Народни рецепти за Паркинсон. Лекарството Паркизан и др.

Има подходящи и неподходящи лекарства за паркинсон. Но много хубава е билковата рецепта с мед и хрян.

Това е хронично заболяване, предизвикано от нарушена обмяна на веществата в централната нервна система. Проявява се с ограничаване на движенията, треперене и трудна подвижност на мускулите. Заболяването може да бъде свързано с атеросклероза на кръвоносните съдове на главния мозък, с черепно-мозъчни травми, с лекарствена интоксикация, с тумор или енцефалит.

Идиопатичната форма на паркинсонизма.

Най-често срещаната форма е идиопатичната. Тя възниква след 50-годишна възраст и започва или с треперене на ръцете, или с частична или пълна скованост. Постепенно треперенето и нарушаването на походката се засилват, болният се прегърбва и ходи със ситни крачки.

Лицето му също става слабо подвижно, маскообразно. Паркинсонизмът се различава от старческото треперене, както и от церебралната парализа вследствие на инсулт.

По-рядко, но все пак се среща и медикаментозен паркинсонизъм, който се предизвиква от определени препарати. Естествено, приемът на тези препарати се прекратява и ако се приложи правилна терапия, признаците на паркинсонизма изчезват. Някои народни средства също помагат за подобряване състоянието на болните от паркинсон.

Масово се използва лекарството паркизан, но то задължително трябва да се приема след предписание от лекар. Защото не един и два са случаите, особено сред младите токсикомани и наркомани, паркизанът да се възприема извън неговото предназначение.

Това е така, защото той предизвиква странни халюцинации, ако се взима в по-голямо количество. Ако човек приеме 7-8 хапченца от паркизан, той може и половин седмица да бъде “вън от строя”, да вижда халюцинации и да постъпва не според разума си.

МЕД И ХРЯН ПРАВЯТ ЧУДЕСА ПРИ ПАРКИНСОН

Човек, страдащ от тази болест, трябва всекидневно, дори само веднъж на ден, да яде мед с хрян. Корените от хрян се измиват добре и се настъргват на ситно ренде. Кашицата се разрежда наполовина с вода, престоява 36 часа и се прецежда. Полученият сок се смесва със същото количество мед. От тази смес се приема по една супена лъжица сутрин на гладно и вечер преди ядене.

Много полезна също така е настойката, която се приготвя по следния начин. Смесват се цвят от лайка, глог, страшниче и бял смил – по 3 части от всяка билка. 2 супени лъжици от сместа се залива с 2 чаши вода, сместа се държи на водна баня 15 минути, изстудява се, прецежда се, след това се допълва с вода, докато се получи първоначалният обем – 2 чаши (400 мл).

Дайте мнение и Вие тук!

От нея се пие по половин чаша 3 пъти на ден. И още един полезен съвет: болните с паркинсон да употребяват по-често патладжани, пшенични кълнове и печени картофи.

Задължително вижте и ТОВА:

Демир бозан за безсъние

https://www.lekar.bg/2015/01/21/%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%BA%D0%B8%D0%BD%D1%81%D0%BE%D0%BD/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

старческа деменция

Старческа деменция – задължително ли ще ни се случи?

Старческа деменция: симптоми, лечение и лекарства. Старческо оглупяване Старческа деменция – за много хора това …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *