Лечение на простатит
За лечение на простатит лекарите понякога използват гумени ръкавици.

Възпаление на простатата – причини и лечение

Възпаление на простатата се получава, когато простатата и заобикалящите я тъкани се възпалят. Има няколко вида възпаление на простатата, като то може да протече без явни симптоми.

Простатата е голяма приблизително колкото орех и се намира между пикочния мехур и основата на половия орган.

През центъра на простатата минава уретрата.

Това е тръбата, по която се движи урината от пикочния мехур към половия орган.

Простатата е важна част от мъжката репродуктивна система.

Причината за инфекции на простатата не винаги е ясна.

Понякога, бактерии могат да попаднат в простатата през уретрата, ако урината се влива обратно в простатните канали.

Вие сте изложени на повишен риск от инфекция на простатата, ако използвате катетър или имат медицинска процедура, включваща уретрата.

Други рискови фактори включват инфекции на пикочния мехур и някои други полово предавани болести.

Разширения на простатата или нараняване на зоната може също да доведе до инфекция.

Симптомите на инфекция на простатата може да включват:

  • треска,
  • температура и
  • зачервяване на лицето.

Някои мъже изпитват болка в корема, гърба или гениталиите.

Може да има парене по време на уриниране или трудности с уринирането.

Демир бозан 6 билки за нерви, които ще ви избавят от страхове и паник атаки

Други симптоми включват често уриниране, както през деня, така и през нощта, което пречи на здрави нощен сън. По време на еякулация също може да има болка и къркорене на червата. Също така може да има кръв в урината.

При бактериалния простатит се приемат антибиотици.

А при остри форми на инфекции, може да се наложи болнично лечение. Ако има запушване на пикочния мехур или някакъв друг анатомичен проблем, може да се наложи информация.

Дайте мнение и Вие тук!

При някои от пациентите топлите вани и масажа може да облекчат симптомите.

Алфа-блокерите може да бъдат предписани за отпускане на мускулната тъкан на простатата. Други обработки включват противовъзпалителни медикаменти, болкоуспокояващи и слабителни.

Вашият лекар може да препоръча да се облекчите пикантните храни, цитрусови плодове, както и напитки, съдържащи кофеин или алкохол. Пийте много вода, за прочистване на пикочния мехур.

Опитайте това у дома….

1. Тиквени семки

Тиквените семки се използват от лекари в Германия за лечение на трудно уриниране, което говори за разширения на простатата. Семената съдържат диуретични свойства и изобилие на цинк, който помага за поддържане на имунната система. Най-вкусният начин да консумирате тиквени семки е като и ядете сурови. Обелете ги и не слагайте сол. Можете също така да си направите чай – счукайте шепа тиквени семки и ги сложете на дъното на буркан, напълнете го с вряла вода и оставете да изстине до стайна температура. Прецедете и пийте по чаша чай от тиквени семки на ден.

2. Семки от диня

Лечение на простатит
За лечение на простатит лекарите понякога използват гумени ръкавици.

Можете да използвате и чай от диня за пречистване на уринарния тракт, за да промие системата и да помогне с проблеми с пикочния мехур и проблеми с простатата. Изяжте парче диня и отделете семките в чаша. Полейте семките с вряла вода, оставете да изстине и пийте по една чаша в продължение на 10 дни.

3. Царевична коса

Царевичната коса се използва от десетилетия за облекчаване на симптомите на увеличената простата. Вземете царевичната коса от 6 кочана (може да се изсуши и да се използва по-късно). Сложете 250 мл вода да заври и сложете царевичната коса Прецедете и пийте по 3 чаши на седмица.

Има четири вида простатит.

  1. Най-разпространен е хроничният простатит, при който симптомите се появяват регулярно и поразява мъже от всички възрасти.
  2. Симптомите на хроничния бактериален простатит са по-малко интензивни и се развиват по-бавно. Среща се по-често при младите мъже и тези на средна възраст и води до инфекции на уринарния тракт.
  3. Острият бактериален простатит се среща по-рядко, диагностицира се по-лесно, но е по-опасен и ако не се лекува, може да доведе до застрашаване на живота.
  4. При асимптоматичния възпалителен простатит пациентът има възпаление на простатата, но без симптоми. Обикновено се открива при диагностициране на друг проблем.

Вижте още задължителни материали по темата “простатит”:

  1. Болната простата може да си отмъщава!
  2. Лечение на пикочните пътища и простатата;
  3. Кои са най-полезните билки за простата?
  4. Лекарства за простата от природата.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Ползи от аспержи.

Аспержи, бели, зелени и др. – топ рецепти за готвене+ползи за лечение

Консумацията на бял хляб рязко е намалена през последните 20 години

Едно мнение

  1. Лекбук

    Увeличeнa пpocтaтa. 1 cyпeнa лъжицa oт билĸaтa бaбини зъби ce дoбaвя ĸъм 500 мл вpялa вoдa, вpи 5 минyти. Πиe ce 4 пъти днeвнo пo 100 мл пpeди ядeнe.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *