Часовник Casio-G-SHOCK-01
Като част от своята линия спортни часовници Casio G-SHOCK,

Новият тънък фитнес часовник на Casio G-SHOCK

Като част от своята линия спортни часовници Casio G-SHOCK, марката наскоро пусна моделът GBD-200, здрав, но тънък ръчен часовник, който съчетава класическа естетика на G-SHOCK с функционалност, която бегачите много ще харесат. Часовникът се свързва с приложението за смартфон Move на G-SHOCK и ви позволява лесно да проследявате вашите стъпки и тренировки. Предлага се в два цвята – черен и неоновожълт.

Най-непосредствено забележимата характеристика на Casio G-SHOCK GBD-200 е колко е тънък. В сравнение с други часовници за фитнес, моделът GBD-200 е значително по-лек и има по-тънък профил на корпуса. Когато бягате с други фитнес часовници, те могат да бъдат доста тежки и неудобни на ръката, но при този модел дизайнерите от Casio са помислили за комфорта и удобството при носене.

Вероятно си мислите – „Лек е! Трябва да е крехък”. Но това едва ли е така. Подобно на другите часовници на Касио, GBD-200 дава приоритет на издръжливостта. Корпусът и рамката са направени от устойчива на удар смола, дисплеят е защитен зад минерално стъкло и е водоустойчив до 200 метра или 20 BAR. Опитайте да използвате другия си умен фитнес часовник до такива дълбочини.

G-SHOCK GBD-200 е лесен за настройка. Просто задръжте бутона в горния ляв ъгъл на часовника за две секунди, за да се покаже менюто с настройки. Натиснете сдвояване, след което го свържете чрез приложението G-SHOCK Move на вашия смартфон. Оттам можете да създадете профил с всичките си статистики като възраст, тегло и височина. След като настроите акаунта си, тръгвате към състезанията.

Самото приложение е толкова интуитивно, колкото и часовникът. Позволява ви да преглеждате пробега си за месеца, да задавате цели за изминато разстояние, да преглеждате изгорените калории, средното темпо и др. Той дори ви позволява да добавяте дейности ръчно, ако забравите да сложите часовника си, преди да излезете. Има и удобна функция за намиране на телефон, до която можете да получите достъп през часовника и ще издаде звуков сигнал на телефона ви, за да ви помогне да го намерите, дори ако е в безшумен режим.Casio-G-SHOCK-02

Дайте мнение и Вие тук!

Подобно на приложението, дисплеят на GBD-200 също показва регистрационните данни на вашите дейности, за да можете лесно да следите как вървите към целите си. Това е полезна функция, за да останете мотивирани и да следвате целите си, когато напредъкът ви е просто един поглед от китката ви.
Но може би най-удобната характеристика на GBD-200 е неговият живот на батерията. Когато повечето фитнес часовници използват акумулаторна литиево-йонна батерия, GBD-200 работи с една батерия CR2032, която ще издържи около две години, преди да се наложи да бъде сменена.

Автор: Chasovnici-bg.com

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *