Какво да правим при разширени вени?

Варикозното разширение на вените е заболяване, което трудно се лекува. Далеч по-лесно приложима е профилактичната терапия, която предлага спазването на някои основни правила:

– спазването на диета, в която консумираните тестени храни и сладкиши са в oграничени количества, солта също се избягва, а алкохолът, кафето и цигарите са напълно забранени;

– на следващо място, от особено значение е наличието на достатъчно витамини и минерали в организма;

– особено внимание трябва да се обърне и на редовните физически занимания, най-полезни при профилактиката на разширени вени сред спортовете са плуването и гимнастиката.

Заседналият начин на живот трябва да се забрави;- за хората, които са предразположени към варикозни вени, е препоръчително да са особено внимателни при посещението на сауна или топла баня.

Съветите при наличието на разглеждания проблем могат да продължат, но прилагането им не гарантира лекуване на разширените вени, а по-скоро облекчаване на моментното състояние.

Вдигането краката на високо например, има прекалено краткотраен ефект.

Дайте мнение и Вие тук!

Когато краката се повдигнат, варикозната кръв наистина започва да се движи, но веднага след това тя отново попада в застой.

Именно поради това хората, които знаят, че са предрпазположени към появата на варикозни вени, трябва да се консултират със специалист навреме.

Не е достатъчно единствено да се прилагат изпитани лекове за домашно лечение на разширени вени, но трябва се пристъпи към онази терапия, която е най-подходяща и според мнението на медик.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Крем Витасин за белези. Мнения, видове

Витасин – видове и мнения. Оставете и вие своя отзив!

Какви видове Витасин има и как помагат? Как действа и как се прилага при косопад, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *