Банани при диабет на гладно? Вредни ли са наистина?

Банан при диабет? Този плод благодарение на своята захарна структура наистина дава много енергия на организма.

При това бананите се разтварят постепенно и отделят енергията равномерно в продължение на по-дълго време.

Това уникално свойство на екзотичния плод поражда заблудата, че бананите могат да се употребяват вместо друга храна, например за закуска или обяд.

Диетолозите обаче предупреждават: вредно е да се ядат банани на гладно. Ако те се консумират постоянно, образуват много газове, сгъстяват кръвта и лимфната течност.

Тези отрицателни свойства ще се задълбочат, ако заедно с бананите пиете и вода. По-добре е, ако заедно с бананите похапнете солена храна или мед. Изключително вкусно лекарство.

Според една легенда за сътворяването на света Ева изкушава Адам не с ябълка, както сме свикнали да чуваме, а с банани. И това е напълно вероятно.

Първата бананова плантация в Китай датира от 200-та година след новата ера, а първият европеец, опитал този плод, бил Александър Македонски (през 327 година).

В Европа бананите намериха пазар в началото и средата на 20-и век. И веднага се харесаха и на млади, и на стари.

Фигурин лесно отслабване диета 10 килограма

Различните видове банани са наситени с органични киселини. Те са не само вкусни, но и полезни – богати на етерични масла и нишесте, които действат много добре при заболявания на стомашно-чревния тракт.

Бананите съдържат много калий, а калият е нужен на тези, които приемат антибиотици, а също и след физическо натоварване.

Контролират съдържанието на вода в организма и осигуряват киселинноалкалното равновесие.

Бананите изкарват шлаките от организма и действат успокояващо на нервната система. Учените са доказали, че тези плодове могат да намалят повишеното кръвно налягане. 2 банана на ден са достатъчни за тази цел.

Бананите подобряват и настроението. И това не е мит. Те участват при образуването в организма на веществото серотонин – хормона на щастието. Те са полезни и при състояние на хипогликемия, защото в 100 г банани се съдържат 18,8 г въглехидрати.

Дори болните от захарен диабет спокойно могат да си хапват банани.

Помагат при суха кашлица. Младите майки да обръщат по-голямо внимание, когато дават на децата си банани – те трябва да бъдат узрели. Дори корите на бананите са полезни. Те се измиват и изсушават, след това се стриват на прах и се съхраняват в буркан. Това е прекрасно средство против глисти.

Вижте и ТОВА:

Диабет. Чимен и др. 20+ билки, лекарства и храни за лечението му. Тип 1 и тип 2

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *