ин витро, акупунктура преди трансфер
Ин витро процедурите изискват модерни технологии и човешко търпение

С иглотерапия по-лесно се правят бебета ин витро

Иглотерапия за по-успешно ин витро. Какво представлява Фонд ин витро. Процедура при ин витро оплождане. Акупунктура преди трансфер

Темата за асистирана репродукция или ин витро е особено актуална за много двойки с различни проблеми.

Търсенето на най-успешните технологии докосва и традиции от древността, каквато е иглотерапията. Може ли да има по-успешно ин витро, ако се приложи акупунктура?
Въпреки скептичните мнения в някои форуми за родители, търсенето в тази посока изглежда е успешно.

Иглотерапия за по-успешно ин витро

Специализираният сайт embryolab.eu поддържа тази позиция; тя има експертното одобрение и на клиники, в които се извършва асистирана репродукция. Ето как изглеждат нещата през очите на специалистите:

Акупунктурата като цяло подобрява резултатите от лечението преди ин витро оплождане. Към тази важна част от една програма за родителство бъдещата майка – благодарение и на акупунктурата – тръгва с балансирана ендокринна система и психика, нещо изключително важно. Подобрява се и кръвоснабдяването на яйчниците и матката, което дава повече шансове за зачеване и нормално износване на бременността.

Схемата, по която се провежда иглотерапията, е индивидуална, но има някои общи опорни точки. Така например по време на предхождащото лечение и събирането на яйцеклетките сеансите с иглотерапия са 1-2 пъти седмично. В деня на трансплантирането на ембриона и два дни след това също се провеждат. По анализи от embryolab.eu тази схема поддържа психосоматичното спокойствие на женския организъм и увеличава шансовете за успех.

Какво представлява Фонд ин витро

ин витро
Ин витро процедурите изискват модерни технологии и човешко търпение

Фондът за асистирана репродукция (Фонд ин витро) по определение е “… специализирана структура, която чрез медицински критерии определя лицата за лечение от безплодие, лечимо преди всичко с методите на асистирана репродукция и по конкретно чрез ин витро оплождане”. (invitrobg.com).

За инвитро процедури се кандидатства по определен ред, подробно описан ТУК.

Жена с репродуктивни проблеми може да се регистрира в списъците на фонда, ако не е навършила 43 години. Възможно е асистирана репродукция да бъде извършена и на по-възрастни жени. Горната граница е 51 години, но те сами трябва да поемат разходите за всички процедури

Ако една двойка отговаря на условията и бъде одобрена, фондът отпуска средства за .следните процедури: ехографски прегледи, хормонални изследвания и препарати за лечение, както и една до три инвитро процедури. Ин витро процедурата включва пункция на фоликулите, ин витро оплождане, трансфер на ембриона в майчиния организъм, замразяване на ембриони.

Дайте мнение и Вие тук!

Преди кандидастването пред Фон ин витро трябва да сте си избрали клиниката, в която ще бъдат извършени всички процедури. Първичните изследвания се правят там и медицинското заключение с мотиви за необходимостта от инвитро се включва в пакета документи.

Процедура при ин витро оплождане

ин витро, акупунктура преди трансфер
Всички трудности на ин витро процедурите са в името на нещо толкова голямо
Демир бозан за безсъние

Ин витро процедурата е предшествана от хормонална стимулация, чиято цел е продукцията на по-висок брой зрели и пълноценни яйцеклетки. “Отглеждането” на 10-15 яйцеклетки в рамките на един цикъл се счита за добро постижение. Този подготвителен етап се проследява стриктно, като се правят лабораторни изследвания и наблюдения с ултразвук. Този мониторинг започва от шестия ден на стимулацията и продължава до деня, в който се прави пункция за фоликули (ivf-bg.com). При наличието на определени условия – размер на фоликулите, дебелина на маточната лигавица и нива на хормоните, стимулацията се прекратява и се поставя специалната инжекция с човешки хорион гонадотропин. Това е сигнал за узряване на яйцеклетките – след 36 часа фоликулите са готови за пункцията.

Преди пункция се прави консултация с кардиолог и анестезиолог. Самата пункция е вагинална манипулация с венозна упойка. Извършва се с аспирационна игла; “изсмуканите” фоликули веднага се изпращат в лаборатория. Възможно е нараснали фоликули да не съдържат яйцеклетки. Този етап от ин витро комплекса продължава около 20 минути. След пункцията следва няколко часов престой в клиниката под наблюдение. По същото време партньорът дава семенна течност; три до пет дни преди това той трябва да се въздържа от сексуални контакти.

Следва оплождане в лабораторни условия, като оплодените яйцеклетки се оставят при специални условия в инкубатор и се наблюдават в продължение на три до пет денонощия.

Междувременно започва прогестероново стимулиране на жената; най-често на петия ден след пункцията жизнените ембриони се имплантират в матката. Това се прави със специален катетър и според специалистите процедурата не е болезнена. Обикновено се имплантират 1-3 ембриона. Ако жизнените ембриони са повече, част от тях могат да бъдат замразени. След имплантирането при липса на смущения не е необходим болничен режим, но физическите натоварвания трябва да се избягват. 10 дни след трансфера на ембриони се прави кръвен тест за бременност, а на 14-ия ден – тест с урина.

Непременно вижте и ТОВА:

https://www.lekar.bg/2016/10/31/%D0%B8%D0%BD%D0%B2%D0%B8%D1%82%D1%80%D0%BE/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Дрехи за бременни. Самата фраза е достатъчна, за да накара повечето жени да настръхнат.

Kак да се обличаме по време на бременност

Дрехи за бременни. Самата фраза е достатъчна, за да накара повечето жени да настръхнат. От …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *