Пет храни срещу целулит

Съвременната козметология и дерматология предлагат истинско море от средства за борба срещу целулита, но нито едно не е достатъчно ефективно. А какво да кажем за теорията, че с храни срещу целулит проблемът може да бъде решен?

Дали наистина портокаловата кожа не може да се избегне чрез хранене? С храни срещу целулит? Ето няколко съвета от специалисти:

1. Списъкът от пет храни срещу целулит започва с лененото семе.

Включвайте го при всекидневното хранене. Ленените семена съдържат висока доза мастни ненаситени киселини Омега-3, припомнят от medikforum.ru. Благодарение на тях се поддържа влажността на клетките, съдържанието им от вода.

Високото водно съдържание води до възстановяване на клетъчните мембрани и постепенно се заличават следите от целулит. Ленените семена насърчават освен това производството на колаген.

2. Желатин.

Той е сред най-полезните храни срещу целулит, тъй като съдържа глицин и пролин. Тези аминокиселини подобряват еластичността на кожата, растежа на косата и ноктите, укрепват имунната система. Желатинът е истинска суперхрана за спасяване от целулит.

Демир бозан билки за бъбреци

3. Кафяви водорасли:

една перспективна “точка” от списъка с храни срещу целулит.

Съдържат полезни вещества, включително йод, много важен за щитовидната жлеза. Отклоненията във функциите й водят до наднормени килограми и целулит.

4. Изпивайте десетина чаши вода на ден.

Когато говорим за храни срещу целулит, отбелязването на водата е изключително важно. Десет чаши вода изглежда твърде много, но напоследък все по-упорито се цитират изследвания, според които нормалното средно потребление на вода за мъжете е 3 литра, а за жените – 2.2 литра.

храни срещу целулит

Избирайте храни срещу целулит всеки ден!

Водата буквално измива токсините от повърхностните слоеве на кожата; именно те правят видими пораженията от целулит.

5. Открийте белия чай.

Разрушаването на колагена и еластина води до обостряне на целулита. Белият чай е сред онези храни срещу целулит, с чиято помощ този деструктивен процес се забавя и неутрализира.

Имаме и добър текст за лечението на целулит с упражнения и масажи ТУК:

Упражнения за целулит; масаж, процедури

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *