Лечение на радикулит чрез упражнения

Лечение на радикулит чрез активно движение и упражнения – сигурна рецепта за възстановяване

Радикулитът е особено неприятно възпаление на коренчетата на периферните нерви, които са разположени на гръбначния стълб.

Всеки един от тях реагира за сетивността при допиране и болка, чувството на студ и топлина… Какво лечение на радикулит да предприемем в такъв случай? Медикаменти, народна медицина или има някакво друго решение на проблема?

лечение на радикулит

Най-важното при лечение на радикулит обаче си остава движението и упражненията

Специалистите ще ви посъветват да започнете лечение на радикулит на няколко етапа. Kaто за начало ще трябва да прибегнете до медикаменти от няколко групи, сред които са нестероидните противовъзпалителни средства, кортикостероиди и антидепресанти.

Фигурин билки за отслабване

Всичко зависи от степента на възпалението и времето на неговата локализация. Колкото по-рано то е диагностирицано, толкова по-добре.

Най-важното при лечение на радикулит обаче си остава движението и упражненията.

Физическите натоварвания по специална програма ще увеличат притока на кръв към засегнатите мускули, което пък ще стимулира обмяната на веществата и ще спомогне за изхвърлянето от организма на вредните такива.

Направете си графика така, че да започвате деня си с упражнения или разходки. Освен това е препоръчително и практикуването на някакъв спорт, който да бъде разрешен от лекаря ви след консултация с него. След гимнастиката подлагането на водни процедури с цел закаляване пък е още едно от важните неща в изпълнението на лечението.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу и вижте още по темата:

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *