Спиране на ксанакс

Спиране на Ксанакс. Как да го направя?

Какво ще чувствам, когато спра да приемам Ксанакс?

При спиране на Ксанакс, ако не се направи правилно, могат да се появят симптоми на отнемане, включително тревожност, депресия, халюцинации, пристъпи на паника, психоза, мисли за самоубийство, лоша концентрация, главоболие, безсъние, кошмари, раздразнителност, проблеми с паметта, промени в настроението, мускулни спазми и болки, тахикардия, повишено изпотяване, треперене, гадене, повръщане и диария.

Какво мога да използвам, когато ми свърши Ксанакс?

Ако ви свърши Ксанакс, трябва да говорите с вашия доставчик на здравни услуги за най-добрия курс на действие. Те може да са в състояние да предпишат подобно лекарство, да коригират плана ви за лечение или да предоставят други препоръки за управление на вашите симптоми.

Можете ли да приемате бензо цял живот?

По принцип бензодиазепините не са предназначени за продължителна употреба. Ако някои хора може да се нуждаят от продължаващо лечение с бензодиазепини, обикновено се препоръчва да се проучат алтернативни лечения и стратегии за управление на тревожност или други състояния.

Колко бързо можете да намаляваме бензодиазепините?

Скоростта на намаляване на бензодиазепините ще зависи от индивидуалните фактори като дозата, продължителността на употреба и конкретното лекарство. Като цяло се препоръчва постепенно намаляване в продължение на няколко седмици или месеци, за да се сведат до минимум симптомите на отнемане и да се осигури безопасност.Stopping Xanax. How to do it_ 05

Оттеглянето от бензодиазепините на вълни ли става?

Да, симптомите на отнемане на бензодиазепин могат да се появят на вълни, с периоди на подобрение, последвани от периоди на засилване. Това може да направи процеса на отнемане предизвикателен и непредсказуем и подчертава важността на работата с лекар за разработване на безопасен и ефективен план за намаляване. Още ТУК: За спирането на Ксанакс!Stopping Xanax. How to do it_ 07

Какво се счита за дълготрайна употреба?

Дългосрочната употреба на бензодиазепини обикновено се определя като употреба за повече от 4 седмици, въпреки че някои проучвания показват, че дори по-краткосрочната употреба може да доведе до физическа зависимост и симптоми на отнемане.

Бензодиазепините причиняват ли мозъчни увреждания?

Има доказателства, които предполагат, че дългосрочната употреба на бензодиазепини може да има отрицателни ефекти върху функцията и структурата на мозъка, въпреки че степента и тежестта на тези ефекти все още се проучват. Важно е да използвате бензодиазепини само според указанията и под ръководството на лекар, за да сведете до минимум риска от неблагоприятни ефекти.Stopping Xanax. How to do it_ 04

Има ли естествени алтернативи на бензодиазепините?

Има няколко естествени алтернативи, които могат да бъдат ефективни за справяне с тревожност или други състояния, за които обикновено се използват бензодиазепини. Те могат да включват упражнения по концентрация и медитация, техники за релаксация и диетични промени. Важно е да говорите с лекар, преди да използвате каквито и да е естествени лекарства, тъй като те могат да взаимодействат с други лекарства или да имат свои собствени рискове и странични ефекти.

Кой е най-малко пристрастяващият бензодиазепин?

Докато всички бензодиазепини имат потенциал за пристрастяване и зависимост, някои се считат за по-малко пристрастяващи от други. Сред най-често използваните бензодиазепини се смята, че лоразепам и оксазепам имат по-нисък риск от пристрастяване в сравнение с други лекарства от същия клас.Stopping Xanax. How to do it_ 06

“Фигурин

В обобщение, спирането на Ксанакс трябва да става постепенно под ръководството на лекар, за да се избегнат симптоми на отнемане и други усложнения. Графиците за намаляване обикновено включват редуциране на дозата с малки количества на всеки няколко дни или седмици. Важно е да сте наясно с потенциалните симптоми на отнемане, включително тревожност, депресия и други физически и психологически ефекти.

Ако ви свърши Ксанакс, говорете със своя лекар за вашите възможности за управление на симптомите. Въпреки че бензодиазепините могат да бъдат полезни за лечение на определени състояния, те не са предназначени за дългосрочна употреба и трябва да се проучат алтернативни лечения и стратегии, когато е възможно.

Дайте мнение и Вие тук!

Вижте и ТОВА: Мнения за Ксанакс. Възможна ли е смърт от Ксанакс? И алкохол може ли? Има ли заместител без рецепта?

Ето някои стъпки, които можете да предприемете, за

Stopping Xanax. How to do it_ 03

да спрете приема на Ксанакс:

  1. Говорете със своя лекар: Обсъдете решението си да спрете приема на Ксанакс. Той могат да създаде график за намаляване, който постепенно редуцира дозата Ви с течение на времето, и да наблюдава симптомите Ви, за да е сигурен, че сте в безопасност през целия процес.
  2. Следвайте графика за намаляване: Придържайте се към графика за намаляване, предоставен от вашия лекар. Това обикновено включва постепенно намаляване на дозата Ви Ксанакс в продължение на няколко седмици или месеци.
  3. Управлявайте симптомите на абстиненция: Дори при постепенно намаляващ график може да изпитате симптоми на абстиненция. Някои често срещани симптоми включват тревожност, безсъние, изпотяване и тремор. Вашият лекар може да препоръча лекарства или други лечения, за да помогне за справяне с тези симптоми.
  4. Потърсете подкрепа: Преминаването през отнемането на Ксанакс може да бъде предизвикателство, както физически, така и емоционално. Потърсете подкрепа от близки, терапевт или група за подкрепа, които да ви помогнат в процеса.

Stopping Xanax. How to do it_ 02

  • Помислете за терапия: Оттеглянето от Ксанакс може да бъде емоционално предизвикателство и може да е полезно да потърсите терапия или консултация за справяне с всяко основно безпокойство или други проблеми с психичното здраве. Терапевтът може да осигури подкрепа и насоки, докато навигирате в процеса на оттегляне и работите за дългосрочно възстановяване.
  • Бъдете търпеливи: Възстановяването от оттеглянето на Ксанакс е постепенен процес, който отнема време. Бъдете търпеливи със себе си и празнувайте малките победи по пътя. Не забравяйте, че всяка стъпка напред, колкото и малка да е, е стъпка в правилната посока.
  • Поддържайте връзка: Важно е да поддържате връзка с други хора по време на процеса на спиране. Обърнете се към приятели и семейство за подкрепа или помислете за присъединяване към група за подкрепа за преминаващи през подобни преживявания. Наличието на силна система за поддръжка може да ви помогне да останете мотивирани и позитивни през целия процес.
  • Разработете стратегии за справяне: Докато се ориентирате в живота без Ксанакс , важно е да разработите здравословни стратегии за справяне, за да управлявате стреса и безпокойството. Това може да включва упражнения, дълбоко дишане, водене на дневник или прекарване на време сред природата. Чрез разработване на здравословни стратегии за справяне можете да намалите риска от рецидив и да подобрите цялостното си благосъстояние.

Stopping Xanax. How to do it_ 01

  1. Избягвайте други пристрастяващи вещества: Ако имате история на пристрастяване или злоупотреба с вещества, важно е да избягвате други пристрастяващи по време на процеса на отнемане на Ксанакс. Това може да включва алкохол, опиоиди или други наркотици. Използването на други пристрастяващи вещества може да увеличи риска от рецидив и да подкопае напредъка ви.
  2. Празнувайте напредъка си: Възстановяването от оттеглянето на Ксанакс е предизвикателно пътуване и е важно да празнувате напредъка си по пътя. Поставете си постижими цели и се награждавайте, когато ги постигнете. Празнувайте етапи като една седмица, един месец или шест месеца без Xanax и се гордейте с напредъка, който сте постигнали.
  3. Бъдете наясно с рисковете от рецидив: Дори след успешно спиране на Ксанакс, все още съществува риск от рецидив. Важно е да сте наясно с потенциалните задействания, които могат да доведат до рецидив, като стрес или социални ситуации, при които употребата на Xanax е често срещана. Като останете бдителни и развиете здравословни стратегии за справяне, можете да намалите риска от рецидив и да поддържате напредъка си.
  4. Обучете другите: Ако успешно сте спрели приема на Ксанакс, помислете дали да не споделите историята си с други, които може да преминават през подобни преживявания. Като споделяте своето постижение, можете да дадете надежда и вдъхновение на другите и да помогнете за повишаване на осведомеността относно рисковете от Ксанакс и важността на безопасното отнемане.

Практикувайте благодарност: Докато продължавате по пътя си към възстановяване, отделете време да практикувате благодарност за напредъка, който сте постигнали, и подкрепата, която сте получили. Съсредоточете се върху положителните аспекти на живота си и разпознайте силата и издръжливостта, които са ви помогнали да преодолеете предизвикателствата на оттеглянето на Ксанакс.

За Маргарита Алексиева

margarita-alexieva2Маргарита Алексиева е редактор в множество здравни отдели на различни национални и регионални всекидневни и седмични вестници и списания. В журналистиката е от 1992 година, като през последните години се ориентира предимно към тематиките на здравеопазването и медицината.

Прочети още

депресия симптоми маниакална следродилна тест 01

Депресия, това е болест. Ето нейните симптоми и причини

♠ Какво е депресия и следродилна депресия? ♠ Как започва ♠ Основни симптоми на силна …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *