Мезотерапия, mezoterapia-01

Мезотерапия – топ предимства

През последните години процедурата мезотерапия може и да е набрала значителна популярност, но истината е, че малко хора я познават в детайли.

В действителност за мезотерапия можем да говорим в множество направления, защото тази модерна терапия в съвременната естетична медицина разполага с изключителен универсален характер. Този универсален характер, между другото, се явява и основното ѝ предимство по сравнение с по-голяма част от съвременните разкрасяващи процедури.

За да вникнете максимално в същината на мезотерапията като изключително средство за подобряване на външния вид, ще ви запознаем с всички нейни предимства. Всички те взети заедно ни доказват, че мезотерапията категорично може да се превърне в универсална естетична процедура за множество типове несъвършенства по кожата.

Мезотерапията е приложима за различни зони по лицето

И не само! Всъщност, мезотерапията е силно препоръчителна и при отпусната кожа в зоната на деколтето, шията и дори на ръцете и цялото тяло. Посредством инжектиране на коктейл от витамини и минерали, както и полезни киселини и мазнини, процедурата възстановява, подхранва и изглажда за значително дълъг период от време. Нещо повече – без значение коя част на лицето или тялото третирате, дискомфорт по време на процедурата липсва, както и необходимост от кой знае какви специални грижи във възстановителния период.

Мезотерапията като подмладяващ еликсир

Най-често мезотерапията се прилага за ефикасен анти-ейдж резултат. Подмладяващият й ефект е познат от години и всъщност, първоначално процедурата е била предпочитана именно поради това и действие. В последствие и с развитието на съвременната естетична медицина мезотерапията придобива много по-универсален характер, както ще стане ясно с изброените по-долу нейни функции и незабавно видими резултати по лицето. Анти-ейдж ефектът на мезотерапията се проявява и като заглаждане на фините линии и първите бръчки, така и като лифтинг на отпуснатата кожа в напреднала възраст.

Мезотерапията за прикриване на съвършенства по кожата

В тази насока мезотерапията разполага не само с висока степен на ефективност, но и за пореден широко приложение. Така например, на първо място, мезотерапията се справя страхотно с пигментни петна и белези – от акне, шарка, в следствие на излагане на слънчева светлина изгаряне, след бременност, розацея и други. От друга страна обаче, мезотерапията успешно бори и целулит, както и стрии по бедрата и задните части. Процедурата дори се отличава и с уникалния си ефект да се справя с разреденото окосмяване на главата и е отлична терапия за косопад от лека до средна степен.

Мезотерапията като скоростно освежаване на цялостния вид на кожата

Тъй като терапията включва различни и няколко по вид активни съставки, които директно се вкарват в епидермиса, тя постига моментален цялостен ефект на проебразяване. Дамите, които търсят подобен резултат – по-сияйна, свежа, млада и без несъвършенства кожа – се възползват от мезотерапията минимум два пъти на половин година, за да поддържат ефекта постоянно. Тук е мястото да споделим, че мезотерапията съвсем не е силно инвазивна процедура, която да причинява раздразнение или друг неприятен страничен ефект на кожата. Това е и причината терапията да се бъде разпределена в няколко процедури, които е добре да се извършват в интервал от 1 до 5 седмици.

Дайте мнение и Вие тук!

Мезотерапията е много по-лесна, бърза и безболезнена процедура от пластичните операции

Мезотерапия, mezoterapia-02За разлика от тях мезотерапията трае не повече от половин час. В това време се включва и предварителната подготовка на кожата като почистване и инжектиране на релаксант, за да се намали максимално нежелан дискомфорт. Болката, която евентуално може да изпитате е моментна и кратка. Разбира се, прагът на чувствителност у хората е различен, така че при някои неприятното усещане е незначително, а за други то е силно, но пък минава в рамките на няколко часа. Нещо повече – няма сериозни противопоказания за прилагане на мезотерапия. На практика, ако не сте бременна, не кърмите и нямате вирусно, бактериално или инфекциозно заболяване, можете да се възползвате от нейните предимства. Задължително е да се обсъди все пак здравния ви статус със специалист, преди да се подложите на мезотерапия, препоръчват лекарите от Po-krasivi.bg.

Последно, но не по важност, е фактът, че с мезотерапия абсолютен всякаква активна съставка, която ежедневно нанасяме чрез крем, серум или друг вид козметичен продукт съумява да прояви действието си в много по-висока степен. Това е така, защото самите съставки се инжектират, тоест те достигат в дълбочина и разрешават много по-ефикасно редица дерматологични и естетични проблеми.

Още по темата ТУК:

Безиглена мезотерапия. Мнения. Иглена, за лице и др.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

антицелулитен крем мнения

Кой е най-добрият крем против целулит? Премахване с домашен целутрон

Търсим кой е най-добрият и ефикасен крем против целулит. Премахване на целулит с уреда домашен …

Едно мнение

  1. Виктория Димитрова

    Правили са ми биоревитализация AgeLine, определено имаше ефект. Единственото кофти на тези естетични процедури е, че трябва често да ги повтаряте, но това е цената да бъдем красиви максимално дълго време.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *