лечение с хума
Лечение с хума помага в редица случаи

Кога може да използваме лечение с хума?

При лечение с хума на тендовагинит от народната медицина очаквайте силен заздравителен ефект

Лечение с хума заема достойно място в златните страници на алтернативната медицина.

Ефектът и благоприятното влияние на хумата върху организма са доказани отдавна. Още през VI в.пр.н.е. Хипократ е описал методите й.

В какви случаи може да опрем до лечение с хума?

Приготвената за лечение хума на първо място трябва да бъде суха и добре изпечена на слънце. За целта я счукайте върху дървена дъска с дървено чукче.

Важно за отбелязване е, че нищо метално не бива да се допира до нея! След това поставете счуканата хума в съд и я залейте с преварена вода. Впоследствие трябва да престои на слънце няколко дни, а накрая я разбъркайте с дървена лъжица. Ако сместа се окаже прекалено гъста, я разредете допълнително, няма проблем.

Лечение с хума може да приложите при неприятни сухи екземи, кожни обриви, акне, сърбежи и възпаления. Желателно е да я ползвате като компрес в такива случаи.

Дайте мнение и Вие тук!
лечение с хума
Лечение с хума помага в редица случаи и ефектът е положителен

Хумената каша е доказана като лечебно средство и при редица други диагнози. Благопроятният й ефект е доказан още при отоци, тендовагинит, разширени вени, колит, синузит, изгаряния, дископатия, ухапване от насекоми, болка в главата, както и при всякакви физически травми.

Много хора опират до лечение с хума и при възпаление на венците. За целта на проблемното място се слага парче напечена на слънце хума, с която трябва да стоите около 1-2 часа.

Когато употребявате хума, не я смесвайте с алкохол или медикаменти. Съветваме ви да се консултирате  с лекар преди да предприемете подобно лекуване.

За Антон Василев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *