антицелулитен крем мнения
Търсим кой е най-добрият и ефикасен крем против целулит. Премахване на целулит с уреда домашен целутрон

Кой е най-добрият крем против целулит? Премахване с домашен целутрон

Търсим кой е най-добрият и ефикасен крем против целулит. Премахване на целулит с уреда домашен целутрон. Ефект от Дева слим и други антицелулитни кремове. Мнения. Масажори

Топ начини и средства за лечение и премахване на целулит – какви са и наистина ли помагат? Премахването на целулит отдавна се прием не просто за суетно занимание, но за оправдано внимание към здравето. Грижа за здравето.

Най-общо се се свеждат до точно определени физически натоварвания, масажи, спазване на диети, използване на билки и други природни средства, прилагане на медицински лечебни технологии. Като най-резултатни са сочени стягащи и “повдигащи” кремове и лосиони, масажи с кафена утайка и морска сол, диференциална гимнастика (zdrave.org).

Антицелулитни процедури

Най-популярните са антицелулитна мезотерапия и ултразвукови процедури.

Антицелулитната мезотерапия представлява инжектиране на малки дози специални коктейли – витамини и медикаменти, в кожата и подкожната мастна тъкан за оздравяване на т.н. портокалова кожа (tialoto.bg). Инжектирането става със специално конструиран уред – “пистолет”, Mesogun, който дозира точно коктейла и по-малко травмира от класическата спринцовка. Една процедура обикновено продължава 30 минути, е целият терапевтичен курс в зависимост от състоянието на кожата е от 4-6 процедури. Изпълняват се веднъж мeсечно.

Ултразвуковите процедури по същество са атакуване на мастните клетки с ултразвук, при което те се разрушават и отделената мастна течност се извежда от тялото чрез микрохирургичен метод. Този начин на изглаждане на портокаловата кожа създава известен дискомфорт; появяват се отоци и трябва да се носят специални еластични чорапогащи. Не по-късно от месец след процедурата нещата се нормализират и кожата става еластична и гладка (cosmeticsurgery.bg).

Тези процедури по индивидуална преценка се съчетават с масажи – сух и подводен, стимулиране на мускулите с ток, йонофореза, т.н. охлаждащи ботуши, компреси с водорасли и т.н.

Целутрон

Целутронът е специализиран уред, който осигурява електростимулация на мускулите в проблемните зони. Благодарение на електрическите импулси настъпва съкращаване и отпускане на мускулите, а заедно с това усилване на кръвообращението и циркулацията на лимфата. Това активиране освобождава зоните с целулит от задържаната вода, токсини и отпадни продукти (conditcashop.com).

Още в текста: Топ начини и средства за лечение и премахване на целулит. Антицелулитни процедури. Целутрон. Упражнения. Въртене на обръч. С точилка. Ефикасен крем против целулит. На Дева – слим ефект (slim effect). Кройтерхоф. На Лореал. На лиерак. Финалгон. Масажор. Сух масаж с четка. В домашни условия: Утайка от кафе. Силиконови вендузи. Диета и храни. Зехтин и лимон. Канела и зехтин. Глухарче. Зеолит. Морска сол.

Обикновено се прилага програма с 20 процедури, които се изпълняват всеки ден или през ден, като се съчетават с масажи и/или фитнес. Започва се със слаб нискочестотен режим на електрозахранването, като в процес на терапията интензивността се увеличава.

Упражнения при целулит

Най-доброто лечение на целулит е…предотвратяването му. Затова трябва предварително да се погрижим, като системно изпълняваме специалните упражнения за добра мускулатура и пълноценно кръвообращение в потенциално опасните зони. Особено застрашени са бедрата, седалището, ханшът и коремът. Подробно описание на ефективна гимнастика с видео вижте ТУК!

“Фигурин

Ето и описание на едно от успешно работещите упражнения:

* Седнете на стол с изправен гръб, ръцете са сгънати в лактите и хванати една в друга; сгънете крака в коленете и ги повдигнете високо, след което рязко стъпете на пода и се изправете. Седнете отново, и т.н. Упражнението е за стягане на бедрата, корема и задните части.

Въртене на обръч

целулит, лечение на портокалова кожа
Как да се предпазим от целулит?!

Въртенето на обръч се счита за детско занимание, но всъщност това е един лесен и изключително полезен уред и за възрастни. Не изисква големи пространства и специални условия, може да се използва на открито и вкъщи. Въртенето на ръка или крак укрепва мускулатурата, но в случая особено важно е въртенето на обръча на кръста. Това занимание в продължение на 15 минути дневно подобрява кръвообращението, стяга мускулатурата и подобрява гъвкавостта в тази зона на гръбначния стълб. Всичко това са условия за съхраняване еластичността на кожата, ускорена обмяна и изхвърляне на излишните течности и токсини (zdrave.org).

С точилка

Точилката е едно от подръчните средства за антицелулитен масаж в домашни условия. Използването й трябва да става внимателно, без твърде силно притискане, за да не се получават подкожни кръвоизливи. Кожата се подготвя, като се намазва с масажен крем. Проблемните зони се “точат” с ритмични движения отдолу нагоре и напред-назад, първоначално по 2-3 минути и постепенно за по-дълго време. Целта отново е да се подобри кръвообращението и да се активира движението на лимфа в зоните с целулит. Тази домашна терапия е добре да се съчетава с диета, физически упражнения и масаж при специалист (zdrave.ws).

Вижте и още упражнения в специалната ни публикация (има и видео):

Упражнения за целулит. Кои са ефикасни? Масаж, процедури

Ефикасен крем против целулит

Рекламните анонси за антицелулитни кремове до един обещават сигурен ефект, т.е. спасение от проклятието портокалова кожа. Различните акцентират върху какви ли не съставки: канелено масло, капсаицин с термоефект, кофеин, чер пипер, други етерични масла, масло от гроздови семки и т.н. (framar.bg). Препоръчва се полагане на антицелулитен крем след други процедури – тангентор, масаж, ултразвук. Кремът против целулит се полага върху чиста и влажна кожа два пъти дневно.

На Дева – слим ефект (slim effect)

целулит, фази, стадии, лечение
Промените на кожата при целулит не винаги са необратими

Лосионът за тяло Дева slim effect съдържа екстракти от бръшлян, див кестен, гинко билба, кола и кофеин. Препоръчван е като средство за отслабване и оформяне, за стягане на кожата, подобряване на показателите й за еластичност – при ускорен метаболизъм и активирано движение на телесните течности кръв и лимфа това е лесно обяснимо. Лосионът съдейства за по-добро хидратиране на кожата и за редукция на мастните депа.

Кройтерхоф

Антицелулитният гел на Кройтерхоф обещава резултати на базата на композицията си от карнитин и кофеин във висока концентрация (bionat.bg). Тези два компонента успешно редуцират целулитните депа в кожата, а добавката – екстракт от розмарин, съдейства за по-бързата регенерация на епидермиса и неговата гладкост и еластичност. Използва се веднъж дневно, вечер – след душ, върху суха кожа.

Друг продукт на Кройтерхоф – антицелулитен серум, освен двата базови компонента карнитин и кофеин, съдържа специален извлек от див кестен. Продуктът подпомага кръвообращението и съдейства за изглаждане на кожата и стопяване на мастните депа и зони с целулит. Препоръчва се десетдневен курс на антицелулитно възмдействие със серума. Масаж с продукта се прави вечер преди лягане.

Трети продукт в антицелулитната програма на Кройтерхоф е специалният душ гел ексфолиант. Съдържа алое, алантоин и пантенол.

На Лореал

целулит
Има ефективни природни средства против целулит

Марката предлага два продукта, директно ориентирани към битката с досадния целулит – L´Oréal Paris Body-Expertise Perfect Slim под формата на крем или гел. Правилата за използването им са същите като при стандартните продукти с подобно предназначение. Масажираме с избрания продукт 1-2 пъти дневно, като една от процедурите е задължително след душ и преди лягане вечер. Продуктите се отличават с леко охлаждащ ефект и бързо попиват в кожата, като видимо я хидратират и подмладяват след кратка всекидневна употреба (blogspot.bg).

На Лиерак

Продуктите на Лиерак разчитат да постигнат ефект на базата на натурални продукти. Те са в основата на серията Body-Slim, ориентирана към борбата с целулита.

Антицелулитният серум съдържа екстракти от бяла върба, лотос и високотехнологични пептиди, с добавени екстракти от ягоди и малини. Серумът въздейства върху неприятния целулит в дълбочина, като ускорява изчистването на мастни натрупвания и предотвратява образуването на нови мастни клетки (rozali.com). Основен активен компонент във формулата е кофеинът.

Дайте мнение и Вие тук!

Дренажното масажно масло съдържа екстракти от червена и синя боровинка, розов пипер, касис, нар, червено грозде. Масажът с този антицелулитен продукт раздвижва телесните течности в проблемните зони и съдейства за освобождаване на целулитната кожа от задържана вода и мазнини.

Финалгон

Финалгон – гел или унгвент, съдържа загряващи компоненти аналози на капсаицин и масло от цитронела. Обичайното му действие е обезболяващото; постига се чрез съдоразширявщия ефект на мазилото. С този продукт за локално външно приложение трябва да се внимава, тъй като употребата му ограничава излагането на слънце и контакта с вода. Възможно е съдоразширяващото действие да има роля в преодоляването на целулит като вторичен ефект (framar.bg).

Още кремове и мазила в текста ни по темата:

Сигурното премахване на целулит с крем и хапчета, лечение

Масажор

Има различни варианти за масажи – ръчен или с помощта на уреди. Напълно възможно е антицелулитен масаж да си правим редовно сами, като ползваме някой от новите прибори с такова предназначение. Идеята в такива случаи е да се упражни въздействие в проблемните зони, при което се активира движението на телесни течности, притискат се и се разнасят мастните депа и се постига активно отделяне на задържана вода и токсични компоненти. Работата с такъв масажор не изисква много време и усилия, масажорът се зарежда с батерии и има просто управление (grupovo.bg). Подобен апарат можете да видите и евентуално да купите ТУК: Антицелулитен масажор.

Сух масаж с четка

Снабдете се с удобна качествена четка за сух масаж и го практикувайте на всеки 2-3 дни. След няколко месеца резултатът от сухия масаж срещу целулит ще бъде видим (edna.bg). Масажът трябва да обхваща цялото тяло, като се започва от глезените и се върви нагоре. Ръцете се масажират в посока от пръстите към раменете.

Избирайте четка с мек, дълъг косъм или от специалните дървени. Приборът се измива с топла вода и сапун след всяка процедура и се изсушава на слънце или на открито в стаята.

В домашни условия: утайка от кафе

Утайката от кафе е предпочитан продукт за антицелулитни процедури в домашни условия. С нейна помощ кожата се ексфолира чудесно, а остатъчният кофеин съдейства за разкарване на мазнините (ezine.bg).

За да си направите масажен продукт, трябва да събирате кафена утайка няколко дни в бурканче и да я съхранявате в хладилник. Когато прецените, че е достатъчно, прибавете към нея по 1 – 1.5 лъжички мед и зехтин и хубаво разбъркайте. Вземете топъл душ и намажете проблемните зони с кафената каша. След пет минути разтъркайте и измийте обилно.

Силиконови вендузи

Вакуумният масаж със силиконови вендузи е един от способите за активиране на мускулите и ускоряване движението на кръв, лимфа и изобщо на телесни течности в проблемните зони. Вакуумът дразни рецепторите на кожата и това активира клетките; редуцират се мастните тъкани и се отделят вода, отпадни продукти на обмяната, токсични компоненти.

По този начин се масажират целулитните зони на бедрата и седалището (framar.bg). Масажните движения могат да са кръгови, праволинейни или на зиг-заг. Необходими са всекидневни процедури, като видим резултат се проявява индивидуално след 5-10 сеанса. Внимание: преди поставянето на вендузите тялото трябва да се намаже с масажен крем или масло.

Диета и храни

Мазна, пържена, консервирана храна: това са първите неща, от които трябва да се откажете пред заплахата от целулит. Изберете меню с много зеленчуци, нетлъсто месо – телешко, пилешко, риба, бобови храни, ядки. Добавете соя, спанак, яйца и маслини. Лош резултат дават изделията с бяло брашно и захар. Повече вода, по-малко сол: това правило е задължително (dietata.com).

Зехтин и лимон

Едно сигурно средство срещу целулит от народната медицина е лосионът от лимон и зехтин. За приготвянето му са необходими корите на 3-4 лимона. Обелваме ги и ги сипваме в буркан, след което ги заливаме със зехтин – да се покрият. Слагаме капачка и държим буркана една седмица на стайна температура. След това прецеждаме и лосионът е готов. С него се мажат целулитните зони вечер преди сън. Намазването става с леки кръгови движения, докато кожата поеме мазилото. То определено има стягащ ефект, дължащ се основно на лимоновите компоненти (framar.bg).

Канела и зехтин

Канелата доказано помага при сърдечни болести и диабет, но е ефикасна и срещу досадния целулит (framar.bg). масажите с канелено масло например могат да редуцират целулита до 60% (framar.bg).

Глухарче

Тази чудодейна билка, оказва се, върши работа и при целулит. Разчита се на ролята на глухарчето като отлично средство за очистване на организма. Редовният прием на запарка от глухарче освобождава тялото от токсини; намалява рискът токсини и отпадни продукти да се задържат в организма и да причиняват различни болестни отклонения. Очистването с глухарче освобождава рисковите зони от токсични “утайки”, изглажда кожата и връща еластичността и блясъка й (framar.bg).

Зеолит

Минералът зеолит има съществен принос в детокс-програмите за освобождаване на тялото от всички вредни натрупвания. Това е и един от начините за противодействие на целулита, който по същество се отключва именно от прекомерно задържане на вода и отпадни продукти в подкожните мастни клетки (plevelovud.com). Препоръчва се добавяне на зеолит на пудра към лосиони и масажни кремове, които се използват редовно.

Морска сол

С морска сол могат в домашни условия да се направят доста добри неща за здравето и добрата визия. Морската сол е и един от продуктите, с чиято помощ се въздейства върху кожата с целулит. За тази цел трябва да се снабдим с една чаена чаша ситна морска сол, която смесваме с чаена лъжичка лавандулово масло и две лъжички зехтин. Разбъркваме веднъж, след десет минути – втори път, и готово. С получената смес намазваме проблемните места веднага след топъл душ. Разтриваме енергично и след 5-6 минути обилно изплакваме.

Имаме подробен материал за симптомите и лечението на целулит ТУК:

Целулит: Действащото лечение на различните видове. Симптоми

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Физиотерапия София, и Варна.

Ползи от физиотерапията. Различните методи и процедури в София

Физиотерапията е метод за лечение на различни заболявания с помощта на различни физически фактори. Някои …

Едно мнение

  1. Лекар.БГ

    Ще се радваме, ако някой е пробвал тези таблетки против целулит и сподели с нас ефекта от тях. Също така би било прекрасно, ако препоръчате и други подобни средства, защото нищо не е по-ценно от нещата, които самите читатели споделят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *