Kontraceptivi L

Защо трябва да използваме контрацептиви

Интимността е много важна част от връзката между двама души. Тя сближава още повече и правят връзката по-силна.

Няма как да отречем и удоволствието, което получаваме, тъй като ласките ни дават необходимата доза “хормони на щастието”, но никога не бива да пренебрегваме контрацепцията. Вижте какви са основните цели, които изпълняват и защо са толкова важни!

Нежелани болести

Общоприетото мислене е, че презервативите се използват, за да предотвратят нежелана бременност, но това далеч не е единствената им функция. Те могат да ни предпазят от ред полово-предавани инфекции, включително гъбички, херпеси и дори ХИВ/СПИН. И ако все още мислите, че използването на презервативи е нещо, което отнема част от удоволствието, то нека напомним, че гъбичките са изключително упорита инфекция, която изисква дълъг период на постоянно третиране, за да бъде излекувана. Херпесът пък може да бъде “в заспало състояние” до пет години в интимната ни зона и да се възпали по всяко време, т. е. дори пет години след получаването на инфекцията. Ако за тези два типа има лечение, то при третия такова още не е открито. Заболяването ХИВ/СПИН атакува имунната система, като я отслабва до такава степен, че дори една настинка може да бъде пагубна. Затова бъдете разумни и предпазливи.

Разнообразието от презервативи вече е голямо и можете да изберете в следния каталог https://makeup.bg/categorys/781895/ сред множество от марки, текстури, гладки или оребрени за по-голямо удоволствие.

Кога трябва да ги използваме

Истината е, че специалистите в тази сфера препоръчват това да се прави винаги, дори и да имате постоянен интимен партньор от дълго време. Има обаче нещо, за което не всеки би се замисли, затова го включваме като последен съвет в тази статия, но не на последно място по значение. Използвайте презервативи и по време на орална любов, тъй като при нея на риск е изложена и устната кухина. За да не се нарушава удоволствието, а напротив, то да бъде по-голямо, вече има и такива с разнообразни вкусове на плодове или сладкиши.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА непременно:

Противозачатъчни – действие; как да направим избор

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Anti

Противозачатъчни – действие; как да направим избор

Популярните противозачатъчни – важно за принципите им на действие. Има ли значение цената на избраните …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *