Hidratirane Na Kojata 02

Как да поддържаме кожата си хидратирана

Възрастта на един човек личи най-вече от състоянието на кожата му – колкото по-суха е тя, толкова по-бързо остарява, правейки външния вид непривлекателен.

Парадоксът е, че харчим за вещи и предмети прекалено много средства, а в същото време пропускаме да подарим внимание на себе си и своето тяло, от което очакваме да ни служи вярно до края на нашия живот.

Кожата на тялото е защитната ни бариера и затова от изключителна важност е да се грижим добре за нея, за да не допуснем дехидратация – причинителят на микропукнатини, през които в организма лесно навлизат бактерии отвън. Здравото тяло изпълнява отлично своите функции, една от които е да произвежда естествени масла и овлажнители, предпазващи го от дехидратация на кожата. Неглижирането на грижата, заедно с хода на времето причиняват дразнене, възпаления, бръчки, отпускане и липса на еластичност. Изборът на подходяща овлажняваща козметика е важен за профилактиката по отношение на здравето и красотата на кожата, за да не се стигне до състояние на необратимо увреждане.hidratirane-na-kojata-03

В грижата за епидермиса и неговото добро състояние трябва да отредим полагащото се първо място на лосиона. Лосионите са хидратиращи средства, които предотвратяват сухота, зачервяване, дразнене и напукване. Те са за предпочитане пред кремовете, тъй като имат по-нисък вискозитет. Леката им немазна консистенция чудесно се съхранява в бутилка или флакон с помпа. Подходящи са както за лятото, когато сухият въздух и високите температури оказват своето действие, така и през зимата. Характерно за лосиона е, че лесно се разнася върху тялото и бързо попива. За хората с нормална кожа това е по-добрият избор, като своя информиран избор може да направите тук: https://makeup.bg/categorys/219929/.hidratirane-na-kojata-01

Лосионите за лице, ръце и тяло имат различна по състав и плътност консистенция. Тези за лице са по-фини, тъй като кожата там е по-нежна. Тук определящи са стягащите и изглаждащи свойства и функциите за минимизиране на мимическите линии и бръчки, избистряне на тена и не на последно място некомедогенният състав на формулата, за да няма запушване на порите. Голяма част от лосионите за лице съдържат в състава слънцезащитен фактор (SPF). Ръцете са с по-груба и дебела кожа и затова за тях са подходящи продукти с по-висока плътност. Честото им миене и дезинфекциране с антибактериални гелове дехидратира повърхността и употребата на лосион е чудесен начин в грижата за запазването на кожата по-млада и мека. Основната му функция е подхранващата, затова и качественият лосион не съдържа алкохол.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА:

Червени точки по тялото и петна. Значат ли увреден черен дроб?

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

колаген

Живият колаген – начин да забавим стареенето

Колаген за лице. Мнения за колаген за пиене. Колвита и рибен колаген + хиалуронова киселина. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *