пластична операция цена -01

Пластична хирургия. Цени на пластична операция и особености

В тази статия ще разгледаме основните видове пластична хирургия. Цени на пластична операция на нос, на корем и други.

В днешно време хората имат достъп до много по-напреднала пластична хирургия и често се подлагат на козметични операции. Интересен факт е, че в световен мащаб най-популярната пластична операция е на носа – ринопластика, този тип хирургическа намеса дори измества от първото място уголемяването на гърдите при жените.

Въпреки развитието в технологичен и медицински план, подобни операции и процедури все още са доста скъпи. Независимо от цената на дадена процедура, има случаи, в които подобни интервенции са необходими по медицински причини и хората трябва да се сдобият със средства, за да се подложат на тях.

Различни цени на пластични операции

В зависимост от сложността на процедурата цената може да варира, но средната цена за по-леки операции е около 3 000 лева. За да сте по-добре информирани за цените на пластичната хирургия у нас, погледнете списъка, изложен по-долу. В него са изброени най-често търсените процедури и приблизителна стойност на намесата:

  1. Филъри за устни – една от най-популярните и достъпни процедури е естетичната корекция на устните с филъри. Тази интервенция струва около 500 лева.
  2. Липосукция – тази процедура варира като цена спрямо различните зони, на които се прилага, но липосукция на двойна брадичка например струва приблизително 600 лева.
  3. Отопластика или корекции, свързани с ушната мида – операциите на ушната мида обикновено протичат по-бързо, затова и средната цена за подобна услуга варира между 900 и 1 200 лева.
  4. Ринопластика или хирургични процедури, свързани с носа – подобни интервенции обикновено струват между 1 000 и 3 000 лева.
  5. Уголемяване/намаляване на бюста – операциите на бюста обикновено изискват повече работа и медицински материали, затова и средната цена за такава операция е около 3 000 или дори 4 000 лева
  6. Фейслифтинг – това също е много популярна пластична операция, но за успешното й изпълнение са необходими поне 5 000 лева.
  7. Моделиране на клепачите – тази интервенция е сравнително нова тенденция в пластичната хирургия, затова и цената на подобна операция може да достигне до 2 800 лева.
  8. Онкопластична хирургия – това е най-скъпият вид процедури, предлагани от пластичните хирурзи, защото подлагането на подобна интервенция не е по личен избор, а по медицински причини. Отстраняването на ракови образувания от пластичен хирург може да достигне цена от близо 9 000 лева.

ВАЖНО! Споделете и вие цени в коментарите или случаи на пластична операция на вас или на ваши близки, които са останали доволни или пък са се разочаровали. Пишете ни ТУК! – за да похвалите някой добър лекар или клиника, или за да се оплачете от тях! Нека и хубавото, и лошото да не останат в тайна за нашите десетки хиляди читатели всеки ден. Също така можете да прочетете и други цени и мнения на хората по-долу в коментарите.

Феноменално! Взимат кредити за операции

Разбира се, това не са суми, които всеки може да си позволи да отдели от месечните или годишните си доходи. Полезен помощник при подобни ситуации са фирмите за бързи онлайн кредити. Фирмите за бързи кредити предлагат атрактивни условия и бързо одобрение, за да може хората, които имат нужда от спешна финансова помощ, да разчитат на тях.

пластична операция колко струва - 01Пластичната хирургия е тежка професия, защото хирургическите намеси, необходими при повечето процедури, са продължителни и трудоемки. Това оправдава и цената на подобни интервенции. Важно е да се отбележи, че пластичната хирургия е организирана в строго определен график, което означава, че дори даден пациент да няма финансовата сигурност да може да покрие разходите при записване на час за операцията, винаги има опции за осигуряването на допълнителен доход.

Дайте мнение и Вие тук!

Един от най-лесните и бързи начини за намиране на допълнителни финанси преди пластична интервенция са онлайн кредитите. Взимането на заем от фирма за бързи кредити отнема значително по-малко време от тегленето на кредит от банкова институция. Тегленето на онлайн кредит е бързо и ефективно. Процесът по одобрението е значително по-лек от този при банковите институции, а някои фирми предлагат и промоционални условия за първи заем. В комбинация, тези фактори правят тегленето на онлайн кредит една от най-достъпните опции за набавяне на допълнителните финанси, необходими за пластична операция.

Възможно разочарование

То се е превърнало вече във виц, макар че работата е съвсем сериозна. И разочарованието главно е от страна на мъжете, съпрузи на жени с пластична операция на лицето. Много от тях допоследно се надяват децата им да наследят чертите, които жена им е придобила в следствие на операцията. Но – за добро или за зло – пластичните операции не се унаследяват. Това поражда множество недоразумения. Така че ако тръгнете да си правите подобна операция, не пропускайте да бъдете наистина коректни с партньорите си. Това ще ви спести големи главоболия в бъдеще.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Abdominoplastika 02

Абдоминопластика. Плюсове и минуси. Операция, цена и възстановяване

Абдоминопластика е оперативно прибиране и оформяне на корем, премахване на излишната кожа или мазнини и …

6 Мнения

  1. Л. Станева

    Статията за пластичната хирургия ли е, или реклама на онлайн кредитите?!?!?
    Който е решил за си пусне брада, ще намери начин да си купи гребенче!
    Има и още една поговорка: Дай на гладния да се наяде, не му търси място къде ще с***

  2. В Александровска едно махане на бръчки струва между 4000 и 5500 лева. Откъде ги измислят тия цени за пластична хирургия бе?!

  3. В сайта “Всички оферти” има блефаропатия, която се предлага на 1900 лева. Тази цена е по-приемлива, но не мога да гарантирам за качеството

  4. Пластична операция на нос се рекламира на цена от 4500 лева в интернет, това е така наречената ринопластика. Знаете ли нещо на по-приемлива цена?

  5. Катерина

    Статията не знам кой я е съчинявал, но определено е повече от трагична.Правила съм си ” Моделиране на клепачите’ или по-простично казано” Коригиране на паднали клепачи” включително на долният клепач, изпъване-обиране на бръчките+ пилинг, срещу скромните 1000 евро при гръцки пластичен хирург завършил в Америка.Така, че това не е никаква новост, защото съм го правила преди 10 години.Що се отнася до кредитите, ами какво да правим.Не си падам по тях освен да плащам кеш-готова моя пара.И накрая тази статия само до омъжените жени ли се отнася и клоните към възможно разочарование.Тези жени нямат ли право на собствено Аз? Нали живеем в демократично общество?.Разбира се аз съм свободен човек или казано по-иначе: Волна птичка в света на демокрация.Но с тези разделения и кредити избихте рибата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *