Chasovnici Majki Damski 02

Ето кои са 10-те най-хубави и евтини мъжки часовници Casio. Тук са и дамските

Ако търсим какво да изберем между хубави и в същото време евтини мъжки часовници, но и дамски, тази класация ще ни свърши отлична работа

Стилният и качествен часовник подчертава статуса на своя притежател. Много съвременни хора от двата пола не си представят деня без ръчния аксесоар, въпреки смартфоните. Днес часовникът не просто показва времето, а е индивидуалност и белег за стил. На часовника винаги се обръща внимание.

Сред марките изпъква японската Casio, защото предлага нескъпи мъжки и дамски модели с различни типове циферблат и функционални възможности. Някои са със стрелки, други – не, но главното условие при тях е достъпност като цена срещу високо качество и прекрасна функционалност.

Цените в нашия обзор сверихме с Мегамол за часовници Chasovnici-bg.com.

10-те най-хубави и евтини часовници Casio

Серии

#1 Серия Casio Edifice / Цена 131 – 372 лв

Първите Casio Edifice излизат през 2006 г. и досега се превръщат в основна и много харесвана серия, която съчетава спортни и елегантни тенденции с желязна универсалност. Класическата насоченост на линията със спортен уклон отлично подхожда както на делови костюм, така и на облекло в свободен стил. В стилния корпус японците съумяват да въведат солидна функционалност. Базови качества са устойчивост на вода, соларна батерия, кристални или сапфирени стъкла. Уникална за Casio е линията Slim Case с невероятната дебелина на корпуса от само 7.8 мм.

#2 Серия Casio G-Shock / Цена 179 – 1244 лв

През 2020 г. Casio зарадва почитателите си с обновяване на популярната си линия със свежи модели, които приятно радват с оригинален дизайн и отлична функционалност. Тази серия почита здравината и предлага рядко срещана устойчивост. Както казва името, тези часовници издържат на екстремни външни фактори. Те са с агресивен дизайн, спортна линия и интересни цветови решения. Те са изключително популярни, независимо от възрастта на своите почитатели. С тях може да се плува и дори да се практикува гмуркане.

#3 Серия Casio Baby-G / Цена 181 – 256 лв

В тази си серия Casio поднася своите комплименти на дамите, които искат не само красив аксесоар, но и здрав, практичен часовник. Те са устойчиви на удар и вода, макар да изглеждат нежни. Дизайнът е женствен, в романтични цветове от бяло до червено. И понеже дамите почитат и елегантната опаковка, тези часовници радват и с кутийките от метал и емблема на марката и серията.

Фигурин бързо отслабване при Хашимото

#4 Серия Casio Pro Trek / Цена 140 – 469 лв

Това е колекция от часовници за туризъм, пътешествия и активно прекарване на времето. Те са идеалният избор, ако мъжът търси достъпност като цена, надеждност и разностранна функционалност. Използвани са водещи технологии и здрави материали – най-добрите в своята класа. Часовниците от Pro Trek имат сензори за налягане, температура, посока, височина. Автоматично се сверяват по сателитен път. Батериите са соларни.

#5 Серия Casio Sheen / Цена 224 – 295 лв

А това е една прекрасна блестяща серия за дамите, които искат да носят бижу и то да им върши работа. Серията включва модерна функционалност с възможност да се подбере верижка или каишка по свое предпочитание – с позлата, оксидирани или от естествена кожа, може би инкрустирана с кристали.

#6 Серия Casio Classic / Цена 50 – 200 лв

Отличават се с висока надеждност, типичният за Casio дизайн и базов набор от функции. Нещо повече – ази серия привлича вниманието със своята повече от разумна цена. Класическите модели са достатъчно интересни, без да е необходимо за тях да се простим със сериозна сума пари. Циферблатите се разчитат лесно, материалите са здрави и от премиум качество, каишките са практични. Мъжките модели са по-функционални. Накратко: модерен и стилен аксесоар с максимална практичност.

Дайте мнение и Вие тук!

#7 Casio Wave Ceptor

Часовници със радиосинхронизиране. Практически те са част от визираните дотук серии, но ги обединява автоматичното сверяване. Технологията е на Casio – часовникът приема сигнал от шест възможни източника. Някои от моделите са съчетани със слънчева батерия.

Модели

#8 Casio AE-1000, AE-1200 и AE-2000 / Цена 62 – 66 – 85 лв.

Тези модели се отличават с безукорна точност и изискана вежливост на дизайна. Ако го ползвате разумно, литиевата батерия ще стигне за 10 години. Моделите показват времето във всичките 31 часови зони + мултитайм (показва времето в четири различни града) и карта на света. Това са най-евтините и същевременно функционални модели. Имат уникален външен вид на циферблата и класически квадратен корпус. При AE-2000 имаме имитация на стрелки върху дисплея, режим на текущо време и световно време, секундомер, обратно броене. Дисплеят прилича на уред от самолет.

#9 Casio AE-2100 и АЕ-3000 / Цена 75 лв

Тези модели са идеално решение за любители на точността и за хора, които имат нужда от напомняне. Например вие приемате лекарства или тренирате, AE-2100 и АЕ-3000 ще ви сигнализират. Те подават звуков сигнал в определено време, което се настройва от 1 секунда до 100 часа. Моделите имат богата функционалност – световно време, секундомер, таймер, 5 независими будилници, автоматичен календар, обратно броене. Корпусът е от полимерна пластика, а стъклото е минерално – здраво, устойчиво към надраскване. Батерията е с издръжливост от 10 години. Освен това са водонепроницаеми

#10 Casio SGW-100, SGW-450 и SGW-1000 / Цена 126 – 244 лв

Те са от най-младите модели на серията ProTrek. Само още два от серията предоставят барометър, мерят стъпки и температура. Те не харчат енергия, когато не е нужно. Casio SGW-450 е по-лек и почти не се усеща на китката. Разликата е почти 10 г. от други стандартни модели. SGW-1000 с цена от 244 лв е на много високо ниво. Тук имаме компас, висотомер, барометър, термометър, автоматична LED светлина, световвно време, обратно отчитане на времето, 5 будилника. Добре работи дори при–10°C, което е отлична характеристика за електронни часовници.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *