Проблемите с щитовидната жлеза причиняват безплодие

Погрешно е схващането, че възлите на щитовидната жлеза са единствено козметичен проблем.

Възпалената щитовидна жлеза може да предизвика сериозни заболявания, сред които и безплодие, тъй като това е жлезата, която е отоворна за всички процеси, които протичат в човешкото тяло, категорични са специалисти – ендокринолози, част от фонадация „Общество и здраве”.

Според данните, събрани от фонадцията, в рамките на последните пет години у нас рязко се е повишил броят на страдащите от различни болести на щитовидната жлеза, като към днешна дата може да се говори дори за удвояване на пациентите. Това се дължи и на обстоятелството, че голяма част от хората, които имат проблеми с щитовидната жлеза, дори не подозират за това си здравословно състояние, тъй като не са налице обичайните възли, които издават болестта.

Характерно за проблемите с щитовидната жлеза е, че те се срещат сравнително по-често при жените, отколкото при мъжете. В голямата си част тези проблеми или различните заболявания на щитовидната жлеза се дължат на промяна в структурата на жлезата или в изменения в начина й на функциониране, които нанасят увреждания на голяма част от останалите органи.

Важно е да се знае, че нарушенията, които обхващат щитовидната жлеза, могат да бъдат лекувани ефективно и напълно, затова е от особено значение да следите здравословното си състояние и при първите съмнения да потърсите съвета на специалист.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2014/10/27/%D1%89%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%B6%D0%BB%D0%B5%D0%B7%D0%B0/

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Изопринозин на сироп или таблетки. Схема. Има ли вреда?

Изопринозин на сироп или таблетки. Схема. Има ли вреда?

По каква схема се дава Изопринозин сироп? Прием за деца. Дозировка на таблетки. Каква вреда …

2 Мнения

  1. Здравеите оперирана съм от три месеца със диагноза полинодозна нетоксична гуша сега пиа Еутирокс 125 микрограми ма пак имам сърцебиене, затруднено дишане, силна умора и главоболие.Аз съм алергична от млечни продукти а тук във тези хапчета има Лактоза какво да правиа ми кажете чуствам се ужасно дайте ми ниакакъв, съвет и направление молиа ви.Благодариа ви предварително

    • Здравеите оперирана съм от 3 месеца със диагноза полинодозна нетоксична гуша.Отстранена е изциало щитов ми жлеза.Сега пиа Еутирокс 125 но се чуствам вечно уморена без да правиа нещо, сънливост,не мога да спиа нощт но време имам голиама главоболие,и световъртеж.Имам сърце иене и не мога да диша .даите ми съвет какво да правиа

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *