Проблемите с щитовидната жлеза причиняват безплодие

Погрешно е схващането, че възлите на щитовидната жлеза са единствено козметичен проблем.

Възпалената щитовидна жлеза може да предизвика сериозни заболявания, сред които и безплодие, тъй като това е жлезата, която е отоворна за всички процеси, които протичат в човешкото тяло, категорични са специалисти – ендокринолози, част от фонадация „Общество и здраве”.

Според данните, събрани от фонадцията, в рамките на последните пет години у нас рязко се е повишил броят на страдащите от различни болести на щитовидната жлеза, като към днешна дата може да се говори дори за удвояване на пациентите. Това се дължи и на обстоятелството, че голяма част от хората, които имат проблеми с щитовидната жлеза, дори не подозират за това си здравословно състояние, тъй като не са налице обичайните възли, които издават болестта.

Характерно за проблемите с щитовидната жлеза е, че те се срещат сравнително по-често при жените, отколкото при мъжете. В голямата си част тези проблеми или различните заболявания на щитовидната жлеза се дължат на промяна в структурата на жлезата или в изменения в начина й на функциониране, които нанасят увреждания на голяма част от останалите органи.

Важно е да се знае, че нарушенията, които обхващат щитовидната жлеза, могат да бъдат лекувани ефективно и напълно, затова е от особено значение да следите здравословното си състояние и при първите съмнения да потърсите съвета на специалист.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/10/27/%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B0/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Бразилски орех, ползи и рецепти за лечение

Бразилски орех. Състав и ползи при Хашимото, отслабване и още куп неща!

Как да ползваме бразилски орех за отслабване (диета). При акне. Против безсъние. За потентност. Състав …

2 коментара

  1. Здравеите оперирана съм от три месеца със диагноза полинодозна нетоксична гуша сега пиа Еутирокс 125 микрограми ма пак имам сърцебиене, затруднено дишане, силна умора и главоболие.Аз съм алергична от млечни продукти а тук във тези хапчета има Лактоза какво да правиа ми кажете чуствам се ужасно дайте ми ниакакъв, съвет и направление молиа ви.Благодариа ви предварително

    • Здравеите оперирана съм от 3 месеца със диагноза полинодозна нетоксична гуша.Отстранена е изциало щитов ми жлеза.Сега пиа Еутирокс 125 но се чуствам вечно уморена без да правиа нещо, сънливост,не мога да спиа нощт но време имам голиама главоболие,и световъртеж.Имам сърце иене и не мога да диша .даите ми съвет какво да правиа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *