Защитни маски за лице - 02 zashtitni-maski-za-lice-02

Кой модел защитна маска за лице е най-подходящ за вас?

Изпитвате ли затруднение в избора на най-ефективния модел защитна маска за лице?

Кои характеристики на маските са най-важни, за да осигурят максимална защита от заразяване за вас и за околните? Съществуват ли маски, които осигуряват висока защита и едновременно с това са удобни за носене и достъпни като цена?

Важни критерии при избора на защитна маска за лице:

  • Трябва да покрива плътно носа и устата
  • Трябва да не затруднява дишането
  • Трябва да бъде стерилна (при маските за еднократна употреба) или да се почиства редовно след всяка употреба (за маските за многократна употреба)
  • Трябва да бъде изработена от материали, които осигуряват максимална защита на човека, който ги носи

Знаете ли каква е разликата между антибактериален и антимикробен?

Въпреки че двата термина често се използват като взаимнозаменяеми, всъщност имат различно значение. Основната разлика между двете е видът на микроорганизма, върху който те действат и силата на техния ефект.

Антибактериалните продукти (напр. сапун) предотвратяват развитието на бактерии като ги унищожават или потискат развитието им. Антимикробните продукти (напр. дезинфектант на основа алкохол) предотвратяват разпространението на бактерии, гъбички, паразити и някои вируси.

За разлика от антибактериалните изделия, антимикробните такива предоставят по-високо ниво на защита, тъй като унищожават съществуващите, предотвратяват развитието и последващото разпространение на цял набор от потенциално вредни микроскопични организми за дълъг период от време.

Каква е технологията, която прави антимикробното покритие толкова ефективно?

TEXPEL ™ MICRO е уникална патентована технология, използвана за CV22, CV33, CV34, M852 и CS25, която предпазва разпространението и растежа на вредни микроби като бактерии, гъбички, спори и вируси. При независимо тестване е доказано, че при постоянна употреба се запазват до 99,9% от антимикробните свойства дори и след 50 измивания.

Маските от антимикробна материя разгледайте тук

Защо си заслужава да изберем маски за многократна употреба от висок клас?

Основният аргумент в полза на защитните маски за лице, които ефективно могат да се ползват многократно е цената. С правилна поддръжка, съхранение и използване, веднъж закупени, те осигуряват много по-дълготрайна защита на потребителя. Маските от антимикробна материя например позволяват многократно изпиране на ръка или в пералня до 60 градуса температура.

Защитни маски за лице - 01 zashtitni-maski-za-lice-01Сред най-важните характеристики на този тип маски е, че са изработени от 100% памучна тъкан, която позволява по-комфортно дишане. Благодарение на ефективния анти-микробен слой, човекът носещ този тип маска е максимално защитен от 99.9% от всички бактерии, които в противен случай ще попаднат директно в областта на носа и устата.

Дайте мнение и Вие тук!

При избора на защитна маска за лице, дизайнът на самата маска също е от огромно значение. Тя трябва да приляга плътно към носа и да покрива изцяло долната част на лицето, за да бъде максимално ефективна. Възможността да се коригират ластиците на маската позволява дизайнът да се пригоди към индивидуалната форма на лицето, за да бъде правилно поставена и да осигурява защита и комфорт при носене.

“Фигурин

Двупластовите и трипластовите маски осигуряват необходимата защита. Важно е маските да позволяват спокойно дишане, затова се препоръчва да се избират защитни средства, които са изработени от естествени материали, като памук.

Анти-микробният слой неутрализира не само бактериите попаднали върху маската при вдишване от външната среда, но и микроорганизмите натрупани при контакт с лицето. Благодарение на този уникален слой при правилното носене на защитната маска за лице, човек предпазва както себе си, така и околните от разпространяване на бактерии и микроорганизми.

Как да поддържаме маските за лице в изряден вид за максимална ефективност?

  • Винаги поставяйте маската само с чисти ръце.
  • След употреба поставяйте маската в отделен плик за съхранение до момента на изпиране.
  • Изпирайте маската на ръка или в пералня след всяка употреба.
  • Винаги сменяйте маската в случай, че се овлажни или замърси.
  • Съхранявайте всяка маска в отделен хигиеничен плик след изпиране и изсушаване.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *