Какви мнения има за гел Акнатак. Резултати при акне, цена и къде се продава? Заместители: Кремове против акне, Клиндамицин, Третиноин, Роакутан, Акне аут, Скинорен крем. Странични ефекти

Акнатак Гел. Мнения, цена, резултати

Какви мнения има за гел Акнатак. Резултати при акне, цена и къде се продава? Заместители: Кремове против акне, Клиндамицин, Третиноин, Роакутан, Акне аут, Скинорен крем. Странични ефекти

ACNATAC е гел за лечение на акне при възрастни пациенти. Той съдържа две активни съставки (таблица).

Компоненти на ACNATAC
НаименованиеВъздействие
клиндамицинантибиотик клиндамицин фосфат се хидролизира в кожата до клиндамицин и инхибира бактериалните протеини, намалява обема на пропионибактерии и косвено възпалението
третиноинРетиноид, форма на витамина А от първо поколение, създаден за лечение на акне и фоликулярна кератоза

Мнения за Акнатак от БГ Мама и др.

Акнатак не се приема радушно от пациентите. Някои са подозрителни, че въобще действа. Други се боят, че ще засили пъпкообразуването и ще влоши кожата. Във форумите се шири мнението, че в началото на лечението с Акнатак излизането на пъпки се засилва и общия вид на лицето се влошава. Някои се отказват от лечение в първите дни.

Акнатак 07
Така изглежда Акнатак. Тубичката е 30 г и струва към 44 – 46 лв.

Положителните отзиви идват от пациенти, които са имали търпението да третират в течение на няколко месеца. В тази група масово се свидетелства за отличен ефект. Под въздействие на гела пъпките намаляват, белезите се заличават. За жалост някои от потребителите казват, че акнето отново се активизира след спиране на Акнатак.

ВАЖНО: Вижте още мнения за Акнатак, напишете и своя отзив за крема против акне или просто попитайте ТУК, в нашия форум с коментари!

Откъде се купува Акнатак?

Акнатак се намира само в аптеките, защото е рецептурен препарат. Въпреки че съдържа антибиотик, той се продава срещу обикновена, а не електронна бланка.

Акнатак се продава само в един вариант – тубички по 30 г. Цената във веригата Фрамар и в Софармаси е 45.06 лв, във Феникс е 44.12 лв, във веригата Ремедиум го продават за 43.26 лв.

Действие на Акнатак

Антибиотикът унищожава болестотворните бактерии в кожата и я санира. Третиноин нормализира отмирането на епидермални клетки. Не позволява запушване на пори и космени фоликули. Заедно антибиотикът и ретиноидът предотвратяват възникване на нови пъпки и съдействат за заздравяване на вече образуваните.

Приложение и дозировка

Еднократната доза Акнатак е в размер на грахово зърно. Нанася се през 24 часа, за предпочитане преди нощния сън. С гела се обработват наличните лезии, като преди това кожата е измита и подсушена. При мазане се избягва търкането, втриването и силовото въздействие върху възпалени участъци.

Странични ефекти от Акнатак

Производителят изрично предупреждава да не се слага повече от грахово зърно гел на ден и да не се маже повече от веднъж на ден. В противен случай е възможно възникване на силни негативи.

Принципно Акнатак не поражда чести странични въздействия. Най-честите са 1% – един на 100 пациента. Регистрирани са изсушаване на кожата, зачервявания, омазняване, възникване на чувствителност към светлина. Възможно е да излязат обриви, кожата да се излющва или да изгаря на слънцето.

“Фигурин

От редките ефекти 1 на 1000 се отбелязват главоболие, отпадналост, косопад, гадене, херпес.

Противопоказания
  • Уязвимите групи не са подходящи за лечение с Актнатак – това са бременни, деца, кърмачки.
  • Заболявания, които се конфронтират с Акнатак: Крон, улцерозен колит, антибиотична диария, рак на кожата в семейната анамнеза.
  • Кожни заболявания, които не се съвместяват с Акнатак: екзема, розацея, фоликулит, периорален дерматит и други форми на кожно възпаление.

Освен това не всички форми на акне се повлияват от Акнатак. Гелът не лекува например пустулозна и кистозна форма.

Заместители на Акнатак

Акнатак е ексклузивен продукт на Майлан. Няма аналогичен локален препарат със същите съставки. Антибиотикът въобще не се предлага на крем, а ретиноидът го има в козметични мехлеми, но се твърди, че ефективността му самостоятелно не е така висока, както с антибиотик.

Акнатак 03
Първият продукт се купува от Турция или от сайтовете за турски лекарства на 34 лв, а вторият струва 110 лв в Емаг

Заместители на Акнатак са други препарати за местно лечение на акне. Има и перорални форми.

Третиноин крем

Кремовете с третиноин не се водят лекарства. Те са козметика, която се продава чрез козметични сайтове или от многопрофилни търговци като Емаг. Адресират се към лечението на акне, но и като цяло за хидратиране и подобряване на кожния тургор. Някои продукти се дават като средства против пигментация, срещу омазняване и др. козметични проблеми.

Примери за крем с третиноин са Аcnelyse 0.025%, 0.05%, 0.1%, Tritenoin gel USP 0.025%, Menarini A-Ret, Ketrel 0.5%, Третин %0.05 от Турция и сайтовете за турски лекарства.

Повече подробности ТУК: Резултати от Третиноин и откъде се купува онлайн или от аптека? Гръцки Третиноин в България – по-добър ли е?

Крем Менарини и серум

В Емаг и аптека Промахон се намират кремове под името Менарини, но с различни съставки. Менарини в Емаг е продукт с третиноин. На снимката се вижда, че името е Tritenoin gel USP. Менарини в Промахон съдържа урея и е средство против хипер кератоза. Гръцкият продукт се бори с прекалено втвърдяване на кожата. Уреята е в уникално висока концентрация от 50%.

Дайте мнение и Вие тук!
Роакутан

Изотретиноин е форма на третиноин за перорален прием. Този ретиноид се използва за системно лечение на акне. За разлика от гела, Роакутан е приложим при най-тежките форми като нодуларно акне, което оставя постоянни белези.

Дозата се изчислява по телесното тегло – 0.5 мг на 1 кг за деня, приемани на 1 или 2 пъти.

Още по темата ТУК: Изотретиноин крем. Видове заместител на Роакутан. Мнения за Акнатак и заместители.

Скинорен крем

Той е крем срещу акне на основата на азелаинова киселина с концентрация от 20%. Друго назначение на продукта е срещу мелазма – изродени меланоцити, които причиняват прекомерно пигментиране.

Акнатак 01
Продукти на Авен от линията против акне

Скинорен се назначава при всякакви форми на акне. Има антибиотичен ефект – атакува болестотворните бактерии, причинители на пъпките. В допълнение потиска вроговяването на кожните клетки, предотвратявайки запушване на пори.

Клиндамицин

Антибиотикът от Акнатак се произвежда на таблетки и капсули в стандартна концентрация от 600 мг. Но в случаите на акне той се предпочита локално, на крем / гел, още по-добре, ако е съчетан с ретиноиди.

Акне аут

Acne Out е дерматологична козметика – линия за лечение на акне. Включва тройно активен крем с ретинол, азелаинова к-на (антибиотична съставка) и ниацинамид против белезите. По състава си този троен крем най-много наподобява Акнатак.

В линията присъстват още активен лосион и активен крем против пъпки. Има продукти за обща поддръжка като пяна за измиване, сапун за акнеична кожа и др.

Производителят е създал още и капсули Акне Аут за вътрешна поддръжка. Те присъстват в стартовия пакет за грижа при гнойни пъпки.

Таблетки Акнеминум

Акнеминум е комбинирана добавка с натурален състав, която се адресира към хора, склонни към акне. Компонентите са растителни екстракти, витамини и цинк за подобряване на кожния метаболизъм и антиоксидантна защита.

Даверцин

Той е алтернатива на клиндамицин – антибиотик с подчертан ефект срещу акне. Името му е еритромицин от макролидите. Към него по-рядко се среща бактериална резистентност. Показва висока ефективност спрямо причинителите на акнето.

Avene крем против акне

Cleanance comedomed предоставя локално третиране против акне. Той има изсушаващ ефект и заличава белезите. Производителят представя Cleanance като продукт за спешна (интензивна SOS) грижа. Обещава видимо намаляване на симптомите от първото намазване. Изсушава пъпките и редуцира белезите от тях.

Съставът на Avene-кремът против акне е съчетание от патентован екстракт от бял трън, ретиноид и гликолова к-на.

Вижте и ТОВА: Лекарства за милиуми и подкожни мастни пъпки по лицето. Крем и уреди за премахване на милиуми.

Видео за резултатите от лечение с Роакутан като последен спасителен изход.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

акне пъпки обриви лечение маски за лице 03

Пъпки и обриви: Лечение с маски за лице, лекарства и билки

Най-добрите маски за лице против всякакви пъпки и лечение на алергични и други обриви, подкожни …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *