Можете да напълнеете дори от климатик, сливици или безсъние!

Всички знаем, че излишните килограми се трупат най-вече поради прекомерната консумация на храна и продължителното обездвижване, но доказано е и че редица други фактори оказват влияние върху напълняването.

Климатикът – Постоянната температура, която климатикът поддържа, освобождава организма от необходимостта да полага усилия да се охлажда или топли. Поради това процентът на затлъстелите хора, които използват климатик, неимоверно расте.

Настинката – Аденовирус 36 или обикновената настинка предразполага тялото към задържането на повече течности и мазнини, които повишават телесното тегло.

Недостигът на сън също е сред факторите, които оказват въздействие по посока на повишаване на телесното тегло. Липсата на сън води до непрестанното усещане на глад и умора, които причиняват намалена възможност за физическа активност и повишена консумация на храна.

Изваждане на сливици – доказано е, че изваждането на сливиците предразполага към напълняване особено в ранна детска възраст.

Светлината през нощта води до увеличаване на обиколката на талията с няколко сантиметра.

Дайте мнение и Вие тук!

Замърсяването на околната среда може да повлияе негативно на метаболизма, което от своя страна да доведе до повишаване на телесното тегло.

Гени – след храненето, следващият основен фактор, които медиците определят като водещ по отношение на наднорменото тегло, е семейната обремененост.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

3 супер популярни диетични храни, които обаче трупат килограми!

Ето кои са някои от най-големите заблуди, когато става дума за отслабване и диетични храни! …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.