Alkalna Voda 01

Как сами да си направим алкална вода. Как се ползва pH модулатор

Нормално човешката кръв има pH 7,40 +/- 0,02. Слюнката и другите телесни течности също са в диапазона 7.0 – 7.5. Слабоалкалната среда е идеална за нашата обмяна.

При подкиселяване на тялото се притъпява имунната система, забавят се метаболизмът, изработването на хормони и тяхното действие, предаването на нервни сигнали. Патогенната микрофлора се чувства комфортно. Образуват се свободни радикали, които си разболяват и състаряват. Те са виновни и за появата на тумори.

За щастие лесно коригираме вътрешната си среда при подкиселяване. Използваме алкална вода или още по-добре – специални препарати. Водещ сред тях е pH Модулатор от Biotica.bg.

Полза от алкализиране на организма

Течности с pH 8 – 9 алкализират организма и провокират множество благоприятни ефекти. Нарушеният баланс на киселини и алкали в тялото се премахва като фактор за заболявания.

Приемът на алкална вода/ pH модулатор от Biotica.bg води до 20+ ефекта. Ключовите:

  • Симулира метаболизма, подпомага стопяването на ненужни мазнини, регулира теглото;
  • Осигурява своевременно извеждане на шлаките и токсините, натрупани като страничен продукт от химическите реакции в тялото. Рефрешва черния дроб;
  • Възстановява клетките и тъканите, забавя стареенето;
  • Премахва отоци и подпухване като резултат от застой на течностите. Профилактира камъни в бъбреците;
  • Подпомага диабетиците (глюкозата е силен окислител), лечението на пикочни възпаления,
  • Добавя калий и натрий, участващи в така наречените невромедиатори. В резултат се лекува депресия, безсъние, хронична умора;
  • При ниско pH калцият напуска костите, които стават чупливи, появяват се ставни болки;
  • Киселата среда е благоприятна за злокачествени новообразувания, а алкалната забавя развитието им, дори да са вече факт.

Можем още дълго да изреждаме ползите от алкализирането чрез pH модулатор от Biotica.bg или алкална вода – за имунитета, против патогени, при болни органи, за сърцето, за изчистване на съдовете, против холестерол.

Как да направим алкална вода вкъщи

  • Със сода: на 1 л вода добавяме по 0,5 ч.л. сода, готварска сол и захар на вкус. Но тази рецепта не е препоръчителна за хипертоници и при бъбречни проблеми;
  • С лимон: един среден по размер плод се нарязва на няколко едри парчета и се залива с 2 л вода + 1 ч.л. сол. Отлежава под капак 12 часа. Напитката има кисел вкус, но задейства алкална реакция;
  • С йонизация: затова ни трябва специално устройство, наречено йонизатор на алкална вода, което чрез електролиза разделя водата на алкална и кисела. Първата се пие, а втората е добра за миене;
  • С дестилатор: устройство, което изчиства от примеси. След това водата се кипва за 30 минути и се добавя препарат за алкализиране;
  • Чрез замразяване: при кристализиране се отделят солите и вредните примеси. Размразената вода е чиста и с pH=7. За по-добър резултат се алкализира допълнително.

Има народни рецепти за алкализиране на вода с помощта на яйчени черупки и други подобни методи, но ефективността им не е официално потвърдена. Най-сигурно е да се използват минерализатори.

Дайте мнение и Вие тук!

PH Модулатор от Biotica.bg

PH Модулатор, който се поръчва от Biotica.bg, е комплексен препарат, базиран на растителни екстракти и ĸaпpилoвa ĸиceлинa. Добавката алкализира средата в организма и води до всички посочени дотук благоприятни изменения. Освен това подпомага бъбреците и е супер при обменни нарушения като подагра. Приемането й намалява пикочната киселина и въобще киселинността на урината.alkalna-voda-02

Препаратът от Biotica.bg е супер решение и за хора, които се натоварват физически. Капсулите редуцират отлагането на млечна киселина, което енергизира тялото, подобрява издръжливостта му, оздравява съдовете, полезни са за костите и сърцето.

Доза: 2 капсули за ден, курсов прием минимално 3 месеца.

За Радост Ангелова

Радост Ангелова е редактор и репортер в множество национални и регионални вестници и електронни медии с над 30 години стаж в областта на здравеопазването, социалните политики и бизнеса.

Прочети още

Твърденията за ползите от консумацията на т.нар. Канген вода са изключително много и разнообразни. Ще ви представим различни мнения за ползите и вредите от нея.

Канген вода. Мнения, ползи и вреди

Твърденията за ползите от консумацията на т.нар. Канген вода са изключително много и разнообразни. Ще …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *