инфлуцид
Инфлуцид помага при грип и настинка

Инфлуцид е сигурната защита от грип и настинки!

Лечение с инфлуцид на грип и настинка. Профилактика и кърмене. Схема на прием. Как да предпазим детето от вируси? Съвместно действие с тонзилотрен. Д-р Михайлов по темата.

Инфлуцид е популярен хомеопатичен продукт, широко използван за профилактика и лечение на грип и настинки.

Инфлуцид e разработен на основата на шест компонента с успешно приложение – всеки от тях действа активно в отделна фаза на инфекцията и атакува проявените водещи симптоми.

Съставката аконтинум съдейства за овладяването на високата температура, тя е активна в началната фаза на заболяването. Компонентът бриония помага на организма да се справи със сухата кашлица при засегнати бронхи.

Ипекакуана втечнява бронхиалния секрет и подпомага отделянето и изхвърлянето му. Гелземиум е съставката, която действа укрепващо при състояния с отпадналост и умора; действа обезболяващо при дискомфорт и мускулни болки.

Чрез фосфорус се постига стабилност на енергийния баланс и кондицията на нервната система при хронични и остри състояния; помага при главоболие, болки в гърлото и ларингити.

Засилва имунитета и съдейства за по-бързото възстановяване. Последната съставка е еупаториум перфолиатум – хомеопатично средство, използвано и самостоятелно при настинки и грип (framar.bg).

Профилактика с лекарството и кърмене

Профилактиката с инфлуцид е един от успешните варианти за предпазване от вирусни инфекции. Напълно здрави възрастни и деца на възраст над една година могат да направят с предпазна цел един превантивен курс, като приемат три пъти дневно по една таблетка. Таблетките се държат в устата до пълното им разтваряне. Курсът може да продължи до 8 седмици и се практикува преди началото на очаквани грипни епидемии. Профилактичният ефект продължава около три месеца (multipharm.eu).

Дали инфлуцид може да се прилага профилактично от кърмещи мами, както и от бременни? Тук е в сила общата препоръка, че и най-обикновеният и предвидим медикамент следва да се приема от споменатата потребителска група само след лекарска преценка на индивидуалния случай (framar.bg).

Примерна схема на прием

Правилата на лечение с инфлуцид са доста ясни и могат без затруднения да се прилагат по стандартна схема.
Възрастни вземат по една таблетка през час, като я оставят да се разтвори бавно в устата. Лимитът на дневния прием е 12 таблетки.

Деца на възраст 1-12 години вземат по една таблетка през два часа, но не повече от 8 таблетки на ден.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

След острия период деца и възрастни трябва да приемат по 1-2 таблетки три пъти дневно в продължение на една седмица. Таблетките се разпределят през равни интервали от време; приемат се половин час преди или след хранене (multipharm.eu).

Как да предпазим детето си от вируси?

инфлуцид
Добрата профилактика с инфлуцид спестява болести

Естествено – първият съвет, който всеки ще ви даде, е да направите профилактична подготовка преди сезона на вирусите. Тя може по ваш избор да е с добър хомеопатичен продукт – например осцилококцинум или инфлуцид, а може и с природно средство като клеевата тинктура (purvite7.bg).

Друг важен момент е добрата лична хигиена. Честото миене с топла вода и сапун, особено след пътуване в обществения транспорт, пребиваване в детската градина или в класната стая, могат да ви спестят не една инфекция, при това не само грипна.

Избягването на местата със струпване на много хора: интернет зали, киносалони, купони, размотаване в мола – всичко това са сигурни стъпки да “вдишате” вирусите и да не разберете откъде ви е дошла болестта.

Дайте мнение и Вие тук!

Предхождаш момент е закаляването, за което пълноценно трябва да се използва лятната ваканция – но грижите за това да продължат постоянно. Насърчавайте децата си да спортуват.

Обърнете внимание на храненето: осигурявайте в менюто им храни с високо съдържание на антиоксиданти, калций и ненаситени мастни киселини омега-3. Плодове, зеленчуци, пълнозърнест хляб, млечни продукти – това е добре за подрастващия организъм. Добре би било да откажем най-младите българи от всекидневната консумация на фаст фууд, но това наистина е почти невъзможна мисия.

С какво можем да съчетаваме инфлуцид?

Вижте и по-добрия ни текст за Инфлуцид ТУК:

Инфлуцид – кога да го изберем пред антибиотика

Инфлуцид се съчетава успешно с други хомеопатични продукти – но с кои точно може да определи само специалистът в зависимост от индивидуалния профил на пациента. Става дума за ехинацея, инфлуенцинум, енгистол, есберитокс, осцилококцинум.

Инфлуцид може да се комбинира и с Шуслерови соли: при главоболие в начална грипна фаза и настинка – с №7, при проявена грипна симптоматика – №3, профилактично – №3, 6 или 7, при температура до 30 градуса – №3 (multipharm.eu).

Познати са също комбинациите с имунокинд, цинабсин.

Медикаменти, които могат да се комбинират с инфлуцид: мукосолван, респивакс, парацетамол, медикаменти за високо артериално налягане (по framar.bg).

Съвместно действие на тонзилотрен и инфлуцид

Двата хомеопатични продукта често се препоръчват за паралелен прием в случаите, когато става дума за често боледуване от ангина. Прилагат се по индивидуална схема, като профилактичният курс може да продължи 2-3 месеца в зависимост от общото здравословно състояние на пациента, най-често дете (bg-mamma.com, консултация с д-р Марио Янакиев).

Какво казва д-р Атанас Михайлов по темата?

инфлуцид
Инфлуцид помага при грип и настинка

Позицията на д-р Атанас Михайлов – популярен фитотерапевт и специалист по хомеопатия, е че продуктът инфлуцид е успешен вариант за профилактика и лечение на грип и настинки (168chasa.bg). Едновременно с това д-р Михайлов обръща внимание на общото укрепване на организма – състоянието на имунната система ще определи дали някой от нас или децата ни ще се разболее.

Към мерките за укрепване на имунната система д-р Михайлов посочва закалителните процедури, физическа активност – разходки на чист въздух, здравословното хранене с прием на сезонни храни с богато на антиоксиданти съдържание, здравият сън, избягването на стреса.

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Как се пие Авирон Рапид профилактично?

Мнения за Авирон Рапид. Как се пие профилактично? Или Тамифлу?

Какви мнения за Авирон Рапид имате? Как се пие Авирон Рапид профилактично? Авирон или Тамифлу? …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *