Какво да правим при разширени вени?

Варикозното разширение на вените е заболяване, което трудно се лекува. Далеч по-лесно приложима е профилактичната терапия, която предлага спазването на някои основни правила:

– спазването на диета, в която консумираните тестени храни и сладкиши са в oграничени количества, солта също се избягва, а алкохолът, кафето и цигарите са напълно забранени;

– на следващо място, от особено значение е наличието на достатъчно витамини и минерали в организма;

– особено внимание трябва да се обърне и на редовните физически занимания, най-полезни при профилактиката на разширени вени сред спортовете са плуването и гимнастиката.

Заседналият начин на живот трябва да се забрави;- за хората, които са предразположени към варикозни вени, е препоръчително да са особено внимателни при посещението на сауна или топла баня.

Съветите при наличието на разглеждания проблем могат да продължат, но прилагането им не гарантира лекуване на разширените вени, а по-скоро облекчаване на моментното състояние.

Демир бозан за вестибуларен апарат

Вдигането краката на високо например, има прекалено краткотраен ефект.

Когато краката се повдигнат, варикозната кръв наистина започва да се движи, но веднага след това тя отново попада в застой.

Именно поради това хората, които знаят, че са предрпазположени към появата на варикозни вени, трябва да се консултират със специалист навреме.

Не е достатъчно единствено да се прилагат изпитани лекове за домашно лечение на разширени вени, но трябва се пристъпи към онази терапия, която е най-подходяща и според мнението на медик.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:
Какво да правим при разширени вени?
3.8 (75%) 4 vote[s]

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *