главоболие при деца
Появата на главоболие при деца може да е вследствие на проблеми със зрението

Главоболие при деца – какви мерки да вземем?

Появата на главоболие при деца може да е вследствие на проблеми със зрението

Появата на главоболие при деца е често срещано, но в много от случаите родителите не знаят как да реагират и какви мерки да предприемат, за да предотвратят проблема. Изследванията сочат, че продължителното главоболие при деца най-често се обуславя с проблеми в зрението.

Не са единични случаите, в които болката може да бъде породена и от нещо друго – дехидратация, настинка… Най-тежкото заключение може да се окаже смъртоносен тумор в мозъка, но за щастие това е сравнително рядко срещано.

Ако забележите, че детето ви се оплаква от перманентно главоболие, незабавно го заведете на лекар. Само медицинската намеса ще установи дали главоболието е провокирано от мигрена или има нужда от по-задълбочени изследвания. Почивка в тъмна стая винаги ускорява възстановяването, ако се касае за по-незначително и временно неразположение.

главоболие при деца
Появата на главоболие при деца може да е вследствие на проблеми със зрението

Посещението в лекарския кабинет обаче може да разкрие проблем със зрението на детето ви. Ако има нещо нередно с очите, вашият малчуган ще напряга очите си и няма как да не забележите това.

Дайте мнение и Вие тук!

Ако прекалява и със седенето пред компютъра, ситуацията ще се усложни още. Всичко това води до болка в областта на челото, която отслабва, при затварянето на очите и излизането на чист въздух. Офталмолог ще ви посъветва най-добре как да действате в такъв случай.

За Антон Василев

Прочети още

присаждане на роговица 01

Всичко за присаждане/трансплантация на роговица

Медицината е нещо, което не спира да се развива. Нещо повече, почти всяка седмица има …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.