кои хапчета за напълняване са най-добри
Хапчета за напълняване

Ето кой гълта хапчета за… напълняване!

Целият свят е луднал по диети, хапчета и добавки за отслабване – а в Индия се борят за напълняване и диетите са с обратен ефект!

Преди да минем към интересната история, нека да кажем на хората, които търсят бърз отговор: Най-добрите хапчета за напълняване са тези с бирена мая. Също работа вършат и всякакви калорийни коктейли, протеинови шейкове на корем и други подобни. Да не забравяме тестените изделия, но те може да ви докарат и диабет, така че не прекалявайте изобщо с тях!
Младите индийки мечтаят да имат закръглени форми, защото така ще се харесат повече на своите мъже и приятели.

Мъжете в тази страна очевидно харесват по-пищни дами; нормата за красота тук е формирана от Боливуд, а звездите на индийското кино нямат нищо общо с почти безплътните образци от рода на Кийра Найтли или Виктория Бекъм.

За да се доближат поне малко до сочните звезди на Боливуд, безброй жени в Индия гълтат хапчета за напълняване, коментират от medikforum.ru.

Индийското издание на списание Vogue вече е посветило страници на култа към ренесансовите пропорции в противовес с мършания идеал на останалия свят. В същото време лекарите са разтревожени, че хапчетата за пищна фигура съвсем не са безобидни.

Те съдържат стероиди и ако бъдат приемани дълго време, могат да предизвикат остеопороза и глаукома, а също така сериозно да увредят черния дроб.

Според данни на индийските здравни власти предпчитаните от индийките таблетки са практин и бетнезол. Първото е антихистамин, който стимулира апетита. Второто е кортикостероид за лечение на алергии.

Дайте мнение и Вие тук!

Натрупването на килограми е резултат от продължителния прием на хапчетата. Паралелно с това обаче има опасност да бъде увреден черният дроб, да се развие медикаментозна жълтеница, да се появят хаолюцинации.

Другите негативи на хапчетата за напълняване са депресиите и провокираните мисли за суицид, както и образуването на тромби в кръвта.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

Ето защо е полезно да имаш голямо дупе!

Учените разкриват, че голямото дупе носи ползи за здравето! Оказва се, че да имаш голямо …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *