лечение на радикулит
Най-важното при лечение на радикулит обаче си остава движението и упражненията

Лечение на радикулит чрез движение и упражнения

Лечение на радикулит чрез активно движение и упражнения – сигурна рецепта за възстановяване

Чудесни упражнения и движение при радикулит даваме във видеото в края на материала. Радикулитът е особено неприятно възпаление на коренчетата на периферните нерви, които са разположени на гръбначния стълб.

Всеки един от тях реагира за сетивността при допиране и болка, чувството на студ и топлина… Какво лечение на радикулит да предприемем в такъв случай? Медикаменти, народна медицина или има някакво друго решение на проблема?

Специалистите ще ви посъветват да започнете лечение на радикулит на няколко етапа. Kaто за начало ще трябва да прибегнете до медикаменти от няколко групи, сред които са нестероидните противовъзпалителни средства, кортикостероиди и антидепресанти.

Всичко зависи от степента на възпалението и времето на неговата локализация. Колкото по-рано то е диагностирицано, толкова по-добре.

Най-важното при лечение на радикулит обаче си остава движението и упражненията.

Физическите натоварвания по специална програма ще увеличат притока на кръв към засегнатите мускули, което пък ще стимулира обмяната на веществата и ще спомогне за изхвърлянето от организма на вредните такива.

Дайте мнение и Вие тук!

Направете си графика така, че да започвате деня си с упражнения или разходки. Освен това е препоръчително и практикуването на някакъв спорт, който да бъде разрешен от лекаря ви след консултация с него. След гимнастиката подлагането на водни процедури с цел закаляване пък е още едно от важните неща в изпълнението на лечението.

Лечение на радикулит: Атакувайте го с народна медицина!

За Антон Василев

Прочети още

прищипан възпален нерв

Прищипан нерв на кръста. Билки и лекарства за възпален нерв на врата, гърба

Какво всъщност е прищипан нерв: симптоми, причини, лекарства. Възпален нерв на крака, гърба, кръста, плешката, …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.