенствата.

  10. Кристияна

    момичета,без нерви! само те косят и правят бръчки. стана ми интересно за този продукт и попадам на доста добри отзиви за него. може и аз да го пробвам.

  11. Кристияна

    има ли някаква строга последователност в която трябва де се пият?

  12. решила съм и аз да кажа край на бръчките. на тридесет години съм но от прекален стрес вечесе нетакъвам на първите сериозни бръчки. вероятон ще се доверя на този продукт тъй като виждам че положителните отзиви от него са доста добри.

  13. само някой дали може да ми каже цена?

  14. Габриела

    към тридесет лева са. но си заслужават цената. има къде къде по-скъпи процедури от тези пари,а и за тях получаваш наистина качество.

  15. Камелия

    към тридесетина лева е. и действа много добре на кожата.замества нуждата от козлетик и скъпи процедури.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *