храни срещу целулит
Избирайте храни срещу целулит всеки ден!

Пет храни срещу целулит

Съвременната козметология и дерматология предлагат истинско море от средства за борба срещу целулита, но нито едно не е достатъчно ефективно. А какво да кажем за теорията, че с храни срещу целулит проблемът може да бъде решен?

Дали наистина портокаловата кожа не може да се избегне чрез хранене? С храни срещу целулит? Ето няколко съвета от специалисти:

1. Списъкът от пет храни срещу целулит започва с лененото семе.

Включвайте го при всекидневното хранене. Ленените семена съдържат висока доза мастни ненаситени киселини Омега-3, припомнят от medikforum.ru. Благодарение на тях се поддържа влажността на клетките, съдържанието им от вода.

Високото водно съдържание води до възстановяване на клетъчните мембрани и постепенно се заличават следите от целулит. Ленените семена насърчават освен това производството на колаген.

2. Желатин.

Той е сред най-полезните храни срещу целулит, тъй като съдържа глицин и пролин. Тези аминокиселини подобряват еластичността на кожата, растежа на косата и ноктите, укрепват имунната система. Желатинът е истинска суперхрана за спасяване от целулит.

3. Кафяви водорасли:

една перспективна “точка” от списъка с храни срещу целулит.

Съдържат полезни вещества, включително йод, много важен за щитовидната жлеза. Отклоненията във функциите й водят до наднормени килограми и целулит.

4. Изпивайте десетина чаши вода на ден.

Когато говорим за храни срещу целулит, отбелязването на водата е изключително важно. Десет чаши вода изглежда твърде много, но напоследък все по-упорито се цитират изследвания, според които нормалното средно потребление на вода за мъжете е 3 литра, а за жените – 2.2 литра.

храни срещу целулит
Избирайте храни срещу целулит всеки ден!

Водата буквално измива токсините от повърхностните слоеве на кожата; именно те правят видими пораженията от целулит.

Дайте мнение и Вие тук!

5. Открийте белия чай.

Разрушаването на колагена и еластина води до обостряне на целулита. Белият чай е сред онези храни срещу целулит, с чиято помощ този деструктивен процес се забавя и неутрализира.

Имаме и добър текст за лечението на целулит с упражнения и масажи ТУК:

Демир бозан за безсъние

https://www.lekar.bg/2018/06/14/%D1%86%D0%B5%D0%BB%D1%83%D0%BB%D0%B8%D1%82-%D1%83%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B6%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%B6/

http://youtu.be/8o5xPQ5MBHw

За Марта Савова

Марта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: [email protected]За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Как да постигнем моментално спиране на хрема?

Моментално спиране на хрема. Пресичане на хрема при дете. Спиране на сополи

Как да постигнем моментално спиране на хрема? Как най-добре се прави пресичане на хрема при …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!