22 билки за отслабване мнения
Билки за отслабване хранителни добавки на билкова основа

22 билки за отслабване. Мнения за билкови продукти

Кои са най-добрите 22+ билки за отслабване. Мнения за гръмотрън и други продукти за отслабване. Хранителни добавки. Бабини билки и работещи средства.

Как да си изберем билки за отслабване? Може някой да не вярва във възможността да се стопят килограми с билки за отслабване – но това е факт.

Повечето билки, които изброяваме, се намират в комбинацията “Фигурин”, за която можете да прочетете на ТОЗИ САЙТ: Как свалих 22 кг. за 4 месеца с билки.

А също така погледнете видеото най-долу на тази статия, която четете в момента. В него става дума за дори повече килограми, свалени по този начин. Значи е възможно. А сега да започнем с действието на лечебните растения за стопяване на килата:

Немалко лековити растения имат великолепна сила като антиоксиданти; билките могат да ускоряват метаболизма и да стимулират изгарянето на мазнините.

Могат да извеждат от тялото излишни течности и натрупани токсини. Всичко това има положителен ефект не само върху външната визия, но и върху общото здравословно състояние.

Още при първата ви крачка към търсенето на билки за отслабване обаче трябва да сте наясно, че всяко прекаляване или аматьорски експерименти могат да бъдат опасни. При билките, както и при синтетичните медикаменти и хранителни добавки, важи правилото за дозата: билката може да лекува, да стимулира освобождаването от излишни килограми – но може и да навреди на здравето (natrol.bg).

Гръмотрън

Това интересно растение с бодливо стебло и нежни розови цветове има силен диуретичен ефект. За отслабване с билки гръмотрън се използват корените му – от тях се вари чай. Най-добре е да се набави от дрогерия или аптека (24chasa.bg). Чаят се приготвя, като две супени лъжици корени се запарват в 400 мл вряла вода за половин час.

Не бива да се вари, за да се запазят полезните етерични масла на билката. Запарката се прецежда, разделя се на три части и всяка от тях се изпива след основното хранене. Познавачи съветват първи опит с гръмотрън да се направи в почивен ден, за да се прецени ефектът от действието му. Като мощен диуретик билката може да предизвика рязко спадане на артериалното налягане – това я прави неприложима при хора с ниско кръвно.

Рецептата се изпълнява 10 последователни дни, следва седмица почивка и нов билков курс. Такива курсове трябва да се ограничат до 3-4. Целият комплекс за отслабване разумно се прилага два-три пъти в годината; не се препоръчва за подрастващи. Чрез гръмотрън могат да се стопят от един до 6 кг за месец – реакцията е индивидуална.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

При топене на килограми с гръмотрън “бонус” е намаляването на целулита и неутрализирането на възможни инфекции в отделителната система. Ако обаче почувствате, че запарката причинява стомашни киселини, трябва да се откажете.

Жълт кантарион

билки за отслабване
Джинджифилът има специално място сред всички билки за отслабване

Жълтият кантарион е популярен повече с приложението си като антидепресант; позната е също употребата му в маслен извлек за външна терапия на рани от травми и изгаряния. Подробна статия за жълтия кантарион ще намерите тук.

Някои източници сочат жълтия кантарион като една от подходящите билки за отслабване – специалистите са на мнение обаче, че към такъв подход трябва да се отива доста предпазливо, тъй като липсват клинични изследвания в подобна посока.

Очевидно жълтият кантарион в този случай е ценен заради действието си като диуретик (framar.bg). Важно е също да се отчита, че прилагането на жълт кантарион продължително време налага някои ограничения в храненето – например не бива да се комбинира билката със зряло сирене и вино.

Противопоказана е също паралелната му употреба с определени медикаменти – примерно антикоагуланти.

Мащерка

Според народните вярвания мащерката може да цери всяка болест, стига да знаеш как точно да я използваш. Успокояването на стомашно-чревния тракт, газогонният ефект и противовъзпалителното действие я правят подходяща съставка в билковата комбинация за отслабване Фигурин. Вижте тази подробна статия за мащерката!

Може да си правите и домашен чай за отслабване с мащерка – по една чаена лъжичка мащерка и мента се варят в чаша вода пет минути, киснат 10, прецежда се и се пие. Добре е да се прилага поне месец, всеки ден (figurin.ws).

Какво е Фигурин и как се поръчва?

Червена боровинка

Червената боровинка влиза в списъка с билки за отслабване като съставка от т.н. еликсир за дълъг живот. Той съдържа една лъжица натрошено ленено семе в 240 мл течност – в нея три части са филтрирана вода и една е натурален сок от червена боровинка. Ето и статия за червената боровинка (изчерпателно!).

Този еликсир е част от диетата за отслабване на Ан Луис Гителман и действа диуретично и детоксикиращо, освобождава черния дроб от задържани вредни компоненти и цялото тяло от излишни течности (tialoto.bg).

Коприва

Прясната коприва зарежда тялото с микроелементи и с витамините С и А, но в същото време балансира метаболитните процеси и успешно съдейства за стопяване на наднормените килограми. Зелената пролетна храна не е много популярна с този си ефект и въпреки всичко е важно да се знае за подобна възможност.

Сега е моментът да я включваме по-често в менюто си под различни форми – това ще има ефект не само върху силуета, но и върху стабилността на имунната ни система (natrol.bg).

Кориандър

Това е една от най-популярните подправки по света. Наред с други ползи – има действие като диуретик, оптимизира чревната перисталтика и предпазва от задържане на течности и подуване на корема. Това го прави добър участник в “номенклатурата” от билки за отслабване.

Има такова действие като подправка във всякакви блюда. Може да се използва целево под формата на прясно изцеден сок от свежи листа – достатъчно е да се добавят няколко стръка в зеленчуков фреш. Може също да се приготви чай за отслабване от семена на кориандър: дозата е две чаени лъжички кориандър на чаша вода.

Вари се 10 минути, прецежда се и се изпива на глътки след основно хранене (otslabvane-dieti.net). Може да се пият по 2-3 такива чаши на ден.

Глухарче

За отслабване се използват корените на глухарчето. Тази билка помага за много проблеми, но сред всички билки за отслабване е сочена като една от най-лесно приложимите. Приготвя се отвара или настойка; каквато и да е формата, трябва да се запомни, че се пие преди хранене (dieti-otslabvane.com).

  • Отвара: две супени лъжици смлян корен глухарче се сипват в 250 мл вода и се подгряват на водна баня 15 минути. След това билката се оставя да кисне 4 часа и се прецежда. Пие се три пъти на ден по половин водна чаша преди хранене.
  • Настойка: 20 г корени се заливат с един литър вряла вода и се оставят за четири часа да се запарват, като от време на време се разбъркват. Течността се прецежда и прибира в стъклена бутилка в хладилника. От настойката се вземат по две супени лъжици два пъти дневно – сутрин и вечер, половин час преди хранене.

Майчин лист

билки за отслабване
Нашумялата зелева супа със сигурност няма да ни подтикне да преяждаме

Майчин лист или сена е сред най-популярните и силно действащи билки за отслабване (bilki.bg). Действа като могъщ лаксатив. По тази причина приложението, най-често като очистително, се ограничава при деца; при мъници под две години и бременни не се прилага.

Използването на майчин лист повече от десет последователни дни може да направи червата лениви и да задълбочи проблема със запека, който обикновено е симптом на някакво заболяване или отклонение в метаболитните процеси.

Изисква се внимание при приложението; предозирането може да причини болезнени коремни колики.
Най-щадящият начин за приложение на сена е чрез накисване на една супена лъжица билка в чаша студена вода вечер; на сутринта прецеждаме и изпиваме.

Друг вариант: същата доза от билката се вари пет минути в 200 мл вода, прецежда се и се изпива вечер преди лягане. Билката действа до 10 часа след приема.

Прилагането на майчин лист съдейства за активиране на метаболитните процеси; освобождава чревния тракт от задържана маса и предотвратява поемането както на повече хранителни компоненти, така и на токсини.

Зърнастец

Билката зърнастец има нежен слабителен ефект – подобен на този от ревена, и това я прави подходящо средство за отслабване. Който иска да намали килогрмите си с билки за отслабване, може да се довери на чай или отвара от зърнастец – продуктът активира перисталтиката на дебелото черво, без да дразни лигавиците или да стимулира скоростно обезводняване.

Редовното освобождаване на чревния тракт от отпадни компоненти и токсини помага срещу затлъстяване и подуване на корема (dieti-otslabvane.com).

* Как да си приготвим напитка за отслабване от зърнастец? Кипваме половин литър вода и изсипваме в съда една супена лъжица кори от зърнастец. След десет минути отдръпваме от огъня и прецеждаме. Пием по 100 мл три пъти на ден преди хранене.

Царевична коса

Царевичната коса е добър диуретик. Фибрите, които съдържа, я правят отлично средство за регулиране на чревната перисталтика; освен това стимулира освобождаването на черния дроб от токсични компоненти.

При отслабване с царевична коса разчитаме на тези качества комплексно (dieti-otslabvane.com). За подобна цел се приготвя отвара от литър вода и 20 грама коса; билката се вари 15 минути и веднага се прецежда. От този чай може да се пие по 3-4 чаши на ден независимо от храненията.

Зелен чай

Зеленият чай е популярен като силен антиоксидант и ободряваща напитка, като средство за подобряване на имунитета и забавяне на клетъчното стареене. Същевременно той ускорява работата на бъбреците и отделителната система като цяло, което позволява изхвърлянето на излишни течности заедно с токсини.

Дайте мнение и Вие тук!

Така зеленият чай се оказва сполучливо средство срещу затлъстяването. Способен е също да регулира метаболизма и да насърчи изгарянето на мазнините (gotvach.bg).

Джинджифил

Този екзотичен корен ускорява освобождаването от шлаки, насърчава метаболизма и оптимизира изгарянето на мазнините. Приет под всяка форма, той съдейства за стопяване на излишните килограми (framar.bg).

Специалистите по диети препоръчват да се дъвче тънко резенче от корена преди всяко хранене. Освен това може да се добавя малка доза настърган джинджифил при овкусяването на салати. Най-добре за отслабването действа чаят от джинджифил. Приготвяме го от настърган корен, около лъжица и половина-две, който заливаме с чаша вряла вода и оставяме да се запарва 20 минути.

Прецеждаме и пием; добре е при отслабване да се приготвя пресен чай 3-4 пъти на ден, като първата чаша се изпива сутрин на гладно.

Ябълков оцет

билки за отслабване
Как да повярваш в отслабването с кленов сироп?

Отслабването с ябълков оцет се практикува отдавна; смята се, че и Клеопатра е прибягвала към това средство за поддържане на добра фигура (gotvach.bg).

Обяснението: ферментите в ябълковия оцет ускоряват разграждането на хранителните компоненти и оптимизират метаболизма. Най-често прилаганата рецепта за отслабване с ябълков оцет е чаша вода с лъжица оцет сутрин на гладно.

Ленено семе

Лененото семе е известно с множество положителни въздействия върху човешкото тяло. Сред тях е способността му да регулира метаболизма и да ускорява изгарянето на мазнините. Ако се храните здравословно и приемате специална отвара от ленено семе, не е нужно да гладувате или да се измъчвате от непосилни натоварвания в спортен салон.

* Напитката се приготвя така: една супена лъжица счукано ленено семе се залива с две чаши вряла вода и се затваря в термос за цяла нощ. Сутринта на гладно се изпива половин чаша от запарката; общо за деня се приема още 2-3 пъти същата доза преди хранене. Не гладувайте, но и не преяждайте. За месец при този режим могат да се махнат до пет килограма (evropea.com).

Кленов сироп

Диетите с кленов сироп имат и заклети привърженици – и върли отрицатели. Счита се, че оригиналният, качествен кленов сироп от висока класа може успешно да постигне топене на мазнините и освобождаване от токсини (maple-bg.com).

Рекламните анонси, че диетите с кленов сироп топят по килограм на ден, трябва да накарат всеки разумен човек да се замисли – дали това е реално и ако да, дали е безопасно. Но всеки решава сам за себе си!

Препоръката за отслабване с кленов сироп е да се разчита на специална напитка, в която кленовият сироп е само една част; добавят се също джинджифил, лимонов сок и филтрирана вода. От тази напитка се изпиват по схема 2 до 4 литра дневно; някои от храненията се пропускат. В интернет има доста описания на точните схеми за отслабване с кленов сироп.

Зелева супа

Прословутото отслабване със зелева супа обещава редукция на теглото с 5 до 7 килограма за седмица (zajenata.bg). В рамките на тази седмица поне веднъж дневно трябва да се яде само зелева супа. Останалите хранения следва да са предимно с растителни храни, нискокалорични, нетлъсто варено месо, кафяв ориз.

Ето как се прави зелева супа за отслабване:

* Една зелка се нарязва на ситно заедно с връзка зелен лук, две зелени чушки, два домата и връзка целина. Налива се вода, колкото да покрие зеленчуците; вари се на тих огън до омекване. Може да се овкуси с 1-2 кубчета бульон.

Мед

билки за отслабване
Билки за отслабване много – коя да изберем?!

Звучи абсурдно: отслабване с мед. Но въпреки многото калории, медът може да е полезен в програмите за редукция на теглото.

Първото важно нещо за него е, че за разлика от захарта – зарежда организма с множество полезни компоненти, повече от 70 на брой (zdrave.bg). Сред тях са няколко фермента, които подпомагат разграждането на храните и ускоряват метаболизма.

Освен това медът активира чревната перисталтика и освобождава тялото от шлаки. Всичко това доказва положителната роля на меда в програми за отслабване.

Съществува диета за отслабване с лимони и мед (zajenata.bg). Както можем да се досетим – акцентът е върху лимоните, но медът също има важна роля. Диетата препоръчва прием на вода с лимонов сок – количеството расте в рамките на седмица, като в точно определени моменти към домашната лимонада се добавя и мед.

Китайски чай

Прочутият китайски чай за отслабване е смес от зелен чай, лотос, слез, кайсия и листа от бамбук (framar.bg). Ефектът му е насочен към очистване на чревния тракт: препоръчва се при констипация. Благодарение на чая трактът се освобождава навреме от екскременти, заедно с това – от токсични шлаки и излишни течности. Ефектът е редукция на теглото.

Спирулина

Сините водорасли спирулина са смятани за една от храните на бъдещето заради богатия си състав – растителни протеини, витамини и микроелементи, ненаситени мастни киселини. Приемът на спирулина под формата на хранителна добавка (таблетки, капсули, прах) балансира метаболизма и насърчава бързото изгаряне на мазнините. Освен това хранителните режими със спирулина позволяват контрол върху апетита.

Въвеждането на такъв компонент повишава шансовете за успешно отслабване (gotvach.bg).

Овесени ядки

Овесените ядки са в основата на здравословното хранене, а и включването им в диети за отслабване не е от вчера.

Диета за отслабване с овесени ядки може да ви спаси от излишните килограми, без да ви причини някакъв разболяващ дефицит (zajenata.bg). Заменете едно от храненията с овесени ядки с нискокалорични добавки – плодове или зеленчуци, нискомаслено мляко или сирене. Такова блюдо насища за няколко часа, като в същото време внася в организма множество полезни компоненти.

Друг добър ефект на овесените ядки се дължи на фибрите им – те активират перисталтиката и организмът своевременно се освобождава от шлаки и токсини.

Пектин. Канела

Пектинът е изпитано средство в борбата със затлъстяването (zajenata.bg). Способността му да желира хранителните консистенции прави усвояването им по-трудно и част от тях се изхвърлят от организма неусвоени. Ако преди едно от храненията за деня вземете супена лъжица пектин, това ще ви позволи да контролирате апетита си и да не се увлечете да изядете повече от необходимото.

Комбинацията от пектин и канела има и допълнителен ефект: отслабване, като паралелно с това се намаляват нивата на холестерол и захар в кръвта, а артериалното налягане е в рамките на нормалното.

Грейпфрут

Седемдневна диета с грейпфрут обещава да стопим 3 кг за седмица (zajenata.bg). Идеята е да се яде пресен грейпфрут и да се пие сок от цитруса, без да се гладува. Единствено допълнително изискване към обичайния хранителен режим е да не се набляга на сладко и мазно и последното хранене за деня да не е по-късно от 19 часа.

Всеизвестно е, че компоненти от грейпфрута поради състава си активират храносмилателни ензими в тялото и ускоряват метаболизма. Освен това допускат добър контрол върху мозъчните центрове, управляващи усещането за глад и апетита.

Освен с пресни плодове може да се “работи” и с хранителни добавки; има налични на родния пазар.

Отслабване с л-карнитин

Л-карнитинът е хранителна добавка, чиято роля е да пренася поетите мазнини през клетъчните мембрани и да изнася в обратна посока продуктите от изгарянето им. Счита се, че приемът на л-карнитин може да редуцира теглото.

Всъщност л-карнитинът наистина насърчава редукцията, но само ако клетките на мускулната тъкан са активни – т.е. паралелно с приема на л-карнитин трябва да се поемат физически натоварвания, спорт, труд, за да може да се осъществи желаното изгаряне на мазнините.

Изгаряне и преобразуване в енергия – а не отлагане под кожата във формата на мастни възглавнички.

Ето го накрая и обещаното видео:

Текстът продължава с: 8-те правила, които държат балерините слаби! И още в същата секция: “Ето кои са причините да не отслабваме въпреки всичко!” (проследете линка в предното изречение!).

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

жълт кантарион

Чай от жълт кантарион – правилното приготвяне

Жълт кантарион в домашното лечение: чай, запарка, настойка. Как се приготвя; режим на прием. Най-често …

2 Мнения

  1. Пила съм гръмотрън и е малко неприятна отварата, но се понася. Не бях постоянна и не знам дали има ефект, а после забременях и я спрях. За грейпфрута мога да кажа, че е полезен и убива апетита, а и е вкусен. Спирулината е безумно полезна и не знам дали помага за регулиране на теглото, но е достатъчно, че подобрява метаболизма. С майчиния лист трябва да се внимава, защото може да ни навреди и обезводни. Той идва на помощ при запек по-скоро.

  2. Марто Атанасов

    Моето мнение за билките за отслабване е, че са за предпочитане пред химикалите. Лично аз със Фигурин отслабвам около 6-7 кила на месец. Не ти трябват диети, нито нищо. Пиеш чай и отслабваш. Желязо е!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *