транквиланти
Транквиланти?

Ароматите от детството заменят транквиланти

Можем ли да се спасим от стрес и депресия без транквиланти?

Ароматът на маминия парфюм, запомнен от детството, може да ви помогне да се справите като възрастен с някакъв стрес. Да ви подейства успокояващо, както го правят добрите транквиланти. Експерти в областта на парфюмерията твърдят, че познатите аромати притежават мощно успокояващо действие и са в състояние да ви помогнат без транквиланти.

Ако сте се сблъскали със стрес, депресия или тревожно състояние, с паника – не бързайте да търсите транквиланти. Спомнете си някой от ароматите на вашето детство, съветват от medikforum.ru. Това може да е маминият парфюм, но може също да са ароматни пръчици, прясно изпечен хляб или ябълков сладкиш. Важното е те да са свързани с някакви приятни преживявания в безоблачните години на детството ви. Експертът в областта на парфюмерията Роджа Дав от Великобритания уверява, че този психологически “номер” може да свърши повече работа и от най-силните транквиланти.

“Ароматите стимулират синапсите в мозъка, които “включват” производството на хормони. Те от своя страна са отговорни за управлението на всяка функция и действие на организма”, обяснява Роджа Дав. Той обяснява действието на ароматите като транквиланти по следния начин.

Когато открием миризма, достойна да ни се хареса, да пробуди приятни усещания – то трябва да знаем, че този аромат съдържа множество ингредиенти. Всички те заедно предизвикват приятни асоциации. Тези асоциации в мозъка ни са закрепени чрез мирисовата памет за самия аромат. Когато отново усетим въпросния аромат, приятните асоциации се активират и именно това помага да победим тревожното състояние и да съхраним спокойствието си.

Дайте мнение и Вие тук!
транквиланти
Транквиланти?
Най-силен успокояващ ефект дават ароматите, създали подобна асоциативна връзка в детството ни. Това могат да са миризми от окосена трева, от любими лакомства. Да не забравяме, че човечеството от 21-ви век има въпиюща потребност от ефективни транквиланти. Според анкетите например 20% от жените във Великобритания страдат много често или постоянно от тревожни състояния.

транквиланти 3443522% от хората на Острова признават, че всеки ден са притеснени от парични проблеми или се страхуват за здравето и сигурността на близките си. Трябва ли всеки път тези хора да посягат към транквиланти?!
http://youtu.be/Xcwe7_gArtY

За Марта Савова

marta-savovaМарта Савова е дългогодишен журналист с насоченост в областта на здравната и социалната тематика, политиката, културата и финансите.За контакт: martasavova@yandex.ru.За информацията си използва главно своите контакти в медицинските среди, сред които има професори и национални консултанти, а също и материали на webmd.com, kp.ru и други авторитетни източници.

Прочети още

Лечение на хипохондрия с лекарства, билки и хомеопатия.

Хипохондрия: Как се лекува? Симптоми, лечение с билки, ефекти

Лечение на хипохондрия с лекарства, билки и хомеопатия. Симптоми: Страхова невроза (паническо разстройство), депресия. Действие …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *