Clarins 01 Lekar Bg

Здравословни методи за грижа за кожата на лицето – маски, кремове, козметика от Clarins

Лицето безспорно е нашата визитна картичка – това в какво състояние е кожата ни до голяма степен определя и начина, по който ще се чувстваме.

За да се радваме на сияен и здрав вид на лицето си ежедневно, следва да положим необходимите грижи за това.
Излишно е да казваме, че начинът, по който полагаме грижи за лицето си, както и продуктите, които избираме да използваме, обуславят крайния резултат. В днешната статия ни се иска да ви предоставим няколко ценни съвета, касаещи именно козметиката, която ще подберем за кожата на лицето си. Допитвайки се до потребители, повечето единодушно посочват продуктите на Clarins като отправна точка, що се отнася до качество и полезност на съставките.

Козметиката на Clarins – силата на природата и билковите екстракти

Говорейки за грижа за кожата, няма как да не започнем именно от козметиката. Ежедневно се впускаме в разкрасяващи ритуали, чиято цел е да възвърнат здравия, сияен и кадифен вид на лицето ни. За да постигнем това, следва да изберем висококачествени продукти. Такива безспорно са тези на марката Clarins – славят се с използване на натурални и естествени съставки. Често в съдържанието се натъкваме на екстракти от лавандула, лайка, иглика. Всички ние сме наясно с полезното и ефикасно въздействие на билките. Наличието им в състава на козметичните продукти на Clarins ги правят изключително подходящи както за сухи или мазни кожи, така и за проблемни, склонни към акне и несъвършенства.clarins-02-lekar-bg

Дерматолозите съветват ежедневно да ползваме щадящи измивни продукти в комбинация с ексфолиант поне веднъж седмично. Ролята на ексфолианта е да отстрани кожните замърсявания, натрупани в по-голяма дълбочина. Той участва и за стимулирането на регенерацията на клетките.

Дневните кремове с хидратиращи свойства от Clarins представляват ефикасна и здравословна грижа за вашата кожа. Напомняме, че една от най-честите и категорични причини за появата на бръчки се крие в отслабването на кожната хидратация. Оттам следва и способността й да се напуква повече, особено при правенето на мимически движения. Ето защо козметиците препоръчват началната борба с предстоящото стареене на кожата да се случва на ниво хидратация с помощта на подходящите дневни кремове за това. Чрез тях ще усещате кожата си обновена, освежена и мигновено подмладена.

Дайте мнение и Вие тук!

За нощна грижа експертите съветват да заложите на кремове, богати на хранителни вещества и витамини. Знаем, че времето нощем е перфектно за кожно подхранване – именно тогава кожните клетки се обновяват и регенерират.

Грижата за кожата следва да бъде постояннна и посредством употребата на качествена козметика. Продуктите на Clarins съсредоточават вниманието си върху силата на природата, вплетена чрез цял букет билкови и растителни екстракти, намиращи местенце в съдържанието.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Козметиката е не само средство за разкрасяване Eucerin Cosmetics

Топ 5 най-предпочитани козметични продукта от Eucerin

Козметиката е не само средство за разкрасяване. За милиони със суха, чувствителна и проблемна кожа …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *