Лекът прополис се ползва с голям успех при лечение на шум в ушите
Лечение на шум в ушите с прополис

Как се излекувах от шум в ушите. Лечение с прополис, капки и други бабини рецепти

На какво се дължи появата на шум в ушите? Лечение с прополис. Капки против тинитус, бабини рецепти и едно добро трайно билково решение. Разкази как се излекувах от шум в ушите.

Ще започнем от това, което най-много се търси от хората, и по-надолу ще продължим и с други средства.

Лечение с прополис

шум в ушите лечение с прополис
Лечението на шум в ушите с прополис става бавно
Приготвяне
 • Настойката от прополис се приготвя по следния начин:
 • 3 супени лъжици смлян прополис се слага в тъмен буркан
 • и се залива със 7 супени лъжици медицински спирт,
 • след което бурканчето се затваря плътно и се оставя за 3 дни на стайна температура, като периодично се разклаща.
 • После се прецежда през еднослойна марля.

Държи се на стайна температура.

Прополисът е много добре действащо вещество и лекува много болести. Например тази спиртна настойка от прополис, която посочихме, може да се прилага и към простуди, пневмонии, всякакви болести на очите и ушите, стоматологични проблеми и всичко, свързано с шума в ушите.

Преди приложение се разбълниква добре и се нанася на памучен или вълнен тампон и се пъха в ушите за 24 часа. После се прави прекъсване за 12 часа и отново се слага за цяло денонощие. Шумът трябва да се намали, а слухът да стане по-добър.

Втори вариант с прополис при шум

Взима се 30-40-процентов спиртен разтвор на прополис (клеева тинктура) и правим смес. 1 супена лъжица от разтвора смесваме с 4 лъжички зехтин. Преди употреба се разклаща добре сместа, намокряме с нея тампон от вата, памук или вълна и пъхаме в ушите. След денонощие махаме, почиваме както е в горната рецепта и се повтаря цялата операция 10 пъти.

Но има и нещо универсално, което едновременно премахва шума и когато се дължи на психиката, и когато е някаква друга причината, например лошо кръвообращение. И в почти всички останали случаи действа. Това са:

Билките за шум в ушите

Доказани билки в това отношение са оригиналната комбинация Демир бозан, която се произвежда от Фарма витал. Уточняваме го, защото на пазара има и страшно много по-евтини ментета, които не само няма да ви помогнат, но могат и да усилят тинитуса. Затова първо се гледа марката и после се купува. Струват 43 лева, но работят без грешка. По-долу ще дадем и отзиви на хора, които са ги ползвали. Ние сме намерили тези хора по техните коментари в интернет и сме ги помолили да напишат малко по-подробно мнението си и да ни дадат свои снимки. Билките действат като пречистват из основи кръвта и така подобряват оросяването на цялото тяло, включително и на мозъка.

Пречистват и душата в най-фин и ненатрапчив смисъл. Премахват самите душевни причини за появата на шума в ушите, на световъртежа, на постоянното безпокойство, депресията и прочие. Но вижте сами отзивите на хората по-долу в този материал.

Освободих се от шум в ушите

Виолета Маркова, излекувах се от шум в ушите
Виолета Маркова от София

За шума в ушите пробвах и термосвещи, и Селеногин по предписание на лекаря, и Цинаризин. Ясно ми беше, че е на нервна почва и няма да се оправи с химия. Затова се ориентирах към билки, защото знам, че лекарствата едно оправят, пет развалят. Демир бозан (от оригиналния, не от фалшификатите!) е добър за всичко, свързано с нервите. Пие се по три пъти на ден и за месец-два вече имаш траен ефект. И с мен се получи така. Вземах билките като чай. Те се запарват, в пакетчета са. И шумът изчезна тотално за няма и три месеца.

Виолета Маркова, София

Можете да видите мнения за „Демир бозан“ и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Капки за шум в ушите

капки за шум в ушите
Добри капки за шум в ушите са Унифлокс, но само при случаи на зараза с бактерии
“Фигурин

Освен чесновите капки за шум в ушите може да се използват и известните Унифлокс. Те обаче вършат работа само когато причината за появата на тинитуса е от бактериален характер. Причините за постоянното пищене могат да бъдат най-разнообразни, затова първо трябва да се разбере какви са те и после да се действа. Ако са на нервна или психическа основа, лечението е едно, ако са на механична база – съвсем друго.

Шум в ушите се забелязва най-вече при възрастните хора и обикновено е свързан с нарушение на мозъчното кръвообращение. Затова трябва да се лекува комплексно с другите заболявания, от които страда пациентът.

Този симптом невинаги може да бъде отстранен. При ефикасно медикаментозно лечение може да се постигне само намаляване на шума в ушите.

Наред с приеманите лекарствени препарати можете да се възползвате и от безвредните средства от народната медицина. Те също помагат за подобряване на състоянието.

Чесън и цвекло

Капки от цвекло

Можете например да използвате сок от цвекло. Настържете на ренде сварено цвекло, изцедете сока и 2-3 пъти на ден капвайте по 3-4 капки във всяко ухо. Добре е сокът от цвекло отначало да бъде разреден наполовина с преварена вода.

Някои хора са много чувствителни дори към това средство и усещат парене. Освен това 3 пъти на ден половин час преди ядене приемайте по 3-4 супени лъжици смес от сок от прясно цвекло и боровинка в равни пропорции.

Настойката от чесън

Можете да пробвате следното средство. Размачкайте с дървена лъжица голяма скилидка чесън и я залейте с 2 супени лъжици 30-процентна спиртна настойка от прополис. Сместа престоява 5 дни, след това се прецежда и 2 пъти на ден се натрива в областна на ушите.

Чесновата спиртна настойка може да се приема и вътрешно. Изчистете 300 г чесън, сложете го в еднолитрова бутилка и долейте с половин литър водка или 70-процентен спирт (това е по-подходящо). Сместа престоява 2-3 седмици на тъмно. От нея се приема по една супена лъжица вечер, разтворена в половин чаша топло мляко. Курсът на лечение е 3 месеца, след това трябва да се направи едноседмична почивка и лечението да се повтори.

Дайте мнение и Вие тук!

Упражнения при шум в ушите

В продължение на една минута интензивно разтривайте ушите си с пръсти, като в същото време колкото се може по-силно напрягайте лицевите мускули и рязко примигвайте с очи. Така ще чуете леко хрущене. Подобно усещане може да се случи, ако широко отваряте устата си. Повторете упражнението 20 пъти.

Закрийте ушите си с длани и в продължение на 30-40 секунди барабанете с пръсти по тила си.

Свийте ръцете си под ъгъл 90 градуса, също и китките в юмрук, но не силно, сложете ги на кръста си и 20-30 пъти отмятайте лакти назад – като пеперуда, която маха с криле.

Един-два пъти на ден масажирайте активните точки.

 1. Напипайте малката мека вдлъбнатина до ухото и в продължение на една минута натискайте силно с меката част на средния пръст.
 2. С меката част на палците на двете ръце една минута натискайте вдлъбнатините в областта на слепоочието. Те са на разстояние горе-долу един сантиметър от външния край на веждите.

Мнения на хората за билковото лечение

Билки помогнаха вместо Кавинтон
Атанас Ванков 01 Демир бозан шум в ушите
Атанас Ванков

Един тих постоянен шум в ушите започна да ме мъчи преди 4-5 години. Много се уплаших и търсех навсякъде да разбера причините. Първо се появяваше за кратко, а после стана постоянен. Лекарят махна с ръка и ми направи промивка, но шумът си остана. После имаше подозрения за нервни заболявания заради работата на компютъра. Пих Ноотропил, Селеногин и Кавинтон. Нищо. Шумът си е шум. Накрая той не издържа и ми препоръча билки. Демир бозан от 43 лева. Шумът спря и не се е появявал от тогава.

Атанас Ванков, Смолян

Вестибо вреди при Мениер!
Христина Петкова 02 Демир бозан шум в ушите
Христина Петкова

За един постоянен писък в ушите, който имах преди време, ми бяха изписвали Вестибо, защото докторката стигна до извода, че се дължи на увреждания в определени зони в мозъка и в средното ухо. Вестибото обаче не е добро при Мениер, който също се оказа, че имам, затова го сменихме с Кавинтон. Така или иначе шумът си остана. Принудих се да търся народни методи. Взех от евтиния Демир бозан, но той се оказа фалшив и само си дадох парите. Вторият опит обаче с Демир бозан на „Фарма витал“ прекрати шума.

мнения, отзиви, коментари, форум

Христина Петкова, Поморие

Има и Демир бозан менте!
Веса Михайлова 03 Демир бозан шум в ушите
Веса Михайлова

Кавинтон винаги ми е помагал, когато има нужда от оправяне на оросяването в мозъка. При преглед установиха, че постоянното ми виене на свят и пищенето и пукането в ушите се дължат на трайна липса на разходки на открито. Пих хапчетата и се разхождах всеки ден може би цяла година. Накрая нещата се оправиха с билки. Но тук може да стане грешка, ако се объркат билките. Говоря само за оригиналния Демир бозан, който е с кафявата правоъгълна кутия. Той помогна и се оправих.

Веса Михайлова, Плевен

Можете да видите мнения за „Демир бозан“ и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Чаят може да се поръча и от ТУК:

Чай Демир бозан. Странични ефекти има ли? Какво лекува? Мнения

Още видове лечение на шум в ушите:

Капки за шум в ушите, хомеопатия и бабини рецепти

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Какво е Ксимебак (Ximebac).

Ксимебак (Ximebac) 100, 200 и сироп или Зинат? Мнения, приготвяне, дозировка

Какво е Ксимебак (Ximebac). Вариантите 100, 200 и сироп. За какво се ползва? Аналози на …

3 Мнения

 1. Бисер Т.

  Имах от така наречения субективен шум в ушите, тоест само аз съм си го чувал и никой друг. Ще рече – на психологическа основа. За такива неща дават Кавинтон и Бетасерк, дадоха ми ги и на мен, макар не е едновременно, а когато се разбере, че едното не помага, дават другото и после пак първото. Накрая на мен ми писна и буквално, и преносно и започнах да ровя за някакви билки, защото ние винаги сме се лекували с билки, а баба ми никога не е чувала за Кавинтон. И не е глуха, за разлика от мен, който вече сериозно се притеснявах от евентуално оглушаване. Първо пробвах с прополис. Не ми хареса. Не действа. После попаднах на Демир бозан, които ми се сториха доста прехвалени. Изобщо не съм очаквал, че може да свършат някаква работа. Но пак бях прилежен и ги пих един месец по три пъти всеки ден. В началото нямаше никакъв ефект, просто нула. После след втората седмица редовен прием се започна с леко отслабване на шума, след третата намаля значително, а към края на четвъртата почти изчезна. Поръчал съм и втора кутия. Много е хубаво чайчето!

 2. Люсо М.

  Излекувах се от шум в ушите миналата година, като отидох на ушен лекар и той ми проми ушите с някакво специално апаратче. Преди това опитах може би пет вида различни лекарства, докато разбера, че причината е чисто механична – уши, запушени с кал.

 3. Анастасов

  Добра работа ми свърши прополис при шум в ушите като се смесва зехтин с прополисова тинктура и се слага по една капка в ухото, която се затиска с вълнено парцалче, да седи там 36 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *