Estee Lauder 03

Насладете се на всеки миг от живота, призовават от Estee Lauder

Голямата световна компания за козметика и парфюми Estee Lauder е създадена през 1946 година с убеждението, че всяка жена може да бъде красива, стига да полага грижи за себе си.

Есте Лаудър и съпругът ѝ Джоузеф се насочват към производството на продукти, които да бъдат полезни за здравето и добрия вид на кожата. Първоначално продуктите са предлагани чрез посещения по домовете, но от 1948 година Estee Lauder разполага с първия си щанд в универсален магазин.

Youth Dew е първият иновативен аромат на Estee Lauder

Продуктът, представен през 1953 година съчетава предимствата на парфюма и маслото за вана. Youth Dew бързо среща одобрението на клиенти по целия свят. Той е един от най-купуваните продукти на Estee Lauder и до днес. Ароматната композиция е разработена от Josephine Catapano. Уханието се открива с нотки подправки, алдехиди, нарцис, лавандула, портокал, праскова, бергамот и кока-кола. Флорално-пикантната сърцевина на аромата е съчетала карамфил, канела, роза, иланг-иланг, жасмин, лилия, касия и орхидея. Впечатляващият базов акорд е изграден от нотки тамян, толу-балсам, перуански балсам, дъбов мъх, пачули, кехлибар, ветивер, ванилия и мускус.estee-lauder-02

Някои от най-именитите парфюмеристи разработват ухания за Estee Lauder

Над 140 са парфюмите с марка Estee Lauder представени през изминалите 70 години. Ароматни композиции за бранда са проектирали Жан Керлео, Пиер Варгньов, София Гройсман, Ан Флипо, Хари Фремонт, Евелин Лаудер, Алберто Мориляс, Ив Касар, Доминик Ропион, Карлос Бенаим, Куентин Биш, Оливие Кресп, Ани Бузантиан, Жан-Клод Делвил, Морис Русел, Венсан Марсело, Софи Лаббе и др.

Парфюми Estee Lauder продължават да се лансират и след смъртта на създателката на бранда, когато компанията е поета от нейните синове и внуци. Внучката на Есте Лаудър – Аерин основава и своя луксозна линия за аромати и красота, която носи нейното име – AERIN Beauty.estee-lauder-01

Дайте мнение и Вие тук!

Флорално-плодовият аромат Estee Lauder Pleasures Flower е чудесен избор за пролетта и лятото

Лимитираното ухание е представено през 2014 година. Ароматната композиция озарява със своята свежест и жизненост още с връхните си нотки портокалов цвят, касис, бергамот и лимон. Сърцевината е дъхав флорален букет от жасмин, лилиум, роза и божур, подсилен с кокосов нектар. Базовият акорд е съставен от амброксан, тамян и ветивер. Estee Lauder Pleasures Flower притежава динамично и жизнерадостно ухание, което ще ви създаде много позитивни емоции.
Всички ухания в каталога на Estee Lauder насърчават за повече удоволствия и ни напомнят да ценим малките неща в живота. Голяма част от парфюмите запазват своята актуалност години наред, благодарение на стилните си и хармонични композиции.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

матраци 00165 аромати продукти за сън ароматерапия

Матраци с аромати за спокоен и здравословен сън

Ароматерапията не е новост в алтернативното лечение на редица здравословни състояния. Тя има подобна сила …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *