Енерготерапията е доказан лечебен процес

Енерготерапията е процес, при който енергията на лечителя-биоенерготерапевт протича към енергията на пациента.

Тази енергия може да стимулира директно имунната система на болния, кръвообращението в живия организъм и изхвърлянето на токсини. Освен това с вливане на по-силна енергия започват да текат възстановителните процеси в засегнатите от болестта тъкани и органи.

ВПРОЧЕМ

Енерготерапията е ефикасен метод за лечение на голям брой заболявания – остри и хронични. В някои случаи тя води до спирането на медикаментите като при стомашно-чревните заболявания, например невралгии, неврози, алергии, дихателни болести, проблеми с пикочните пътища и други. Чрез енерготерапия могат да се предотвратят някои не особено наложителни операции, например при дискова херния, камъни в жлъчния мехур, кисти на яйчниците и др.

Протичането на самия лечебен процес има общи закономерности и характеристики. Биоенерготерапевтът, особено ако е лекар и има силно биополе, знае точно как да започне да лекува болния орган или организъм. Още с първите лечебни сеанси започват активни промени, т. нар. лечебни реакции.

Активизира се общият и локален имунитет на организма, значително се променя кръвната циркулация, като се насочва към болните тъкани и органи, както и към периферията на тялото – краката и ръцете. С няколко думи – започва процес на активна дезинтоксикация и регенериращо възстановяване на болните тъкани. Лечебното изчистване се извършва чрез естествени отводняващи пътища:

 • дихателна система;
 • кожа;
 • храносмилателни органи;
 • пикочни пътища;
 • очни и ушни канали;
 • полови органи.

При тези процеси организмът на болния се изчиства от силно увредените клетки, от токсините, от инфекциозните агенти, от продуктите на обмяната, от конкременти в жлъчния мехур и в пикочните пътища.

СЛЕД СЕАНС СЕ УРИНИРА МНОГО ЧЕСТО

В резултат на лекуване с енергия у пациента могат да се появят най-различни усещания. Например:

 • учестено уриниране;
 • отделяне на тъмна, пенлива урина понякога с конкременти в нея;
 • изтичане на секрет от носа;
 • изхвърляне на обилни секрети от долните дихателни пътища – бронхите и белите дробове;
 • изтичане на вагинален секрет при жените с различен вискозитет, количество и цвят;
 • изтичане на секреция от очните или от ушните канали;
 • в някои дни – по-обилно изхождане по голяма нужда.

Освен тези признаци е твърде възможно да се появят внезапни изпотявания, временни кожни обриви или зачервявания, увеличаване на мускулните или на ставните болки за няколко дни, една или две безсънни нощи и още толкова – засилено чувство за отпадналост.

ВНИМАНИЕ!

При жените, които страдат от гинекологични заболявания, например възпаления, кисти на яйчниците, миома на матката и др., се появява силно изтичане на секрети през вагината, скоро започват да падат твърди материи с различна големина. След като отминат тези реакции, пациентите изведнъж започват да усещат увеличаване на силата и енергията си, тялото им като че ли става по-леко, стават много подвижни.

Усещането е невероятно.

Дайте мнение и Вие тук!

УСЕЩАНЕТО:

ПРЕДИ ДА ОЗДРАВЕЕ, ТЯЛОТО ИЗПАДА В КРИЗА

В повечето случаи пациентите възприемат тези реакции като “добре дошли”. Но има и такива, които се плашат от подобни усещания, а не трябва. Ние сме длъжни най-напред да обясним на пациента за тези реакции на организма. И най-важното, че съпътстват оздравителния процес.

“Фигурин

Важно е да се знае, че всяка криза на организма след енергийна намеса, води до освобождаване на тялото от болното, увреденото, възпаленото. Повечето хора са достатъчно интелигентни и знаят, че този вид лечение води не само до потискане на симптомите, но и до реалното изхвърляне на отпадъчни продукти от организма. Което от своя страна води до оздравителния процес.

СЛУЧВА СЕ И ТОВА

B много редки случаи лечебните промени настъпват почти незабелязано от пациента по много деликатен начин. В такива случаи, с всеки изминал ден, болният се чувства все по-добре и по-добре, без неприятни усещания или други изразени реакции в тялото си.

Тези лечебни реакции имат различна интензивност и характеристика, продължителност и последователност. Това зависи от редица фактори:

 • вида на заболяването;
 • степента на увреждането на органите;
 • възрастта на пациента;
 • състоянието на имунната му система;
 • регенериращите способности на тялото;
 • способността на организма да приема и да задържа лечебна енергия;
 • духовния потенциал на пациента и начина му на живот.

ПРЕДИМСТВАТА НА ЕНЕРГОТЕРАПИЯТА

Тя има редица предимства пред много други форми на терапия и те са следните:

 1. няма никакви странични ефекти;
 2. няма противопоказания;
 3. провеждането на такава терапия не само че не причинява неприятни усещания у пациента, но веднага се усеща изчезването на болките, усещането на силно затопляне, а отпускането и успокояването са невероятни.

ФАКТ

 • С методите на съвременната наука, в научноизследователските институти в най-развитите икономически страни по света е доказано по безспорен начин, че енергията на хората с лечебни способности въздейства върху клетъчните култури в лабораторни условия. Включително и в молекулярната структура на водата, на болни растения, животни и хора.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!