Лечение на неврастения, лекарства, мнения

При неврастения и невроза: Доверете се на билките за нерви!

Билки за нерви помагат при неврастенията, която е вид невроза, проявяваща се с повишена раздразнителност, безсъние, непоносимост към силния шум и ярката светлина, бърза умора.

Ментовите листа оказват противомикробно, противовъзпалително, обезболяващо и най-вече -успокояващо действие. Възползвайте се от рецептата, която ще ви предложим.

Тя помага при неврастения, хистерия, мигрена, безсъние, прилошаване.

Залейте 2 супени лъжици смлени пресни ментови листа с 2 чаши гореща вода. Оставете за 2-3 часа и прецедете. Приемайте по половин чаша от настойката половин час преди ядене 2-3 пъти на ден.

Пак при неврастения, прекалена възбудимост, гърчове, главоболие, безсъница този път ви предлагаме настойка от жълта комунига.

Тази билка не само успокоява, но и притъпява болките. Залейте една супена лъжица смляна прясна комунига с чаша студена преварена вода, оставете за 3-4 часа и прецедете. Приемайте по половин чаша от настойката 2-3 пъти на ден половин час преди ядене.

Невралгията е заболяване с остра или тъпа болка по хода на нерва.

Причините са различни. Невралгията се лекува с обезболяващи препарати, но вие опитайте да си помогнете с лекарствени билки.

Например: Бялата ива оказва антисептично, противовъзпалително, кръвоспиращо, успокояващо и обезболяващо действие. Затова се препоръчва при невралгии, вкл. и на троичния нерв, при трескаво състояние, при ревматични болки и хипотония.

Залейте 2 супени лъжици смлени тънки клонки от растението с чаша гореща вода и поставете на слаб огън за 10-15 минути. Оставете да се охлади, прецедете и долейте още преварена вода в отварата, докато се напълни чашата. Приемайте по една супена лъжица преди ядене 4-5 пъти на ден.

Дайте мнение и Вие тук!

При неврит, което е възпалително заболяване на периферните нерви, ви препоръчваме настойка от малина.

Нейните листа и стъбла притежават противомикробни, противовъзпалителни и обезболяващи свойства. Залейте 2 супени лъжици смес от смлени листа и стъбла с 2 чаши гореща вода и сложете на слаб огън за 5 минути. Оставете настойката да престои един час, прецедете и изцедете суровината. Приема се по четвърт чаша половин час преди ядене 3-4 пъти на ден.

Вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2018/10/01/%D0%B1%D0%B8%D0%BB%D0%BA%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D1%80%D0%B0%D0%BF%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B0%D1%82%D0%B0%D0%BA%D0%B8/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Скърцане със зъби при деца и възрастни. Бруксизъм

Скърцане със зъби. Лечение на бруксизъм. Силиконови шини – как да изберем

Нервното безапетитие

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *