храни срещу целулит
Избирайте храни срещу целулит всеки ден!

Пет храни срещу целулит

Съвременната козметология и дерматология предлагат истинско море от средства за борба срещу целулита, но нито едно не е достатъчно ефективно. А какво да кажем за теорията, че с храни срещу целулит проблемът може да бъде решен?

Дали наистина портокаловата кожа не може да се избегне чрез хранене? С храни срещу целулит? Ето няколко съвета от специалисти:

1. Списъкът от пет храни срещу целулит започва с лененото семе.

Включвайте го при всекидневното хранене. Ленените семена съдържат висока доза мастни ненаситени киселини Омега-3, припомнят от medikforum.ru. Благодарение на тях се поддържа влажността на клетките, съдържанието им от вода.

Високото водно съдържание води до възстановяване на клетъчните мембрани и постепенно се заличават следите от целулит. Ленените семена насърчават освен това производството на колаген.

2. Желатин.

Той е сред най-полезните храни срещу целулит, тъй като съдържа глицин и пролин. Тези аминокиселини подобряват еластичността на кожата, растежа на косата и ноктите, укрепват имунната система. Желатинът е истинска суперхрана за спасяване от целулит.

3. Кафяви водорасли:

една перспективна “точка” от списъка с храни срещу целулит.

Съдържат полезни вещества, включително йод, много важен за щитовидната жлеза. Отклоненията във функциите й водят до наднормени килограми и целулит.

4. Изпивайте десетина чаши вода на ден.

Когато говорим за храни срещу целулит, отбелязването на водата е изключително важно. Десет чаши вода изглежда твърде много, но напоследък все по-упорито се цитират изследвания, според които нормалното средно потребление на вода за мъжете е 3 литра, а за жените – 2.2 литра.

храни срещу целулит
Избирайте храни срещу целулит всеки ден!

Водата буквално измива токсините от повърхностните слоеве на кожата; именно те правят видими пораженията от целулит.

Дайте мнение и Вие тук!

5. Открийте белия чай.

Разрушаването на колагена и еластина води до обостряне на целулита. Белият чай е сред онези храни срещу целулит, с чиято помощ този деструктивен процес се забавя и неутрализира.

Имаме и добър текст за лечението на целулит с упражнения и масажи ТУК:

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

https://www.lekar.bg/2018/06/14/%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%82-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B6/

http://youtu.be/8o5xPQ5MBHw

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Как да изберем антицелулитен масажор през 2022 г.?

Мнения за антицелулитен масажор ‘2022. Как да изберем? Вендузи, вода и др.

Как да изберем антицелулитен масажор през 2022 г.? Мнения за шиацу масажор. Вендузи за целулит. …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.