Лекът прополис се ползва с голям успех при лечение на шум в ушите
Лечение на шум в ушите с прополис

Как се излекувах от шум в ушите. Лечение с прополис, капки и други бабини рецепти

На какво се дължи появата на шум в ушите? Лечение с прополис. Капки против тинитус, бабини рецепти и едно добро трайно билково решение. Разкази как се излекувах от шум в ушите.

Ще започнем от това, което най-много се търси от хората, и по-надолу ще продължим и с други средства.

Лечение с прополис

шум в ушите лечение с прополис
Лечението на шум в ушите с прополис става бавно
Приготвяне
 • Настойката от прополис се приготвя по следния начин:
 • 3 супени лъжици смлян прополис се слага в тъмен буркан
 • и се залива със 7 супени лъжици медицински спирт,
 • след което бурканчето се затваря плътно и се оставя за 3 дни на стайна температура, като периодично се разклаща.
 • После се прецежда през еднослойна марля.

Държи се на стайна температура.

Прополисът е много добре действащо вещество и лекува много болести. Например тази спиртна настойка от прополис, която посочихме, може да се прилага и към простуди, пневмонии, всякакви болести на очите и ушите, стоматологични проблеми и всичко, свързано с шума в ушите.

Преди приложение се разбълниква добре и се нанася на памучен или вълнен тампон и се пъха в ушите за 24 часа. После се прави прекъсване за 12 часа и отново се слага за цяло денонощие. Шумът трябва да се намали, а слухът да стане по-добър.

Втори вариант с прополис при шум

Взима се 30-40-процентов спиртен разтвор на прополис (клеева тинктура) и правим смес. 1 супена лъжица от разтвора смесваме с 4 лъжички зехтин. Преди употреба се разклаща добре сместа, намокряме с нея тампон от вата, памук или вълна и пъхаме в ушите. След денонощие махаме, почиваме както е в горната рецепта и се повтаря цялата операция 10 пъти.

Но има и нещо универсално, което едновременно премахва шума и когато се дължи на психиката, и когато е някаква друга причината, например лошо кръвообращение. И в почти всички останали случаи действа. Това са:

Билките за шум в ушите

Доказани билки в това отношение са оригиналната комбинация Демир бозан, която се произвежда от Фарма витал. Уточняваме го, защото на пазара има и страшно много по-евтини ментета, които не само няма да ви помогнат, но могат и да усилят тинитуса. Затова първо се гледа марката и после се купува. Струват 43 лева, но работят без грешка. По-долу ще дадем и отзиви на хора, които са ги ползвали. Ние сме намерили тези хора по техните коментари в интернет и сме ги помолили да напишат малко по-подробно мнението си и да ни дадат свои снимки. Билките действат като пречистват из основи кръвта и така подобряват оросяването на цялото тяло, включително и на мозъка.

Пречистват и душата в най-фин и ненатрапчив смисъл. Премахват самите душевни причини за появата на шума в ушите, на световъртежа, на постоянното безпокойство, депресията и прочие. Но вижте сами отзивите на хората по-долу в този материал.

Освободих се от шум в ушите

Виолета Маркова, излекувах се от шум в ушите
Виолета Маркова от София

За шума в ушите пробвах и термосвещи, и Селеногин по предписание на лекаря, и Цинаризин. Ясно ми беше, че е на нервна почва и няма да се оправи с химия. Затова се ориентирах към билки, защото знам, че лекарствата едно оправят, пет развалят. Демир бозан (от оригиналния, не от фалшификатите!) е добър за всичко, свързано с нервите. Пие се по три пъти на ден и за месец-два вече имаш траен ефект. И с мен се получи така. Вземах билките като чай. Те се запарват, в пакетчета са. И шумът изчезна тотално за няма и три месеца.

Виолета Маркова, София

Можете да видите мнения за „Демир бозан“ и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Капки за шум в ушите

капки за шум в ушите
Добри капки за шум в ушите са Унифлокс, но само при случаи на зараза с бактерии
Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Освен чесновите капки за шум в ушите може да се използват и известните Унифлокс. Те обаче вършат работа само когато причината за появата на тинитуса е от бактериален характер. Причините за постоянното пищене могат да бъдат най-разнообразни, затова първо трябва да се разбере какви са те и после да се действа. Ако са на нервна или психическа основа, лечението е едно, ако са на механична база – съвсем друго.

