Лекари: Забравете да се избавите от гъбички по ноктите! И все пак?

Лечението на този проблем е не само изключително дълго, но в много случаи и безрезултатно! От гъбички по ноктите се оплакват мнозина.

Преди да достигнат до отчаяното заключение, че лек срещу този проблем май няма, повечето от тях са преминали през какви ли не курсове, терапии и методики, но резултат или не е имало, или той е бил временен.

Една от основните причини за разочароващите резултати е обстоятелството, че лечението трябва да е постоянно и продължително, а при първата индикация, че проблемът е отшумял, мнозина се отказват да спазват по-нататък курса на лечение.

Някои се опитват дори не да лекуват проблема, а да го прикрият, оставяйки гъбичките под слоеве от специалния лак, предназначен за подобни случаи.

Това обаче не е решение, а по-скоро моментно спасение, което води след себе си обаче и доста негативни последици.

Най-малката вреда от въпросните е лошият външен вид на ноктите при гъбички.

Демир бозан билки за бъбреци

Към тях трябва да се добави обаче и опасността от инфекции, от загрубяване на цялата кожа на стъпалата, която може да стане груба и наранена.

Брадавиците и мазолите също са често срещано явление в случаите, в които човек страда от гъбички, затова вместо да отлагате лечението или да се надявате проблемът сам да отшуми, заложете на незабавната консултация със специалист.

Все пак ако искате, макар и временно, облекчение, пробвайте с екзодерил на капки. Чудесен е, но ефектът е временен.

Истината за гъбичките е да засилите мощно имунитета си. Никой не може да се справи с тях, освен собствения ви организъм. А какво отслабва имунитета ли? Ами много просто: Алкохолът, заседналият живот, цигарите, та дори и лошите мисли.

Променете се, живейте по-здравословно и хигиенично (особено в мисловно отношение), движете се и дори може да запишете някоя активна медитация като цигун например, който се грижи за по-доброто разпределение на енергията ви и за получаването на допълнителна енергия по един напълно разумен и здравословен начин. Само така с гъбичките по ноктите!

Кремчетата и лакчетата са окей (вижте още средства против гъбички по ноктите ТУК!), но ако искате наистина да се излекувате, трябва да потърсите причината в лошите си навици и да ги отстраните.

Оставете мнения, отзиви и коментари в нашия форум по-долу!

Получавайте първи ЛЕКАР.БГ безплатно на мейла!

Публикуваме доста рядко! Въведете своя Email адрес ТУК:

Enjoyed this post? Share it!

 

Един коментар по “Лекари: Забравете да се избавите от гъбички по ноктите! И все пак?

  1. От10години живея в едно село в средногорието и се занимавам сбилко събиране за това време разработих и изпитах някоко рецепти за гъбички под ноктите сдобър ефект

Молим, коментирайте!

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *