лечение с хума
Лечение с хума помага в редица случаи

Кога може да използваме лечение с хума?

При лечение с хума на тендовагинит от народната медицина очаквайте силен заздравителен ефект

Лечение с хума заема достойно място в златните страници на алтернативната медицина.

Ефектът и благоприятното влияние на хумата върху организма са доказани отдавна. Още през VI в.пр.н.е. Хипократ е описал методите й.

В какви случаи може да опрем до лечение с хума?

Приготвената за лечение хума на първо място трябва да бъде суха и добре изпечена на слънце. За целта я счукайте върху дървена дъска с дървено чукче.

Важно за отбелязване е, че нищо метално не бива да се допира до нея! След това поставете счуканата хума в съд и я залейте с преварена вода. Впоследствие трябва да престои на слънце няколко дни, а накрая я разбъркайте с дървена лъжица. Ако сместа се окаже прекалено гъста, я разредете допълнително, няма проблем.

Лечение с хума може да приложите при неприятни сухи екземи, кожни обриви, акне, сърбежи и възпаления. Желателно е да я ползвате като компрес в такива случаи.

Дайте мнение и Вие тук!
лечение с хума
Лечение с хума помага в редица случаи и ефектът е положителен

Хумената каша е доказана като лечебно средство и при редица други диагнози. Благопроятният й ефект е доказан още при отоци, тендовагинит, разширени вени, колит, синузит, изгаряния, дископатия, ухапване от насекоми, болка в главата, както и при всякакви физически травми.

Много хора опират до лечение с хума и при възпаление на венците. За целта на проблемното място се слага парче напечена на слънце хума, с която трябва да стоите около 1-2 часа.

Когато употребявате хума, не я смесвайте с алкохол или медикаменти. Съветваме ви да се консултирате  с лекар преди да предприемете подобно лекуване.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Какъв антибиотик се пие при ухапване от куче?

Компрес при ухапване от куче. Антибиотик, тетанус, последици

Какъв антибиотик се пие при ухапване от куче? Какъв компрес се прави? Възпаление, подутина и …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *