80% от човечеството страда от лумбаго

Вибриращ колан спасява от болки в гърба!

Вибриращ колан спасява от болки в гърба и кръста! 80% от човечеството страда от лумбаго. Нов вид вибриращ колан ще помогне на хората с болки в гърба да се спасят от тях и да се научат да седят правилно.

От болки в долната част на гърба (лумбаго) страда 80% от човечеството, пише medikforum.ru. Проблемът може да се появи в различна възраст и да “държи” някого дълго време. Вибриращият колан Lumbia е спасението за всички тези хора. Благодарение на него ще могат да бъдат избегнати и множество хирургически интервенции, резултатът от които не винаги е положителен.

Коланът е високотехнологичен продукт, в който са вградени сензори – те показват доколко правилно даден човек държи тялото си. Ако гръбнакът е изкривен, поясът започва да вибрира и изпраща сигнали за необходимост от изправяне. Lumbia на практика е здравен надзирател, който следи за това винаги да ходим с изправен гръб, а правилната стойка да се превърне в един от рефлексите ни.

Цялата информация за нашето двигателно поведение се подава към компютър, а оттам данните отиват при терапевт за разработване на инвидуално лечение и комплекс лечебна гимнастика. Физиотерапевтите припомнят, че правилната стойка е един от факторите на профилактиката срещу възможните пристъпи на лумбаго.

Много често причините за лумбалните пристъпи не могат да се установят. Обикновено дискомфортът в долната част на гърба се предава на седалищните части и слабините. Болките в гърба се усилват при ходене, обикновено терапията е дълъг покой и обезболяващи. Нерядко се препоръчват операции.

Хирургът ней-често се намесва, когато лумбагото започне да се отразява на работата на червата и пикочния мехур. У болния прогресира слабостта в крайниците, което се обяснява с притискане на нерви.

Дайте мнение и Вие тук!

Погледнете и ТУК:

https://www.lekar.bg/2007/12/17/%D0%B1%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%B8%D0%B2%D0%B3%D1%8A%D1%80%D0%B1%D0%B0/

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

диклак или диклофенак?

Диклак или Диклофенак на таблетки (хапчета)? Плюсове и минуси на гел, ампули и др.

Кога действа това лекарство. Диклак гел. Диклофенак. На таблетки. На ампули (инжекции). Мнения в коментарите …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.