Адски камък за кокоши трън
Лечение на кокоши трън с адски камък.

4 бабини рецепти за лечение на кокоши трън. Адски камък

Лечение на кокоши трън, това е процес, често продължителен, в много пъти и нерезултатен. За целта ползваме адски камък, калиев перманганат и други лекове.

В аптечната мрежа достъпни са множество продукти, които обещават скорошно справяне с проблема, но в голямата си част те не водят до желания резултат.

Ако обаче вярвате в силата на народната медицина, предлагаме ви друг подход – 4 бабини рецепти за справяне с неприятния проблем.

1. Използвайте адски камък срещу кокоши трън

– адския камък е разговорното име на сребърния нитрат. От него се поставя върху образуванието и отгоре се поставя лепенка. С нея се престоява цяла нощ, а кокошият трън сам пада след време;

2. Върху кокошия трън се капва малко количества калиев перманганат.

С него трябва да се внимава обаче, защото цветът му е много траен. Трудно се отмива;

3. С помощта на крем „Здраве” се приготвя домашен лек срещу кокоши трън.

Към козметичния продукт се добавя малко количество салицил на прах. След разбъркването му от него се намазва върху самото образувание. Слага се лепенка, а отгоре се увива марля;

Дайте мнение и Вие тук!

4. Вода, олио и оцет срещу кокоши трън:

Последната домашна рецепта за лечение на кокоши трън, която предлагаме, се състои в приготвянето на смес от равни количества вода, олио и оцет. Всяка вечер след измиване на поразеното от кокоши трън място и накисването му в топла вода до омекване се нанася от приготвената смес с памук до падането на образуванието.

Непременно погледнете и ТОВА:

Кокоши трън. Лечение с лекарства и народни средства

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

2 Мнения

  1. Стефанов

    кокошия трън се гори с лупа на слънцето.Горих го когато бях на 18г.
    Сега съм на 56г. но ми се появи отново;ще го горя пак само чакам слънцето да се покаже

  2. няма значение

    и аз го имам съшщия провлем

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *