01 джинджифилово масло
джинджифилово масло за коса, за отслабване, за кожа

Джинджифилово масло за кожа – маски, козметика и директна употреба

Джинджифил. Ароматните нотки на джинджифиловото масло познаваме не само от парфюмите, а и от лосионите и душ-геловете.

Козметиката с екзотичното масло подмладява кожата и действа срещу стрии. Ароматерапевтите използват джинджифиловото олио като масажно масло или го комбинират с масла от жасмин и лавандула.

Коренът от джинджифил има мощно антиоксидантно действие. Неутрализира вредните свободни радикали, виновни за бързото стареене на кожата. Противовъзпалителният му ефект тушира появата на акне.

Маска с джинджифилово масло за кожа

Джинджифиловото масло е съставка в ексфолианти, продукти за почистване и овлажняване на кожата. За да подсилите действието на козметичните продукти, пийте и чай с джинджифил. Антиоксидантният му ефект ще действа на целия организъм. Маска за зряла кожа ще си направите, като настържете един корен на ренде.

Вземете 1 с.л. от сместа и прибавете 1 ч. л. пресен сок от нар. След 20 минути измийте с хладка вода. Крем за всеки тип кожа може да си приготвите така: настържете пресен корен на джинджифил и към него прибавете 7-8 капки сок от нар (или силна отвара от зелен чай), 2 с.л. сусамово масло, ампула витамин Е и 1/2 чаша какаово масло.

Изсипете съставките в стъклена купа и ги сложете на водна баня, докато компонентите се смесят до хомогенна смес. Готовият крем съхранявайте на сухо и хладно място.Черен пипер. Зърната са богати на Витамин С и етерични масла. Преди да ги ползвате, си направете тест – нанесете малко от маслото върху ръката и изчакайте час-два. Ако кожата не реагира, го използвайте.

Ефективно е маслото в антицелулитните серии. Маслото има тонизиращо и антиоксидантно действие. За пилинг на кожата в купа сложете 1 чаша захар, 1/2 чаша масажно олио (без аромат), 6 капки етерично масло от портокал и щипка смлян черен пипер. Разбъркайте маската, нанесете я върху влажна кожа и масажирайте енергично.

За заздравяване на косата:

настойка от зърна пипер се използва за изплакване. И една маска. Към смления черен пипер прибавете сок от лук, за да получите кашичка. Втрийте сместа в скалпа и след 30 минути измийте. Процедурата не само подхранва косата, но и стимулира растежа й.Чушки чили. За разхубавяване се използват и пресните огнени чушлета, и етеричното масло.

Действието му е затоплящо кожата и това го прави предпочитана съставка в анти-целулитните обвивания. Смесете по 5 г накълцано чушле и настъргано индийско орехче.

Дайте мнение и Вие тук!

Добавете 5 мл масло от канела, 100 г мед, 1 с.л. краве масло и 2 с.л. зехтин. Смесете съставките и ги нанесете върху проблемната зона. Завийте я с целофан и след 30 минути изплакнете. За по-бърз ефект правете обвиванията два пъти седмично в течение на един месец.

Джинджифил с мед и лимон

Имаме специална публикация, посветена на лечението с джинджифил, мед и лимон. Може и с масло от джинджифил. Погледнете я:

Джинджифил с мед, с лимон и други рецепти. Противопоказания

“Фигурин

Джинджифил за отслабване

Също така много търсени са рецептите за отслабване с джинджифил и джинджифилово масло. Вижте ги ТУК:

Джинджифил за отслабване – ето как се прави!

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Отглеждане на джинджифил

Технология за отглеждане на джинджифил. Как се отглежда в градината в България?

Коя е добрата технология за отглеждане на джинджифил в България? Как се отглежда в градината? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *