Виж коя е подходящата козметика за интимната зона!

Интимната зона изисква специална козметика!

Козметиката, която използвате за интимната зона, трябва да се подбира внимателно и да се избира в зависимост предназначението си.

Важно е да се знае, че продуктите, предназначени за поддържане на интимната хигиена, се различават от тези, които се използват за останалата част от тялото.

Те се отличават с това, че са със специален състав, който не предизвиква разпенване, както това се случва с обикновените сапуни или душ гелове. За сметка на това има мощно антибактериално действие.

Вижте и ТОВА: Българска козметика за розацея и други средства (+ народни и домашни)!

Основното им предназначение е да не изсушават лигавицата на влагалището и да поддържат влажността на външните полови органи.

Задължително те трябва да са с фактор на киселинност, който не води до поражения.

Дайте мнение и Вие тук!

Добре е дамите с чувствителна кожа да избягват продуктите, в които се съдържат билки, етерични масла и аромати, тъй като макар със специално предназначение, тези продукти са в състояние да навредят на средата на влагалището.

Избирайки интимна козметика, трябва да изхождате от обстоятелството, че тя се ползва ежедневно.

Задължително е използването й всеки ден в случаите, когато хормоналният баланс на жената е променен – при бременност, при навлизане в менопауза и при различни заболявания, тъй като в подобни периоди естествените защитни сили на организма са отслабени и той има нужда от допълнителна защита.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

clarins-01-lekar-bg

Здравословни методи за грижа за кожата на лицето – маски, кремове, козметика от Clarins

Лицето безспорно е нашата визитна картичка – това в какво състояние е кожата ни до …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.