Кажи ми какво ядеш, за да ти кажа какво момиче или момче ще родиш

Донякъде по храненето бременност може да се познае дали ще родите момче или момиче.

Нина Янсон, известeн шведски физиолог, е стигнала до любопитен извод: тя открила, че начинът на хранене на бременната жена може доста разнообразно да влияе на развитието на плода в зависимост от пола на бъдещето дете.

Така, в резултат на наблюдение на 49 бременни жени Янсон установила, че зародишите от мъжки и женски пол по различен начин реагират на едни или други отклонения в майчиното хранене.

Например, ако бременната жена употребява повече мазнини,които се съдържат, да речем в рапичното масло или зехтина, в ядките или авокадото, то родилото се момиченце впоследствие може да има наднормено тегло.

При момчетата това ще се случи ако майката набляга на въглехидратите. Освен това било установено, че в семейства, в които и двамата родители пушат, два пъти по-често се раждат момчета, отколкото момичета.

А жените, които са продължили да пушат по време на бременността, раждат почти три пъти по-рядко момчета, отколкото тези, които не пушат или са спрели пушенето.

Дайте мнение и Вие тук!

Според мнението на учените това е предизвикано от факта, че ембрионите от мъжки пол като цяло имат по-малка жизнеспособност. Именно затова по-рядко се раждат момчета, отколкото момичета.

Самият пол на детето обаче няма как да се определя от това, което ядем. Ние не сме машини, на които от едната страна вкарваме храна, а от другата произвеждаме деца.

За Маргарита Алексиева

Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

АБОНИРАЙ СЕ БЕЗПЛАТНО!

Получавай на мейла си новите публикации на Лекар.БГ

Публикуваме рядко, не пропускайте!АБОНИРАЙ СЕ!