Шум в ушите се забелязва най-вече при възрастните хора и обикновено е свързан с нарушение на мозъчното кръвообращение. Затова трябва да се лекува комплексно с другите заболявания, от които страда пациентът.

Този симптом невинаги може да бъде отстранен. При ефикасно медикаментозно лечение може да се постигне само намаляване на шума в ушите.

Наред с приеманите лекарствени препарати можете да се възползвате и от безвредните средства от народната медицина. Те също помагат за подобряване на състоянието.

Чесън и цвекло

Капки от цвекло

Можете например да използвате сок от цвекло. Настържете на ренде сварено цвекло, изцедете сока и 2-3 пъти на ден капвайте по 3-4 капки във всяко ухо. Добре е сокът от цвекло отначало да бъде разреден наполовина с преварена вода.

Някои хора са много чувствителни дори към това средство и усещат парене. Освен това 3 пъти на ден половин час преди ядене приемайте по 3-4 супени лъжици смес от сок от прясно цвекло и боровинка в равни пропорции.

Настойката от чесън

Можете да пробвате следното средство. Размачкайте с дървена лъжица голяма скилидка чесън и я залейте с 2 супени лъжици 30-процентна спиртна настойка от прополис. Сместа престоява 5 дни, след това се прецежда и 2 пъти на ден се натрива в областна на ушите.

Чесновата спиртна настойка може да се приема и вътрешно. Изчистете 300 г чесън, сложете го в еднолитрова бутилка и долейте с половин литър водка или 70-процентен спирт (това е по-подходящо). Сместа престоява 2-3 седмици на тъмно. От нея се приема по една супена лъжица вечер, разтворена в половин чаша топло мляко. Курсът на лечение е 3 месеца, след това трябва да се направи едноседмична почивка и лечението да се повтори.

Дайте мнение и Вие тук!

Упражнения при шум в ушите

В продължение на една минута интензивно разтривайте ушите си с пръсти, като в същото време колкото се може по-силно напрягайте лицевите мускули и рязко примигвайте с очи. Така ще чуете леко хрущене. Подобно усещане може да се случи, ако широко отваряте устата си. Повторете упражнението 20 пъти.

Закрийте ушите си с длани и в продължение на 30-40 секунди барабанете с пръсти по тила си.

Свийте ръцете си под ъгъл 90 градуса, също и китките в юмрук, но не силно, сложете ги на кръста си и 20-30 пъти отмятайте лакти назад – като пеперуда, която маха с криле.

Един-два пъти на ден масажирайте активните точки.

 1. Напипайте малката мека вдлъбнатина до ухото и в продължение на една минута натискайте силно с меката част на средния пръст.
 2. С меката част на палците на двете ръце една минута натискайте вдлъбнатините в областта на слепоочието. Те са на разстояние горе-долу един сантиметър от външния край на веждите.

Мнения на хората за билковото лечение

Билки помогнаха вместо Кавинтон
Атанас Ванков 01 Демир бозан шум в ушите
Атанас Ванков

Един тих постоянен шум в ушите започна да ме мъчи преди 4-5 години. Много се уплаших и търсех навсякъде да разбера причините. Първо се появяваше за кратко, а после стана постоянен. Лекарят махна с ръка и ми направи промивка, но шумът си остана. После имаше подозрения за нервни заболявания заради работата на компютъра. Пих Ноотропил, Селеногин и Кавинтон. Нищо. Шумът си е шум. Накрая той не издържа и ми препоръча билки. Демир бозан от 43 лева. Шумът спря и не се е появявал от тогава.

Атанас Ванков, Смолян

Вестибо вреди при Мениер!
Христина Петкова 02 Демир бозан шум в ушите
Христина Петкова

За един постоянен писък в ушите, който имах преди време, ми бяха изписвали Вестибо, защото докторката стигна до извода, че се дължи на увреждания в определени зони в мозъка и в средното ухо. Вестибото обаче не е добро при Мениер, който също се оказа, че имам, затова го сменихме с Кавинтон. Така или иначе шумът си остана. Принудих се да търся народни методи. Взех от евтиния Демир бозан, но той се оказа фалшив и само си дадох парите. Вторият опит обаче с Демир бозан на „Фарма витал“ прекрати шума.

мнения, отзиви, коментари, форум

Христина Петкова, Поморие

Има и Демир бозан менте!
Веса Михайлова 03 Демир бозан шум в ушите
Веса Михайлова

Кавинтон винаги ми е помагал, когато има нужда от оправяне на оросяването в мозъка. При преглед установиха, че постоянното ми виене на свят и пищенето и пукането в ушите се дължат на трайна липса на разходки на открито. Пих хапчетата и се разхождах всеки ден може би цяла година. Накрая нещата се оправиха с билки. Но тук може да стане грешка, ако се объркат билките. Говоря само за оригиналния Демир бозан, който е с кафявата правоъгълна кутия. Той помогна и се оправих.

Веса Михайлова, Плевен

Можете да видите мнения за „Демир бозан“ и да го поръчате за 43 лева ТУК =====> Поръчай Демир бозан ТУК!

Чаят може да се поръча и от ТУК:

Чай Демир бозан. Странични ефекти има ли? Какво лекува? Мнения

Още видове лечение на шум в ушите:

Капки за шум в ушите, хомеопатия и бабини рецепти

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Как да изберем капки за уши при отит?

Капки за уши при отит, хомеопатия, лекарства. Външен, среден и серозен. При възрастни и при деца

Среден отит при децата

6 Мнения

 1. Бисер Т.

  Имах от така наречения субективен шум в ушите, тоест само аз съм си го чувал и никой друг. Ще рече – на психологическа основа. За такива неща дават Кавинтон и Бетасерк, дадоха ми ги и на мен, макар не е едновременно, а когато се разбере, че едното не помага, дават другото и после пак първото. Накрая на мен ми писна и буквално, и преносно и започнах да ровя за някакви билки, защото ние винаги сме се лекували с билки, а баба ми никога не е чувала за Кавинтон. И не е глуха, за разлика от мен, който вече сериозно се притеснявах от евентуално оглушаване. Първо пробвах с прополис. Не ми хареса. Не действа. После попаднах на Демир бозан, които ми се сториха доста прехвалени. Изобщо не съм очаквал, че може да свършат някаква работа. Но пак бях прилежен и ги пих един месец по три пъти всеки ден. В началото нямаше никакъв ефект, просто нула. После след втората седмица редовен прием се започна с леко отслабване на шума, след третата намаля значително, а към края на четвъртата почти изчезна. Поръчал съм и втора кутия. Много е хубаво чайчето!

 2. Люсо М.

  Излекувах се от шум в ушите миналата година, като отидох на ушен лекар и той ми проми ушите с някакво специално апаратче. Преди това опитах може би пет вида различни лекарства, докато разбера, че причината е чисто механична – уши, запушени с кал.

 3. Анастасов

  Добра работа ми свърши прополис при шум в ушите като се смесва зехтин с прополисова тинктура и се слага по една капка в ухото, която се затиска с вълнено парцалче, да седи там 36 часа.

 4. Лакова

  Помага много да се включат разни хранителни продукти във вашата диета при шум в ушите. Задължително се яде повече чесън и лук. Добавяте и червени боровинки на корем. Ананас, може и от консерви, не е задължително да е пресен. Чай от лайка помага, но по-сигурно е с чая Демир бозан, защото е помогнал на адски много хора. Ядете също така и зародиши от пшеница.

 5. Купих си билките една по една от различни билкови аптеки и ги смесих, но нямаше ефект. Тогава разбрах, че комбинацията е тайна и не може така да стане работата. Затова си поръчах от оригиналните. По-скъпо излиза, но има ефект. Иначе даваш по-малко пари, но отиват на вятъра. Същото важи и за евтинджосите, които се продават. Да, евтини са, но това са изхвърлени пари на боклука. Да не говорим, че може и да ти навредят.

  • Лекар.БГ

   Всеки може да си забърка каквото си пожелае, но на свой риск. Има много ментета, които продават на по-ниска цена. Оригиналният чай Демир бозан няма нищо общо с тях. Междувпрочем ментетата също започнаха да увеличават цените си, защото всичко поскъпва. Ако купите нещо от фалшификатите, запомнете от кого сте поръчали, за да знаете после на кого да се обаждате за рекламация.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.